Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 oktober 2014
Leestijd: 1 minuut

‘Apple dumpte PayPal om Samsung-deal’

Toen Apple Pay geïntroduceerd werd, waren alle grote namen uit de betaalindustrie aanwezig, alleen online betaalgigant PayPal ontbreekt volledig binnen Apple Pay. Financieel blog Bankinnovation onthult vandaag op basis van inside info waarom.

Eerder dit jaar sloten Samsung en PayPal een deal die betalen met de vingerafdrukscanner in de Samsung Galaxy S5 mogelijk maakt. Toen Apple hier tijdens de onderhandelingen met PayPal lucht van kreeg, kapte de iPhone-maker de onderhalingen naar verluidt piswoest af.

De draai is opmerkelijk, in januari van dit jaar kwamen nog berichten naar buiten dat PayPal bereid was Apple te helpen met bepaalde technische aspecten van Apple Pay. Toen de Koreanen om de hoek kwamen, was het over en werd Stripe ingeschakeld om de rol van PayPal over te nemen.

https://www.youtube.com/watch?v=XBLdOIRSvQU

Bankinnovation claimt dat de Samsung-deal door moederbedrijf eBay aan PayPal is opgedrongen, ondanks dat Paypal-directeur David Marcus het niet zag zitten. Hij was bang Apple kwijt te raken, wat ook gebeurde. Of er definitief sprake is van een verpest huwelijk is de vraag, volgend jaar wordt PayPal van eBay afgesplitst. Misschien kan het dan alsnog iets voor Apple Pay betekenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple dumpte PayPal om Samsung-deal’
Sluiten