Apple brengt tweede Golden Master OS X Yosemite uit

21 reacties

Een week geleden bracht Apple de Golden Master uit van OS X Yosemite. Daarmee leek een einde te komen aan het ontwikkelproces van versie 10.10 van OS X. Tot daar dinsdag­avond een tweede Golden Master verscheen. Golden Master 2.0 is nu beschikbaar.

Zowel testers van de developer beta als de publieke beta kunnen de update via de Mac App Store binnenhalen. Opvallend genoeg is deze slechts 104 MB groot, wat doet vermoeden dat het vooral om kleine bugfixes gaat. Visuele wijzigingen in de interface zijn niet gespot. Yosemite zal tijdens een special event op 16 oktober worden gepresenteerd aan het grote publiek.

Schermafbeelding 2014-10-08 om 20.47.04
GM Candidate 2.0 is nu beschikbaar.

Wil je alvast een glimps krijgen van de nieuwe features van Yosemite? Bekijk dan nu onze previews bij OMT Labs.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Vilscon

  Dit is geloof ik de eerste keer dat Apple een tweede golden master uitbrengt voor een OS versie, kan dat kloppen? Kan mij niet heugen dat dit gebeurde sinds mijn Apple ervaringen, aldus sinds iOS 5 en OS X 10.7.

 • Profielfoto
  Jordi.

  Dit is geloof ik de eerste keer dat Apple een tweede golden master uitbrengt voor een OS versie, kan dat kloppen? Kan mij niet heugen dat dit gebeurde sinds mijn Apple ervaringen, aldus sinds iOS 5 en OS X 10.7.

  Vorig jaar hadden we ook 2 GM seeds voor Mavericks.

 • Profielfoto
  iBrammes

  Heb hier net Beta 5 gedownload. Maar die was maar 100MB!? (via update, had al Beta 4 er op staan)

 • Profielfoto
  Niels

  Gaat hier om GM Candidates, dus het is niet raar dat er meerdere releases zijn

 • Profielfoto
  Vilscon

  Gaat hier om GM Candidates, dus het is niet raar dat er meerdere releases zijn

  Nouja.. Alhoewel ‘candidates’ impliceert dat er meerdere kandidaten zijn voor één doel (de official release) vind ik dat je kan stellen dat wanneer er een iteratie op een ‘release candidate’ is, de voorgaande dus eigenlijk geen release candidate had kunnen zijn, maar gewoon een opvolger van de beta.

  Oh well..:)

 • Profielfoto
  Jordi.

  Gaat hier om GM Candidates, dus het is niet raar dat er meerdere releases zijn

  Nouja.. Alhoewel ‘candidates’ impliceert dat er meerdere kandidaten zijn voor één doel (de official release) vind ik dat je kan stellen dat wanneer er een iteratie op een ‘release candidate’ is, de voorgaande dus eigenlijk geen release candidate had kunnen zijn, maar gewoon een opvolger van de beta.

  Oh well..:)

  De enige reden dat er een iteratie wordt vrijgeven op een GM build is omdat er ergens een nog cruciale bug gevonden wordt die opgelost moet worden voor het grote publiek er met z’n handjes aan mag zitten. Als die er niet was geweest was de voorgaande build gewoon de build geworden die iedereen had gehad, daarom is het dus geen onderdeel van de beta-reeks.

 • Profielfoto
  DitisQuinten.

  Eerste keer dat Apple een tweede Golden Master uit brengt volgens mij. Naar mijn idee gaat het bij de softwareafdeling van Apple niet zo lekkah…

 • Profielfoto
  Buzz

  Lees eerst het commentaar boven je eigen post. Dit is geen golden master, maar een candidate, en wat dat betreft is het ook zeker niet de eerste keer.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Ben benieuwd wanneer de release zal zijn. Als dit dus nog niet de golden master is (ik zou toch zweren dat er vorige keer ‘golden master’ stond, terwijl er nu golden candidate staat’) en er tevens ook nog niet een uitnodiging verstuurd is.. De 14e en/of 16e gaan we dus niet halen, denk ik zo.:)

 • Profielfoto
  Imade

  Vorig jaar was dat luttele uren na de persconferentie… dus zal denk ik dit jaar ook wel weer zo zijn.

 • Profielfoto
  Buzz

  De Golden Master was vroeger het exemplaar dat naar de CD of DVD fabrikant werd verstuurd. Nu alles via de App Store gaat is dat niet meer nodig, en is de term Golden Master (of Golden Master candidate) dus niet meer zo van belang. Het geeft slechts aan dat de release nabij is en er geen grote bugs meer verwacht worden. Als deze week inderdaad blijkt dat er geen grote bugs meer in deze release naar voren komen dan kunnen ze met een druk op de knop deze versie in de App Store plaatsen voor iedereen. Ze kunnen natuurlijk ook tijdens een event aankondigen dat de release een week of twee later plaatsvindt. Dat is met iOS releases ook steeds zo gegaan, maar daar was het natuurlijk aan de release van nieuwe iPhones gekoppeld.

 • Profielfoto
  wil51

  Ik zie alleen nog de publieke beta 4 in mijn app store

 • Profielfoto
  sciletto

  Volgens mij staat er ook nergens Golden Master. Het enige wat ik zie als publieke tester is Beta 5 en volgens mij is dat wat ze bedoel toch?

 • Profielfoto
  TLM

  @DitisQuinten wordt het niet tijd om je naam te veranderen in DitisKlunten ?:evil:

 • Profielfoto
  koen

  Als je je hebt aangemeld voor de publike bèta’s zul je die zien in Software Update. Als je een developer bent, zul je de GM Candidates zien.

 • Profielfoto
  wil51

  ik blijf nog steeds beta 4 zien in de software update. Hoe kan dat nu?

 • Profielfoto
  Switched

  Heeft iemand al de Creative Cloud apps getest? En dan vooral Premiere en After Effects?

 • Profielfoto
  koen

  ik blijf nog steeds beta 4 zien in de software update. Hoe kan dat nu?

  Welke versie heb je nu? Je kunt niet van bijvoorbeeld v3 -> v5, je zult eerst v4 moeten installeren.

 • Profielfoto
  wil51

  Ik heb versie 4

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik zie nu voor het eerst een Nederlands woordenboek in de Dictionary App en Spotlight resultaten. Misschien was dat er al in eerdere betas, maar ik zie het voor het eerst.

 • Profielfoto
  koen