Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 oktober 2014

Adoptie iOS 8 blijft achter, staat bijna stil

De adoptie van iOS gaat eigenlijk altijd als een speer, de meeste Apple-gebruikers kunnen niet wachten om nieuwe iOS-versies te installeren. Dit was vorig jaar goed te zien bij iOS 7, maar dit jaar lijkt niet iedereen even enthousiast over het nieuwe iOS 8.

Uit Apple’s eigen cijfers blijkt dat het gebruik van iOS 8 de afgelopen twee weken amper gestegen is. Bij een meting op 21 september draaide 46 procent van de iOS-apparaten iOS 8, bij de recentste meting op 5 oktober was dat 47 procent. iOS 7 stond in dezelfde periode vorig jaar op meer dan 60 procent van de actieve iOS-apparaten geïnstalleerd.

Bijzonder is dat het gebruik van oudere iOS-versies ook met een procent is toegenomen. Nu de iPhone 6 en 6 Plus als warme broodjes over de toonbank gaan, zou het aantal iOS 8-apparaten juist moeten stijgen.

Mogelijk hebben een aantal gebruikers ervoor gekozen hun apparaat te downgraden naar iOS 7, dit was tot na de release van iOS 8.0.2 mogelijk. Ook kunnen berichten over bugs in iOS 8 afschrikkend gewerkt hebben. De grote hoeveelheid vrije ruimte die nodig is om over the air te updaten zal ook niet meewerken. Als laatste is het mogelijk dat de iPhone 4 nog veel in gebruik is, deze ondersteunt iOS 8 niet.

Er zijn nog een aantal redenen te bedenken waarom de adoptie van iOS 8 momenteel zo goed als stilstaat. Draai jij nog iOS 7? Zo ja, wat houdt de update naar iOS 8 tegen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adoptie iOS 8 blijft achter, staat bijna stil
Sluiten