Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 oktober 2014

A8X-chip voor iPad Air 2 verschijnt op foto, wijst op Retina HD-scherm

Toen Apple vorig jaar de iPad Air uitbracht, was er iets bijzonders. Niet langer kreeg de iPad een andere chip dan de iPhone, beide apparaten gebruikten de A7-chip. Voorheen werd de iPad-chip voorzien van extra grafische kracht om het grotere scherm aan te sturen.

De nieuwe iPads die Apple donderdag zal onthullen, krijgen wel weer een krachtigere A8X-chip. Dit blijkt uit nieuwe foto’s van onderdelen die door een Taiwanese site gepubliceerd zijn. Waarschijnlijk is de extra grafische kracht nodig om het Retina HD-scherm van de nieuwe iPads vloeiend aan te sturen.

Daarnaast weet de website te melden dat de iPad Air 2 de beschikking krijgt over 2 GB RAM en een Touch ID-vingerafdruklezer. Dit kwam in eerdere geruchten ook al naar voor en lijkt nu zo goed als zeker.

Foto van het vermeende logic board voor de iPad AIr 2 met A8X-chip.

In een betaversie van iOS 8.1 werden al aanwijzingen naar een Retina HD-scherm in de nieuwe iPads gevonden. Deze nieuwe schermtechniek zit ook in de iPhone 6 (Plus) en zorgt voor een scherper beeld, een hogere resolutie en echtere kleuren. De resolutie van de iPad met Retina HD scherm kan uitkomen op 3072 bij 2304 pixels. Bij een 9,7-inch iPad levert dat 396 pixels per inch (ppi) op, een flinke verbetering tegenover de huidige 264 ppi.

Aanstaande donderdag 16 oktober weten we meer, dan zal Apple de nieuwe iPads tijdens een special event aan de wereld tonen.

Reageer op artikel:
A8X-chip voor iPad Air 2 verschijnt op foto, wijst op Retina HD-scherm
Sluiten