Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 oktober 2014

64-bits apps vanaf februari 2015 verplicht

In het huidige product­aanbod zijn alleen de iPhone 5c en eerste iPad Mini nog voorzien van een 32-bits chip. Apple ziet een toekomst waarin alles 64-bits is en schroeft de eisen aan apps op. Vanaf 1 februari 2015 moeten apps ondersteuning voor 64-bits hebben.

Ook moeten ontwikkelaars vanaf dat moment gebruik maken van de iOS 8 SDK. Dit wil overigens niet zeggen dat nieuwe iOS-apps vanaf februari 2015 niet meer op iOS 7 zullen werken. De meeste apps zullen nog steeds backward compatibel zijn en zowel 32- als 64-bits ondersteunen.

Apple maakte de nieuwe regel na het uitkomen van iOS 8.1 bekend via de iOS Developer Portal. Bestaande apps blijven in de App Store staan, maar alle nieuwe apps en updates moeten ook in 64-bits uitgevoerd worden. Vorig jaar werd het ook verplicht om de SDK van iOS 7 te gebruiken voor nieuwe apps, maar het is voor het eerst dat 64-bits ondersteuning verplicht wordt.

De mededeling op de Apple Developer Portal.

Deze verandering zal in eerste instantie vooral impact op ontwikkelaars hebben. Eindgebruikers hebben er alleen maar profijt van. Apps zullen sneller reageren omdat deze optimaal gebruik maken van de 64-bits A7- en A8-chips die in de meest recente iPhones en iPads zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
64-bits apps vanaf februari 2015 verplicht
Sluiten