Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 oktober 2014

4 opmerkelijke feiten uit Apple’s kwartaalcijfers

Gisteravond maakte Apple zijn kwartaalcijfers bekend. De verkoop van zowel de iPhone en de Mac zat in de lift. Het was het beste vierde kwartaal ooit. Genoeg over de cijfers, want in de persconferentie na de bekendmaking van de cijfers gebeurde ook genoeg interessants.

Apple CEO Tim Cook vertelde analisten en journalisten over de Apple Watch, de enorme vraag naar de iPhone 6 (Plus) en ging in op de dalende verkoop van de iPad. Daarbij deed hij een aantal opmerkelijke uitspraken.

Geen losse verkoopcijfers Apple Watch


Iedereen is razend benieuwd of de Apple Watch een succes zal worden. Tim Cook wist echter te melden dat de Apple Watch samen met de Apple TV, iPod in de categorie ‘other’ geplaatst zal worden en er geen losse verkoop­cijfers bekendgemaakt zullen worden. Waarom? Apple wil deze info niet met concurrenten delen.

Vraag naar de iPhone 6 (Plus) onvoorstelbaar


De vraag naar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus overtreft de productiecapaciteit. Cook verwacht niet dat de nieuwe iPhones voor het eind van het jaar normaal leverbaar zullen zijn. Eerder werd al bekend dat Apple tijdelijk geen iPhones meer aan retailers levert omdat deze in eigen Apple Stores nodig zijn.

Eerste zakelijke Apple/IBM-producten in november


Niemand zag het aankomen toen Apple en IBM net voor de zomer bekend maakten samen de zakelijke markt te gaan veroveren. Het eerste resultaat van deze samenwerking zal volgende maand te zien zijn. Tim Cook vertelde tijdens de persconferentie dat nieuwe producten van Apple/IBM de manier van werken gaan veranderen.

Dalende verkoop iPad geen probleem


Er is al een tijdje geen groei meer te zien in de verkoopcijfers van de iPad. Toch ziet Tim Cook dit meer als een kleine hobbel die genomen moet worden. Hij benadrukte dat de iPad de eerste vier jaar harder groeide dan de iPhone. Kannibalisatie van de iPhone 6 Plus is geen probleem voor Cook. De CEO geeft aan dat Apple niet stopt met investeren in de iPad en hij de toekomst voor de tablet positief inziet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 opmerkelijke feiten uit Apple’s kwartaalcijfers
Sluiten