Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 september 2014

Zo ziet iOS 8 er op een 5,5-inch iPhone uit

Nog één nachtje slapen, dan weten we of Apple zowel een 4,7- als 5,5-inch iPhone 6 aan gaat kondigen. Een nieuw schermformaat brengt ook uitdaging op het gebied van de interface met zich mee. In iOS 8 zijn enkele apps al voorbereid op een groter scherm.

Ontwikkelaar Steven Troughton-Smith zette de ingebouwde iOS 8-simulator van Xcode aan en emuleerde een 5,5-inch iPhone. Onder andere contacten, kalender en game center toveren een andere (productievere) layout op het scherm als een 5,5-inch iPhone in landscape modus gebruikt wordt.

De contacten-app.
Agenda #1
Agenda #2
Game Center.

De interface van de apps werkt op een iPad-achtige manier bij gebruik op een scherm van 5,5-inch. Er zijn twee panelen met informatie zichtbaar, bij de Agenda-app is zo bijvoorbeeld de hele maand te zien. Grootgebruikers van de Mail-app zullen zo’n interface waarschijnlijk ook handig vinden.

Of er echt een 5,5-inch iPhone in het vat zit is nog onduidelijk. Hoewel de nodig onderdelen uitgelekt zijn, staat het niet vast dat Apple deze op 9 september aan de wereld toont. In onze grote Apple-event poll verwacht een overgrote meerderheid wél een 5,5-inch iPhone. Jij ook? Wel even stemmen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo ziet iOS 8 er op een 5,5-inch iPhone uit
Sluiten