Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 september 2014

Kijkje in Apple’s eigen “Will it bend?” lab

Op radio, tv, de krant en op internet. Je kon de afgelopen dagen niet om bendgate heen. Nadat enkele gebruikers van de iPhone 6 Plus klaagden over een verbogen toestel en een video daarover viraal ging, moest Apple vroeg of laat wel gaan reageren.

Donderdag liet de iPhone-maker al weten dat het wel meevalt. Vandaag doet Apple er nog een schepje bovenop, een aantal grote techsites mochten komen kijken hoe de iPhones op buigzaamheid en duurzaamheid worden getest. Tegen zo’n kijkje achter de schermen zegt niemand nee.

The Verge en Re-code werden uitgenodigd om naar een lab in Cupertino te komen. Daar staan machines de hele dag niets anders te doen dan appa­raten te testen op duurzaamheid. Zo is er een machine die zinbewegingen simuleert en een apparaat dat 25 kilo op een iPhone laat vallen.

Niemand minder dan Phil Schiller en Dan Rico vertelden de aanwezige journalisten dat Apple bij zit-tests altijd uit gaat van het ergste scenario. Dat wil zeggen: Een iPhone in een kontzak en een hard oppervlak. Er worden ook minder rigoreuze tests gedaan. Te zien is dat de iPhone 6 Plus buigt, maar ook netjes terug in originele staat buigt.

Het is niet voor niets dat Apple dit kijkje achter de schermen geeft, de PR-machine draait op volle toeren om een passend antwoord op ‘bendgate’ te geven. Apple wil hiermee laten zien dat het producten wel degelijk test en goed nagedacht heeft over gebruikte materialen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kijkje in Apple’s eigen “Will it bend?” lab
Sluiten