Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 23 september 2014

Zie je wel: PRSS overgenomen door Apple

Ongeloof, daarmee werd eerder dit jaar het nieuws ontvangen dat TRVL en PRSS zouden stoppen. Het iPad reistijdschrift en achterliggende digitale tijdschrift-platform, opgericht door Nederlanders Michel Elings en Jochem Wijnands leken tot dan toe namelijk een glorieuze toekomst tegemoet te gaan.

Het feit dat geen uitleg werd gegeven bij het stoppen van TRVL en PRSS deed vermoeden dat er meer speelde. Half juni kon je op OMT al onze analyse lezen over een mogelijke overname door Apple. De oprichters verhuisden rond die tijd naar Silicon Valley. Eerder had Elings al in OMT LIVE verklapt dat zijn bedrijf op de radar was gekomen in Cupertino. Nu is het definitief, de Nederlanders komen onder Tim Cook te werken.

Na geruchten op iCulture over een overname dinsdagavond, heeft Apple woensdagnacht aan Techcrunch laten weten dat PRSS overgenomen is. Wat het bedrijf ermee van plans blijft echter gissen. Het is niet onwaarschijnlijk dat de Nederlanders worden toegevoegd aan het iBooks Author-team. De kans dat het platform zelf blijft bestaan lijkt echter klein. Doorgaans is het Apple bij dit soort overnames meer te doen om mensen dan technologie.

De LinkedIn- en Twitter-profielen van oprichters Elings en Wijnands geven vooralsnog in ieder geval niets prijs. Beiden spreken tot nu toe niet over een nieuwe werkgever en noemen zich ‘slechts’ oprichter van TRVL en PRSS. We zullen het dus vooralsnog moeten doen met het enthousiaste verhaal van Michel Elings in OMT LIVE. In februari 2013 vertelde hij daar hoe hij in Apple’s boardroom belandde

Reageer op artikel:
Zie je wel: PRSS overgenomen door Apple
Sluiten