Zie je wel: PRSS overgenomen door Apple

10 reacties

Ongeloof, daarmee werd eerder dit jaar het nieuws ontvangen dat TRVL en PRSS zouden stoppen. Het iPad reistijdschrift en achterliggende digitale tijdschrift-platform, opgericht door Nederlanders Michel Elings en Jochem Wijnands leken tot dan toe namelijk een glorieuze toekomst tegemoet te gaan.

Het feit dat geen uitleg werd gegeven bij het stoppen van TRVL en PRSS deed vermoeden dat er meer speelde. Half juni kon je op OMT al onze analyse lezen over een mogelijke overname door Apple. De oprichters verhuisden rond die tijd naar Silicon Valley. Eerder had Elings al in OMT LIVE verklapt dat zijn bedrijf op de radar was gekomen in Cupertino. Nu is het definitief, de Nederlanders komen onder Tim Cook te werken.

Na geruchten op iCulture over een overname dinsdagavond, heeft Apple woensdagnacht aan Techcrunch laten weten dat PRSS overgenomen is. Wat het bedrijf ermee van plans blijft echter gissen. Het is niet onwaarschijnlijk dat de Nederlanders worden toegevoegd aan het iBooks Author-team. De kans dat het platform zelf blijft bestaan lijkt echter klein. Doorgaans is het Apple bij dit soort overnames meer te doen om mensen dan technologie.

De LinkedIn- en Twitter-profielen van oprichters Elings en Wijnands geven vooralsnog in ieder geval niets prijs. Beiden spreken tot nu toe niet over een nieuwe werkgever en noemen zich ‘slechts’ oprichter van TRVL en PRSS. We zullen het dus vooralsnog moeten doen met het enthousiaste verhaal van Michel Elings in OMT LIVE. In februari 2013 vertelde hij daar hoe hij in Apple’s boardroom belandde

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Joranbusscher

  Is dit dan de eerste voorspelling van Koen die wel uitkomt ;-)?

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  Vast wel, het was immers de voorspelling van Jan David.;-)

 • Profielfoto
  koen

  KNPGEDNVNDJNGNS:grin:

 • Profielfoto
  Joranbusscher

  Ja, dat dacht ik stiekem al, want Koen’s voorspellingen zijn meestal nogal van het soort ‘De iPhone als accessoire voor je iPod’ zullen we maar zeggen.:confused:

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Overname is inmiddels bevestigd. Artikel bijgewerkt.

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik hoop dat we er wel nog iets echt baanbrekend goeds van terug gaan zien. Mike Matas en zijn collega’s van Push Pop Press maken ogenschijnlijk nu alleen nog maar software in de marge, sinds ze door Facebook zijn overgenomen.

 • Profielfoto
  caers_bart

  Ik vind het zonde dat apple een mooi product uit de markt neemt enkel en alleen om de mensen te kunnen aanwerven.

 • Profielfoto
  steveb

  @koen
  die stem dat filmke over travel doet me denken aan de stem die tomorrowland presenteerd
  kan dat?

 • Profielfoto
  steveb

  die omt live zat trouwens vol van goeie voorspellingen
  jandavid: mac pro build in amerika
  michel: het zou heel cool zijn als je dingen kon kopen met druk op de knop (touch id + apple pay + app in app)
  jandavid: hoesje met vak voor pasje (nfc een stapje voor)
  jandavid: iphone app en stopcontact voor aansturen wasmachine (voorloper voor homekit)

 • Profielfoto
  ageman

  Tja, dat was al bekend hoor.
  Heb ik 10 Augustus al gepost;)