Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 september 2014
Leestijd: 1 minuut

‘Volgende Apple-evenement op 21 oktober’

We zijn net bijgekomen van het evenement waar Apple de iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Pay en Apple Watch aankondigde, maar het volgende evenement met aankondig­ingen staan alweer op de agenda. Volgens de laatste geruchten op dinsdag 21 oktober.

Op het evenement in oktober worden doorgaans nieuwe iPads en Mac-hardware aangekondigd. Ook wordt de definitieve release van OS X 10.10 Yosemite verwacht. Waarschijnlijk gaat Apple niet zo groots uitpakken als bij het evenement dat afgelopen 9 september plaatsvond. Vorig jaar kondigde Apple de iPad Air op 22 oktober aan.

De iPad Air 2 en iPad Mini 3 zijn vrijwel zeker. De iPads worden waarschijnlijk voorzien van Touch ID. Ook worden ze iets dunner en lichter. De massa­productie van de nieuwe iPads zou al in augustus begonnen zijn. Daarbij wordt ook over een anti-reflectielaag, die de leesbaarheid van het scherm in direct zonlicht zal verbeteren, gesproken.

Op gebied van nieuwe Mac’s is alles een stuk onzekerder. Er wordt al een tijdje gesproken over een Retina MacBook Air. Naar verluidt heeft deze een 12-inch scherm en compleet nieuw ontwerp dat uitgevoerd wordt in drie kleuren, spacegrijs, zilver en goud. Ook de iMac en Mac Mini zouden een refresh kunnen krijgen. Hierbij is Apple echter afhankelijk van Intel, wiens Broadwell-chips al enige tijd vertraging oplopen. Er gaan al langer geruchten over een Retina iMac met 4K of 5K display.

Update: Apple-orakel Jim Dalrymple zegt nope tegen een Apple-evenement op 21 oktober.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Volgende Apple-evenement op 21 oktober’
Sluiten