‘Volgende Apple-evenement op 21 oktober’

19 reacties

We zijn net bijgekomen van het evenement waar Apple de iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Pay en Apple Watch aankondigde, maar het volgende evenement met aankondig­ingen staan alweer op de agenda. Volgens de laatste geruchten op dinsdag 21 oktober.

Op het evenement in oktober worden doorgaans nieuwe iPads en Mac-hardware aangekondigd. Ook wordt de definitieve release van OS X 10.10 Yosemite verwacht. Waarschijnlijk gaat Apple niet zo groots uitpakken als bij het evenement dat afgelopen 9 september plaatsvond. Vorig jaar kondigde Apple de iPad Air op 22 oktober aan.

De iPad Air 2 en iPad Mini 3 zijn vrijwel zeker. De iPads worden waarschijnlijk voorzien van Touch ID. Ook worden ze iets dunner en lichter. De massa­productie van de nieuwe iPads zou al in augustus begonnen zijn. Daarbij wordt ook over een anti-reflectielaag, die de leesbaarheid van het scherm in direct zonlicht zal verbeteren, gesproken.
iPad-TouchID-640
Op gebied van nieuwe Mac’s is alles een stuk onzekerder. Er wordt al een tijdje gesproken over een Retina MacBook Air. Naar verluidt heeft deze een 12-inch scherm en compleet nieuw ontwerp dat uitgevoerd wordt in drie kleuren, spacegrijs, zilver en goud. Ook de iMac en Mac Mini zouden een refresh kunnen krijgen. Hierbij is Apple echter afhankelijk van Intel, wiens Broadwell-chips al enige tijd vertraging oplopen. Er gaan al langer geruchten over een Retina iMac met 4K of 5K display.
macbook-color-16x9

Update: Apple-orakel Jim Dalrymple zegt nope tegen een Apple-evenement op 21 oktober.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  mblokhuis

  Nope, is a loud nieuws. Jim Dalrymple (The Loop) heeft al een “Nope” gegeven. Wat zo goed als betekend dat het niet de 21ste oktober wordt.

 • Profielfoto
  ro_me

  Yes! iPhone 7!

 • Profielfoto
  Lorenzo-e

  Zo best de 21e kunnen zijn, als je kijkt naar de data van voorgaande jaren.. Ben benieuwd!

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ik denk dat oktober een iPad feestje gaat worden, geen Mac. Die komen vermoedelijk later met nieuwe Intel chips in Q1 2015.
  Wat zeggen de geruchten over een iPad Plus…?;-)

 • Profielfoto
  Afroman

  Ze kunnen de Mac presenteren en in 2015 verkopen. Deden ze ook met de pro.

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  Het zou ook wel eens muziek gerelateerd kunnen worden. iPods worden om de twee jaar ververst. Misschien nog een aankondiging wat voortkomt vanuit de aankoop van beats.

  Verder mag er nog wel wat spectaculairs gebeuren, want volgens Eddy Cue zou het de spectaculairste ‘pipeline’ in 25 jaar worden. Kom maar op!

 • Profielfoto
  essiw

  Ik hoop op een mac mini:)

 • Profielfoto
  SvS

  @diedrikringenier nou, het is binnen 2 jaar einde verhaal voor de verkoop van iPods, voorspel ik.
  Ik doe een gooi op nieuwere ipads en iMacs.
  En over Apple tv 4 geen woord… Weet iemand hoe het zit met atv4?

 • Profielfoto
  markiij

  Mocht het kloppen, dan hoop ik op de retina Air. Ik weiger een nieuwe Air te kopen voor ze er een retina display in proppen. Een nieuw design zou een leuke bonus zijn.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Een gouden MacBook. Daar zitten we op te wachten.:roll:

 • Profielfoto
  McNismo

  Ik wacht toch nog heeeeeeel even met het bestellen van mijn MacPro. Had ik bijna gedaan!

  Niet dat ik drastische dingen verwacht, maar zou toch jammer zijn als er straks een (postieve) wijziging zou zijn in de MacPro en ‘m al besteld zou hebben. (positieve prijswijziging, of (nog) snellere processor/grafische kaart, of zoiets)

 • Profielfoto
  Ni3l55

  De iPads komen wel, net zoals de iPhones worden de toestellen elk jaar geüpdatet, wordt niet zo spectaculair als de nieuwe iPhones denk ik; A8 chip, (touch ID) niet zo veel. Grote kans dat er toch wat over de Mac wordt gezegd, Yosemite komt eraan, nieuwe Mac mini wellicht. Een Retina 12″ Champagne goud MacBook Air:mrgreen:

 • Profielfoto
  polansky

  Waarschijnlijk gaat Apple niet zo groots uitpakken als bij het evenement dat afgelopen 9 september plaatsvond.”

  Om eerlijk te zijn denk ik juist dat het komende event interessanter gaat zijn dan die van vorige week. Van de Iphone was alles al uitgelekt en dus geen verrassing meer. De Apple Watch blijkt een overhypte en grote tegenvaller te zijn.

  Tijd voor de AppleTV4.0, de home entertainment multimedia en game machine, Ipad Pro’s (als tegenhanger van de Surface Pro) draaiend op Mac OSX Yosemite en vervanging van de MacBook Air, nieuwe iMacs met 4K schermen, en nieuwe MBP’s.

  Da’s allemaal heel wat interessanter dan een suf, dik, vierkant ‘dom’ lelijk vormgegeven horloge waarvoor je ook nog eens een iPhone nodig hebt om hem te kunnen gebruiken.

 • Profielfoto
  ralpharma

  Ik verwacht eigenlijk ook wel aanpassingen in Apple TV… Maar vooral omdat ineens alle elektronicawinkels ze in de aanbieding gooien

 • Profielfoto
  Frits Zonderpils
 • Profielfoto
  plonserd

  Retina Macbook Air zou ik ook wel zien zitten. Ik zou ‘m niet kopen waarschijnlijk, maar hij komt dan wel in het vaarwater te zitten van de 13″ Macbook Pro. Waarop ze die weer moeten gaan uitrusten met een (optionele) quad core i5/i7 ipv dual core. Ten minste, daar hoop ik toch op:D

  Het wordt sowieso een fijn najaar hier. M’n Macbook Pro Late 2008 en m’n iPhone 4S zijn beiden bijna aan vervanging toe. Met een nieuwe Macbook Pro Retina en een iPhone 6 zal dat wel lukken:)

 • Profielfoto
  Hydræ

  @McNismo
  Draaikont, haha!:grin:

  McNismo op 13 september 2014

  Ja, ik wacht niet meer.
  Kan je blijven wachten. Ik bestel de MacPro
  Bedankt voor de reacties.

 • Profielfoto
  steveb

  stel: all macs build in amerika?
  => niets gelekt

  ipad met nfc terminal
  => alle enorm grote, lelijke kassa ’s kunnen verdwijnen

  mac pro display 5k of 6k

  apple tv the magic 4
  4x zo snel dank zij A8
  4x zo veel pixels voor 4k beeld
  4x zo veel mogelijkheden
  – bleutooth hub
  – bruikbaar als router (firmwire upgrade)
  – wifi ac (snelheid nodig om 4k vlot door te sturen + grotere afstanden)
  – thunderbold => afgedankte cinema display wordt u tv worden (recycling)

  ipod touch 128 gb en 256 gb met ipod classic skin in de music player

 • Profielfoto
  gweilo

  De Mac Mini?