Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 september 2014

VMware Fusion 7 is klaar voor Yosemite

Nu de release van OS X 10.10 Yosemite steeds dichterbij komt, slijpen de virtualisatie­giganten hun messen. Enkele weken geleden kondigde Parallels aan klaar te zijn voor Yosemite. Nu volgt ook concurrent VMWare met een nieuwe versie van VMware Fusion.

Met virtualisatiesoftware is het mogelijk om Windows of Linux op een Mac te draaien. In versie 7 van VMWare Fusion gaat dit nu ook onder Yosemite. VMware krijgt een OS X Yosemite look and feel. Ook de prestaties zijn verbeterd, terwijl minder energie gebruikt wordt. Het is ook mogelijk om Yosemite in een virtuele machine te draaien.

VMWare Fusion 7 werkt probleemloos onder OS X 10.10 Yosemite.

De fabrikant claimt 11,5 procent betere performance bij multimedia-toepassingen. Applicaties die veel processorkracht vragen, presenteren volgens cijfers van VMWare tot 45 procent beter dan onder VMWare Fusion 6. Voor MacBook-gebruikers is energieverbruik belangrijk, de nieuwe versie gebruikt volgens de fabrikant 42 procent minder accu.

Voor professionele of veeleisende gebruikers is er VMWare Fusion Pro, deze versie biedt ondersteuning voor 2GB GPU-geheugen per virtuele machine, voorheen was die 128 MB. Ook kan bij Dual GPU Mac’s, zoals de nieuwe Mac Pro, gekozen worden om een GPU helemaal aan een virtuele machine toe te wijzen. Daarnaast is het mogelijk om virtuele machines die op andere computers of in een datacenter staan centraal te beheren vanaf een Mac.

Virtuele machines uit vSphere, ESXi or VMWare Workstation remote beheren.

Een overzicht van alle nieuwe features is te vinden op de website van VMWare. Versie 7 van VMWare Fusion is vanaf vandaag verkrijgbaar voor $69.99, een upgrade vanaf versie 5 of 6 kost $49.99. Dit is iets goedkoper dan Parallels Desktop. Een VMWare-licentie mag bovendien op 3 Macs gebruikt tegelijk worden. Wie versie 6 tussen 1 augustus en 30 september heeft gekocht, krijgt een gratis upgrade naar 7.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VMware Fusion 7 is klaar voor Yosemite
Sluiten