VMware Fusion 7 is klaar voor Yosemite

10 reacties

Nu de release van OS X 10.10 Yosemite steeds dichterbij komt, slijpen de virtualisatie­giganten hun messen. Enkele weken geleden kondigde Parallels aan klaar te zijn voor Yosemite. Nu volgt ook concurrent VMWare met een nieuwe versie van VMware Fusion.

Met virtualisatiesoftware is het mogelijk om Windows of Linux op een Mac te draaien. In versie 7 van VMWare Fusion gaat dit nu ook onder Yosemite. VMware krijgt een OS X Yosemite look and feel. Ook de prestaties zijn verbeterd, terwijl minder energie gebruikt wordt. Het is ook mogelijk om Yosemite in een virtuele machine te draaien.

vmw7-scrnsht-fusion-single-window-view
VMWare Fusion 7 werkt probleemloos onder OS X 10.10 Yosemite.

De fabrikant claimt 11,5 procent betere performance bij multimedia-toepassingen. Applicaties die veel processorkracht vragen, presenteren volgens cijfers van VMWare tot 45 procent beter dan onder VMWare Fusion 6. Voor MacBook-gebruikers is energieverbruik belangrijk, de nieuwe versie gebruikt volgens de fabrikant 42 procent minder accu.

Voor professionele of veeleisende gebruikers is er VMWare Fusion Pro, deze versie biedt ondersteuning voor 2GB GPU-geheugen per virtuele machine, voorheen was die 128 MB. Ook kan bij Dual GPU Mac’s, zoals de nieuwe Mac Pro, gekozen worden om een GPU helemaal aan een virtuele machine toe te wijzen. Daarnaast is het mogelijk om virtuele machines die op andere computers of in een datacenter staan centraal te beheren vanaf een Mac.

vmware-remote-beheer-fusion7
Virtuele machines uit vSphere, ESXi or VMWare Workstation remote beheren.

Een overzicht van alle nieuwe features is te vinden op de website van VMWare. Versie 7 van VMWare Fusion is vanaf vandaag verkrijgbaar voor $69.99, een upgrade vanaf versie 5 of 6 kost $49.99. Dit is iets goedkoper dan Parallels Desktop. Een VMWare-licentie mag bovendien op 3 Macs gebruikt tegelijk worden. Wie versie 6 tussen 1 augustus en 30 september heeft gekocht, krijgt een gratis upgrade naar 7.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  fredmatrack

  Schitterend! Eindelijk kan je je virtuele machines die op ESXi draaien beheren zonder Windows op te moeten starten!

 • Profielfoto
  Lifelogger

  Toevallig vandaag getest en vergeleken met Parallels 10. Laatst genoemde is echt een heel stuk sneller.

 • Profielfoto
  IOS dude

  “Wie versie 6 tussen 1 augustus en 30 september heeft gekocht, krijgt een gratis upgrade naar 7.”

  Dus eigenlijk kan je best nu nog versie 6 kopen?? Ik neem aan dat die goedkoper is.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Ben ook uiterst tevreden over Parallels 10. Nog niet vergeleken met Fusion, maar in het verleden hebben ze qua snelheid het toch altijd moeten afleggen tegen Parallels.

 • Profielfoto
  J-P-H

  En wat zal Virtual machine van Oracle doen?
  (en die is gratis en gratis is fijn)

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Als je die claims (elke versie weer 50% snellere prestaties) moet geloven is volgens de makers van VMware, Windows in VMwareFusion bijna sneller dan in Bootcamp…

 • Profielfoto
  iep

  In dit geval gaan die claims alleen op voor de nieuwe Haswell Macs. Daar was de performance met Fusion 6 en eerder gewoon onder de maat. Eigenlijk hebben ze met deze release die performance opgekrikt naar het niveau die alle andere Macs ook al hadden. Het gaat trouwens om max 43%.

  De ESXi toevoeging is een mooie maar geldt alleen voor reeds bestaande vm’s op ESXi/Workstation. Je kunt dan ook niet om de vSphere Client heen. Wat nu wel heel stuk toffer is: het uploaden van je vm’s in Fusion naar ESXi en vice versa. Met name dat laatste is ontzettend fijn als je even wat wil testen. Deze feature zit helaas alleen in de Pro versie!

  Verder werkt Fusion sinds 6.0.4 ook prima met Yosemite (zowel als host als guest OS). Qua performance maakt het geen moer uit of je 6 of 7 draait.

  Ben benieuwd wat de App Nap ondersteuning betekent voor de performance van de vm’s.

 • Profielfoto
  Edwin

  Had mij voorgenomen om eens te stoppen met de upgrades maar de ESXi toevoeging zorgt ervoor dat dit mijn 5e betaalde upgrade gaat worden:-(

 • Profielfoto
  banditbiker

  @Biker: Zelfde gevoel hier. Ik vond altijd dat de betaalde upgrades weinig toevoegden. Dit is de eerste functie die de aanschaf een beetje rechtvaardigt.

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Ik vind bij deze versie ook fijn dat je de virtuele machines in mappen kan stoppen, zo kan je bijvoorbeeld productie en testomgevingen groeperen.

  De ondersteuning voor vSphere/ESX servers is ook erg fijn. Die verschijnen dan allemaal in de linker kolom. Geweldig alternatief voor vCenter als je meerdere vSphere servers hebt staan (uiteraard zonder het centrale beheer).