Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 1 september 2014

‘Visa, MasterCard en AmEx doen mee met iPay’

Een Apple-betaalsysteem zou wel eens de grote verrassing van het iPhone-evenement op 9 september kunnen worden. Apple werkt volgende de laatste berichten aan een betaal­systeem dat met NFC werkt, het wordt mogelijk onderdeel van de iPhone 6.

Eerder bleken Apple en Visa al een overeenkomst te hebben bereikt over een iWallet. Inmiddels lijkt het erop dat ook betaalgiganten Mastercard en American Express zich hebben aangesloten bij het toekomstige betaal­systeem van de iPhone-maker. De overeenkomsten komen op de valreep, maar precies op tijd voor een lancering op 9 september aanstaande.

Met het betaalsysteem van Apple wordt het naar verwachting mogelijk om met je iPhone af te rekenen bij fysieke winkels. NFC zal hier volgens recente geruchten een rol bij gaan spelen, ook wordt verwacht dat er gebruik gemaakt wordt van Touch ID. De betalingsinformatie wordt dan in de Security Enclave van Touch ID, afrekenen met een vingerafdruk wordt zo werkelijkheid.

Touch to pay met iPay, NFC en Touch ID.

Met een groot aantal iTunes-accounts in zijn database, heeft Apple al de beschikking over een grote hoeveelheid klantgegevens, deze kunnen zo ingezet worden voor mobiel betalen. Wie een nieuwe iPhone en een iTunes-account of Apple ID heeft, is klaar voor iPay.

Het is nog niet bekend in welke landen en bij welke winkelketens het betaalsysteem ingezet zal worden. Mogelijk begint de uitrol in de Verenigde Staten en moet Europa nog even wachten op de iWallet. Ook zullen retailers nog overtuigd moeten worden van het nut te investeren in een systeem dat door Apple gemaakt is en mogelijk alleen werkt voor gebruikers van een iTunes-account. De drie wereldwijde betaalgiganten lijken in ieder geval over de streep.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Visa, MasterCard en AmEx doen mee met iPay’
Sluiten