Verkooprecord iPhone 6 (Plus): 4 miljoen pre-orders in 24 uur

10 reacties

Afgelopen week vestigde de iPhone 6 en iPhone 6 Plus enkele uren na het starten van pre-orders een record. Apple licht vandaag toe dat in 24 uur meer dan 4 miljoen nieuwe iPhones besteld zijn. De pre-orders openden afgelopen vrijdag in 9 geselecteerde landen.

Er werden ruim twee keer zoveel pre-orders geplaatst als bij de iPhone 5. Vorig jaar werden geen cijfers over pre-orders van de iPhone 5c en iPhone 5s vrijgegeven, in het eerste verkoopweekend gingen toen 9 miljoen nieuwe iPhones over de toonbank. Dit jaar lijkt Apple daar ruim overheen te gaan. Het is niet duidelijk hoe de verhouding iPhone 6 en iPhone 6 Plus is. 

Het aantal pre-orders in de eerste 9 landen overstijgt de voorraad, daarom kunnen niet alle pre-orders direct geleverd worden. Veel mensen zullen hun iPhone 6 (Plus) pas later deze maand of in oktober ontvangen. Aanstaande vrijdag start in Apple Stores in onder andere de VS, UK en Duitsland ook directe verkoop van de nieuwe iPhones. Er worden lange rijen verwacht.

iphone6-bigger-640
De huidige iPhone-lineup: iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

In Nederland zijn door Apple nog geen pre-orders aangekondigd, deze worden ook niet verwacht. De fysieke verkoop van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus gaan in ons land op 26 september van start. Providers KPN, T-Mobile en Vodafone starten aanstaande vrijdag wel pre-orders, maar levering zal daarbij op zijn vroegst op 26 september plaatsvinden.

Uit een eerdere peiling van One More Thing blijkt de iPhone 6 het populairst onder onze lezers. Opvallend is de bereidheid om te upgraden, slechts 24 procent van de deelnemers aan onze poll geeft aan zijn huidige toestel te behouden. Onderstaande tussenstand is samengesteld uit 2100 stemmen, stemmen is nog tot woensdagavond mogelijk.

Tussenstand Poll – iPhone 6 of iPhone 6 Plus: Ik ga voor de…
Schermafbeelding 2014-09-15 om 15.21.50

Stem ook via dit formulier.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  BaldManStanding

  Wel mooi, helemaal als je terug kijkt naar de presentatie van de oorspronkelijke iPhone. Toen hoopte Jobs dat er tegen 2010 iets van 8 miljoen iPhones in omloop zouden zijn, als ik het me goed herinner. De helft gaat nu in 24 uur. Apart…

 • Profielfoto
  roger767

  jammer dat de poll geen optie heeft voor iphone 5s en 5c.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Apple heeft altijd een record.

  Maar er is geen iphone 6c gekomen.
  Betekend dat ze daar gefaild hebben…

 • Profielfoto
  tomc

  @meeuw
  Volgens mij komt er een 6c samen met de 6s en verdwijnt de 6 dan uit het assortiment.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Nog niemand heeft hem getest of iets dergelijks of vier miljoen mensen kiezen blind voor één telefoon. Toch vreemd.

 • Profielfoto
  knekkie

  Altijd mooi om te zien dat de hoeveelheid kritiek een apple product lancering krijgt omgekeerd het succes er van bepaald. Hoe meer azijnzijkers des, te hoger de verkoop aantallen.

  Dat mensen blind kopen zal wel met het momentum te maken hebben.

 • Profielfoto
  ion8

  @Arthur345, misschien niet zo heel vreemd. Dat geeft het gigantische (blinde?) vertrouwen aan dat men heeft in Apple producten. Das een stevige verwachting om in te vullen !

 • Profielfoto
  polansky

  Je hoeft toch niet te twijfelen over een iPhone Arthur?

 • Profielfoto
  Arthur345

  Je hoeft toch niet te twijfelen over een iPhone Arthur?

  Dat is ook wel weer waar, er is toch geen andere telefoon die ik zou kopen. Alleen als ik het geld had (wat ik heb) zou ik voor een 5S gaan omdat het verschil tussen de nieuwste en de 5S niet denderend is. 5S vind ik ook iets mooier qua design. Scherm doet me niet zo veel, heb nu een 3,5 inch iPhone 4 en ik heb niet het gevoel dat het scherm te klein is.

 • Profielfoto
  Hydræ

  De Chinezen kunnen weer flink aan de bak!