Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 september 2014
Leestijd: 1 minuut

Verkooprecord iPhone 6 (Plus): 4 miljoen pre-orders in 24 uur

Afgelopen week vestigde de iPhone 6 en iPhone 6 Plus enkele uren na het starten van pre-orders een record. Apple licht vandaag toe dat in 24 uur meer dan 4 miljoen nieuwe iPhones besteld zijn. De pre-orders openden afgelopen vrijdag in 9 geselecteerde landen.

Er werden ruim twee keer zoveel pre-orders geplaatst als bij de iPhone 5. Vorig jaar werden geen cijfers over pre-orders van de iPhone 5c en iPhone 5s vrijgegeven, in het eerste verkoopweekend gingen toen 9 miljoen nieuwe iPhones over de toonbank. Dit jaar lijkt Apple daar ruim overheen te gaan. Het is niet duidelijk hoe de verhouding iPhone 6 en iPhone 6 Plus is. 

Het aantal pre-orders in de eerste 9 landen overstijgt de voorraad, daarom kunnen niet alle pre-orders direct geleverd worden. Veel mensen zullen hun iPhone 6 (Plus) pas later deze maand of in oktober ontvangen. Aanstaande vrijdag start in Apple Stores in onder andere de VS, UK en Duitsland ook directe verkoop van de nieuwe iPhones. Er worden lange rijen verwacht.

De huidige iPhone-lineup: iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

In Nederland zijn door Apple nog geen pre-orders aangekondigd, deze worden ook niet verwacht. De fysieke verkoop van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus gaan in ons land op 26 september van start. Providers KPN, T-Mobile en Vodafone starten aanstaande vrijdag wel pre-orders, maar levering zal daarbij op zijn vroegst op 26 september plaatsvinden.

Uit een eerdere peiling van One More Thing blijkt de iPhone 6 het populairst onder onze lezers. Opvallend is de bereidheid om te upgraden, slechts 24 procent van de deelnemers aan onze poll geeft aan zijn huidige toestel te behouden. Onderstaande tussenstand is samengesteld uit 2100 stemmen, stemmen is nog tot woensdagavond mogelijk.

Tussenstand Poll – iPhone 6 of iPhone 6 Plus: Ik ga voor de…

Stem ook via dit formulier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Verkooprecord iPhone 6 (Plus): 4 miljoen pre-orders in 24 uur
Sluiten