Verkoop iPhone 6 (Plus) onder enorme belangstelling begonnen

24 reacties

De verkoop van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus is vrijdag om 08:00 uur precies van start gegaan in negen grote landen. De eerste fans verzamelden zich op woensdag­avond voor Apple Stores, enkele Nederlanders zijn afgereisd naar de Apple Store in Oberhausen.

Niet alleen de nieuwe iPhones zijn groot, de belangstelling ook. Apple liet eerder weten een recordaantal pre-orders te hebben gehad. Ook de belangstelling bij Apple Stores is immers. Vrijdagochtend stonden naar schatting 3500 mensen in het Duitse Oberhausen in de rij.

Wereldwijd was Australië het eerste land waar de verkoop begon, de eerste koper daar zal zich deze dag nog lang herinneren.

De Nederlandse verkoop begint over een week, op vrijdag 26 september. Het is al wel mogelijk om de nieuwe iPhones te pre-orderen bij diverse providers, retailers en Apple Premium Resellers.

line-oberhausen-ochtend
Oberhausen vrijdagochtend: Meer dan 3500 mensen in de rij.

Volgens medewerkers en bezoekers ter plaatse is er een groot tekort aan toestellen. Vooral de gouden iPhone 6 Plus en 128GB iPhone 6 Plus lijken schaars. De iPhone 6 spacegrijs zou wereldwijd het best verkrijgbaar zijn.

Het heeft geen zin meer om vandaag nog naar Duitsland/Frankrijk te rijden. De meeste rijen zijn overvol en er worden geen mensen meer toegelaten.

https://twitter.com/TvanGroningen/status/512837240595419136

Ook in Parijs bij het Louvre stond een rij [Foto: Pieter van der Woude]
Ook in Parijs bij het Louvre stond een rij [Foto: Pieter van der Woude]

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  ro_me

  whahaha! Geweldig! Zielig voor die knul, maar wat een bak!

 • Profielfoto
  Mr. Jones

  Dat doet zeer!:shock:

 • Profielfoto
  Di May

  Ook niet erg slim om zoiets in die omstandigheden per se te willen laten zien.
  Je zag het malheur zo al aankomen.

 • Profielfoto
  McNismo

  Zoooo, dat is echt shit!!

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Wat een ei!
  Ik hoorde dat ze ook gewoon in Nederland bij Vodafoon zijn verkocht, dus je hoeft niet perse naar Duitsland.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Liggen ze als demo nu al wel in de Apple Store?

 • Profielfoto
  de.Studio

  Als er door Apple ergens niet over nagedacht is, is het dit wel. De foon ligt (nog steeds) gevaarlijk boven in het doosje. Je moet het weten anders gaat het fout.

 • Profielfoto
  Toppe

  In de landen waar hij verkocht word wel.

  Apple zorgt er altijd voor dat je direct ervaring met een product kan opdoen.

 • Profielfoto
  StarDesign

  Ik wacht wel ff, je weet dat de eerste batch altijd last heeft van kinderziektes. Dus ik heb nog niet zo’n haast om nr een iphone 6 te gaan.

  Vind het daarnaast nog steeds jammer dat ze geen zwart/goud model hebben.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Volgens mij zit er nog steeds plastic rond iedere nieuwe iPhone in het doosje.

  Dus die moest wel heel hard vallen wil je dat blijven zien. En dan nog, gooi hem op Marktplaats en je bent hem zo kwijt.;-)

  Moet je alleen weer even wachten tot je er zelf weer eentje hebt.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Ehm mijn iPhone 5 is wel eens op straat uit mijn handen gevallen. Die klap was behoorlijk harder dan de val in het filmpje. Ik typ dit nu ook met de zelfde iPhone 5 dus ik gok dat de iPhone 6 uit het filmpje het nog prima doet en wellicht is de beschadiging ook net als bij mij nihil te noemen. Denk dat het sneue dus ook wel mee valt.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  In australie doen ze doen ze dit, na een nachtje voor de Apple Store te hebben geslapen…

  http://www.automatiseringgids.nl/nieuws/2014/38/scherm-iphone-6-overleeft-valtest-niet
  (on purpose)

 • Profielfoto
  appleimacg5

  Beste mensen is er vandaag de mogelijkheid om in Store Amsterdam de iphone 6 plus te zien en voelen?

 • Profielfoto
  polansky

  Ik snap dat niet. Je gaat een nacht in een rij staan wachten voor je nieuwe iPhone om vervolgens een videoblog te maken dat hij een val van 1.60 meter niet overleeft.
  Wat een eerste wereldproblemen… Ik blijf dat dus zonde vinden, ook al moeten ze natuurlijk zelf weten wat ze met hun iPhone doen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als ik een nieuwe iPhone heb, ben ik altijd ongelooflijk voorzichtig…!!

 • Profielfoto
  steveb

  hint
  dit doosje altijd ondersteboven open maken

 • Profielfoto
  nebilem

  Gisteren online voor 38 Euro per maand gekocht zonder bijbetaling online normale iphone 6 16gb versie. kan niet wachten tot vrijdag.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Zenuwen gieren door die knul z’n lijf, met een reporter die ‘maak open, maak open’ brult. Gevalletje Wet van Murphy…

 • Profielfoto
  mmww

  Ik snap het niet die hype! Rustig rustig het is maar een dure telefoon! Over 11 maanden is er alweer een nieuwe iPhone!

 • Profielfoto
  Adrenaline0182

  Wat een fuckzooi. Voor het 4e jaar op rij in de rij gestaan en voor de 4e keer op een andere locatie. Ditmaal Düsseldorf. Nog nooit zo vroeg aanwezig geweest (donderdag om 16.00 uur) en nog nooit zo weinig mensen voor mij gehad (70). Ik ging voor de iPhone 6 plus 64GB en al zou die op zijn voor het 128GB model. Na de eerste 30 personen was de 6 plus volledig uitverkocht. Mevrouw van Apple verklaarde dat het kwam door de vele pre-orders. Ik heb haar gezegd dat ze dat in het vervolg wel even mogen communiceren.

  Erg vreemde keuze van Apple. Achter mij stond ongeveer 700 man. Ik ben toen ik dat hoorde direct weggegaan, wilde namelijk niet de normale 6 kopen. 28 uur geen slaap en met lege handen weer in Nederland. Zondag maar eens de Apple Store in Oberhausen bellen, tegen beter weten in….

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  @polansky: Ik snap het juist wel (check zijn bedrijf eerst even). Wat heeft het hele filmpje voor een iPhone reparateur nu gekost? Wat zou een video hem hebben gekost bij een reclamebureau die een net filmpje voor hem in elkaar zet? Dit is goedkoper en effectiever, de man leeft van kapotte iPhones. Als hem dit honderd tot misschien duizenden klanten kan opleveren heeft ie het goed gedaan.

 • Profielfoto
  maconly

  Vandaag in Aix en Provence geweest alles uitverkocht , apple hyped bewust daarom ook die verschillende data voor landen , ik wacht wel totdat het toestel gewoon leverbaar is .

  Ik erger me wel aan de handelswijze van apple.

  De 6plus in mn handen gehad groot maar niet onhandelbaar met een hand lukt hrt niet

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Nou dan ben je de eerste in de wereld die de twijfelachtige eer heeft een iphone te bezitten die iets groter is maar verder niets maar dan ook werkelijk niets aan je leven toevoegt. Je gaat je afvragen of ze wel een leven hebben…

 • Profielfoto
  rdesign

  Net terug uit Oberhausen! Stond als één van de eerste in de rij, was nummer 136 van de (volgens dit artikel) 3500. Denk dat ik er donderdagmiddag rond 12:15 was. Na 26 lange uren (maar wel gezellig, sfeertje was top!) wachten in de stortende regen en onweer de trotse bezitter van de 64GB iPhone 6, uiteraard in Space Grey.

  Heb beide toestellen even uit kunnen proberen in de Store. De 6 Plus is groot, écht groot. Blij dat ik voor de 6 gegaan ben!