Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 september 2014
Leestijd: 1 minuut

Verkoop iPhone 6 (Plus) onder enorme belangstelling begonnen

De verkoop van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus is vrijdag om 08:00 uur precies van start gegaan in negen grote landen. De eerste fans verzamelden zich op woensdag­avond voor Apple Stores, enkele Nederlanders zijn afgereisd naar de Apple Store in Oberhausen.

Niet alleen de nieuwe iPhones zijn groot, de belangstelling ook. Apple liet eerder weten een recordaantal pre-orders te hebben gehad. Ook de belangstelling bij Apple Stores is immers. Vrijdagochtend stonden naar schatting 3500 mensen in het Duitse Oberhausen in de rij.

Wereldwijd was Australië het eerste land waar de verkoop begon, de eerste koper daar zal zich deze dag nog lang herinneren.

De Nederlandse verkoop begint over een week, op vrijdag 26 september. Het is al wel mogelijk om de nieuwe iPhones te pre-orderen bij diverse providers, retailers en Apple Premium Resellers.

Oberhausen vrijdagochtend: Meer dan 3500 mensen in de rij.

Volgens medewerkers en bezoekers ter plaatse is er een groot tekort aan toestellen. Vooral de gouden iPhone 6 Plus en 128GB iPhone 6 Plus lijken schaars. De iPhone 6 spacegrijs zou wereldwijd het best verkrijgbaar zijn.

Het heeft geen zin meer om vandaag nog naar Duitsland/Frankrijk te rijden. De meeste rijen zijn overvol en er worden geen mensen meer toegelaten.

https://twitter.com/TvanGroningen/status/512837240595419136

Ook in Parijs bij het Louvre stond een rij [Foto: Pieter van der Woude]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verkoop iPhone 6 (Plus) onder enorme belangstelling begonnen
Sluiten