Tiiny: een mengelmoes van Vine, Instagram en Snapchat

1 reactie

De man van 60 miljoen heeft een nieuwe app. Met de man van 60 miljoen bedoelen we Kevin Rose en met de app Tiiny. Kevin Rose werd groot met de website Digg.com, maar is inmiddels venture capitalist bij Google. Maar het ontwikkelbloed kruipt waar het niet gaan kan en daarom is daar onder de paraplu van North Technologies weer een nieuw initiatief: Tiiny.

Tiiny doet zijn naam er aan. Je kunt er kleine foto’s of korte filmpjes mee maken van maximaal 212 bij 212 pixels. Na 24 uur verdwijnen de foto’s en filmpjes weer. Waarom zo klein? Volgens Kevin Rose zorgt het kleine formaat ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over hét perfecte shot of de ideale nabewerking met filtertjes. “It’s about rapidly blasting out a handful of fun pics and videos instantaneously. Sharing those little moments in your life that get lost. Those moments that are silly, fleeting, imperfect. Those snippets of life that represent our unguarded, most expressive selves.”


Het overzicht van tiiny foto’s en filmpjes in je followers stream

Tot zover dat wat Tiiny uniek maakt. Verder lijkt het erg op de Instagrams en Twitters van deze wereld. Je kunt mensen volgen, mensen volgen jou, je kunt foto’s en filmpjes liken en de populairste creaties bekijken. De kracht van de app moet in de eenvoud liggen. Of wellicht in het feit dat een flink aantal celebs (lees: vriendjes van Kevin Rose) hun foto’s en filmpjes gretig delen. Zo is daar Ashton Kutcher, Tony Hawk, Ev Williams, iJustine, Robert Scoble en een heel scala andere bekenden uit de Valley.

Downloaden
Tiiny is te downloaden in de App Store en geschikt voor de iPhone, iPad, and iPod touch. Het spel vereist minimaal iOS 7.0.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Zakske

    De man van 60 miljoen heeft een nieuwe app.

    Dat was in de hoogtijdagen van Digg de geschatte waarde van de website, maar na een paar waardeloze updates verhuisden de meeste bezoekers naar Reddit, raakte het geld op en was het game over. Die $60 miljoen heeft hij dus nooit gehad.