Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 september 2014

Taxidienst Uber verboden in Duitsland

Met een app de taxiwereld op zijn kop zetten, het lukt Uber aardig. De meest iPhone-vriendelijke taxidienst van dit moment heeft ook vele tegen­slagen te verwerken, zo heeft de rechtbank in Frankfurt de dienst vandaag per direct verboden in heel Duitsland.

Uber zou de wet voor passagiersvervoer overtreden, het Amerikaanse bedrijf heeft geen licentie om als taxibedrijf in Duitsland te opereren. Uber riskeert hiermee tevens een boete van 250.000 euro. Het (tijdelijke) verbod komt op een ongelukkig moment, Uber was juist van plan uit te breiden in Duitsland.

Het is in Duitsland toegestaan om zonder vergunning voor passagiersvervoer als ‘taxi’ te opereren, dan mag echter niet meer voor een rit gevraagd worden dan de werkelijke kostprijs. De zaak was aangespannen door Taxi Deutschland, een consortium van traditionele Duitse vervoerders. De rechtbank gaf hen gelijk en legde Uber een tijdelijk operationeel verbod op.

Uber biedt een eenvoudige app waarmee een taxi te bestellen is.

Hoewel het bedrijf te maken heeft met protesten en juridische barrières die worden opgeworpen door de traditionele taxiwereld, is Uber geenszins van plan op te geven. Inmiddels zijn 205 steden voorzien van Uber, in Nederland is de taxidienst in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag beschikbaar. Ontwikkelaars kunnen Uber sinds kort ook in eigen apps integreren door middel van een API.

Reageer op artikel:
Taxidienst Uber verboden in Duitsland
Sluiten