Maarten
Maarten Nieuws 17 september 2014

Start your updates: iOS 8 nu beschikbaar

Het is zover! Het langverwachte iOS 8 is vanaf nu beschikbaar. De opvolger van iOS 7 brengt verfijning op alle vlakken, van functionaliteit tot design. Check je batterijstatus en lees onze checklist nog even vlug door voordat je de update gaat installeren.

iOS 8 is over the air te installeren via instellingen > algemeen > software-update. De grootte van de update verschilt per apparaat. Ongeveer 4,5GB vrije ruimte is vereist. Niet genoeg ruimte? Probeer de update dan via iTunes te installeren. Verderop in dit artikel; video’s met de belangrijkste ver­beteringen en nieuwe features, kijk ze tijdens het wachten op de installatie.

iOS 8 is nu beschikbaar!

Er zijn maar weinig iDevices waarmee iOS 8 niet compatible is. Gebruikers met een iPhone 4S of nieuwer, iPad 2 of nieuwer en iPod van de vijfde generatie kunnen de update installeren. Het complete overzicht van de iDevices die compatible zijn met iOS 8:


Heb jij een van de bovenstaande apparaten, dan kun je na installatie van iOS 8 genieten van onder andere de verbeterde interface:

Naast de interface heeft Apple ook gewerkt aan de eigen apps. Voor de liefhebbers van iMessage en de berichten-app is er goed nieuws. In iOS 8 heeft de berichten-app een behoorlijk upgrade gekregen, waardoor deze weer helemaal bij de tijd is. Spraakberichten verzenden, vlot een fotootje maken en snel je locatie delen is vanaf iOS 8 mogelijk met Berichten:

Mocht je de berichten-app met de upgrade in iOS 8 weer meer gaan gebruiken, dan zullen je notificaties ook toenemen. Gelukkig zijn deze in iOS 8 interactief geworden. Hierdoor is snel reageren makkelijker dan ooit tevoren. Ook worden notificaties, telefoontjes en SMS’jes doorgezet naar je Mac op het moment dat deze actief is en OS X Yosemite is geïnstalleerd.

Let op met iCloud Drive
De nieuwe Dropbox-achtige dienst van Apple zal je tijdens de installatie van iOS 8 worden aangeboden. Heb je nog apparaten met iOS 7 of Mac’s met Mavericks? Upgrade dan niet naar iCloud Drive. Doe je dit wel dan kun je de documenten die in iCloud staan niet meer benaderen vanaf apparaten met software ouder van iOS 8 en OS X Yosemite. Dit is niet meer terug te draaien.

Er is nog veel meer nieuws te ontdekken in iOS 8. Bekijk bijvoorbeeld eens de Gezondheid-app, waar je allemaal (medische) data over jezelf in kunt bijhouden. De komende dagen lees je meer over de handigheidjes in iOS 8 op OMT. Zoals hierboven al staat is het voor de features Continuity en Handoff nog even wachten op OS X Yosemite. Het nieuwe besturingssysteem voor de Mac wordt volgende maand verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Start your updates: iOS 8 nu beschikbaar
Sluiten