Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 september 2014

Video-ads moeten Spotify gratis houden

Spotify is een van de populairste muziek-streamingdiensten in Nederland. Gebruikers van de gratis variant krijgen binnenkort niet alleen banners en audio-advertenties, maar ook schermvullende video’s tussen de muziek op hun scherm getoverd.

De streamingdienst heeft aangekondigd twee manieren van video-ads te gaan implementeren. Bij een ‘Video Takeover’ wordt het hele Spotify-venster op de desktop overgenomen door een video-commercial van 15 tot 30 seconden. Op mobiel worden ‘Sponsored Sessions’ aangeboden, waarbij in ruil voor het kijken van een video 30 minuten ongestoord muziek geluisterd kan worden.

De videoadvertenties werden door The Next Web gespot, daar valt ook te lezen dat de ads niet verschijnen als Spotify geminimaliseerd is. Dat is opmerkelijk, gezien de app meestal geminimaliseerd gebruikt zal worden. Dit lijkt vooralsnog een eenvoudige manier om op desktop om de advertenties heen te komen.

Spotify gaat de video-ads in het vierde kwartaal van dit jaar testen. Volgend jaar moet het geheel volledig uitgerold worden, grote merken als Coca-Cola, Ford, McDonald’s en Universal Pictures doen met deze test mee. De video’s worden in aanvulling op de bestaande audio-commercials getoond.

Reageer op artikel:
Video-ads moeten Spotify gratis houden
Sluiten