Video-ads moeten Spotify gratis houden

10 reacties

Spotify is een van de populairste muziek-streamingdiensten in Nederland. Gebruikers van de gratis variant krijgen binnenkort niet alleen banners en audio-advertenties, maar ook schermvullende video’s tussen de muziek op hun scherm getoverd.

De streamingdienst heeft aangekondigd twee manieren van video-ads te gaan implementeren. Bij een ‘Video Takeover’ wordt het hele Spotify-venster op de desktop overgenomen door een video-commercial van 15 tot 30 seconden. Op mobiel worden ‘Sponsored Sessions’ aangeboden, waarbij in ruil voor het kijken van een video 30 minuten ongestoord muziek geluisterd kan worden.

De videoadvertenties werden door The Next Web gespot, daar valt ook te lezen dat de ads niet verschijnen als Spotify geminimaliseerd is. Dat is opmerkelijk, gezien de app meestal geminimaliseerd gebruikt zal worden. Dit lijkt vooralsnog een eenvoudige manier om op desktop om de advertenties heen te komen.

Spotify gaat de video-ads in het vierde kwartaal van dit jaar testen. Volgend jaar moet het geheel volledig uitgerold worden, grote merken als Coca-Cola, Ford, McDonald’s en Universal Pictures doen met deze test mee. De video’s worden in aanvulling op de bestaande audio-commercials getoond.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Appleflep

  Knetter irritant natuurlijk..

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Maar wel logisch: “if a product is free, then you’re the product”

 • Profielfoto
  H.deweg

  Heel erg goed, laat het gratis product maar heel erg irritant zijn.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Top!!
  Over op Beats music (als het in Nederland komt)

 • Profielfoto
  Arjenn

  “waarbij in ruil voor het kijken van een video 30 minuten ongestoord muziek geluisterd kan worden.”

  in ruil voor storende reclame wordt je niet gestoord… Opmerkelijk.

 • Profielfoto
  Alles-apple

  Dus zolang mogelijk de update uitstellen:)

 • Profielfoto
  Imade

  Logisch… het kost handen vol geld om zoiets als Spotify op te richten.

 • Profielfoto
  Imade

  Dus zolang mogelijk de update uitstellen:)

  Spotify kan een update ook forceren door bijvoorbeeld oudere versies de toegang te verbieden.
  Dat Spotify deze weg in slaat is meer dan logisch… als jij werkt wil je er ook wat voor terug zien.
  Zo ook bij Spotify.

 • Profielfoto
  Afroman

  Goede ontwikkeling want de service moet ook betaald worden. Maar ik blijf het stom dat de 5 euro versie weg is gegaan.

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Afroman hoe kom je erbij dat de “5 euro-versie”, zoals jij die noemt, is weggegaan??? Spotify Unlimited bestaat nog steeds hoor… Volg deze link en log in met je Spotify account. Ziedaar: de mogelijkheid tot het bestellen van Spotify Unlimited ad €5/mnd.

  Overigens kun je die mogelijkheid ook gewoon vinden door daar de pagina te gaan waar je je abonnement(en) kunt zien (Account > Overzicht) en daar te klikken op de link in de tekst ‘Je gebruikt spotify Free. Haal alles uit Spotify en meld je aan voor Spotify Unlimited of Spotify Premium.