Sonos nu ook via bestaand Wi-Fi-netwerk

5 reacties

Het installeren van Sonos-speakers was al eenvoudig, maar de fabrikant heeft het nog eenvoudiger gemaakt. De Sonos Bridge is vanaf vandaag niet meer nodig, de speakers kunnen dankzij een software-update gebruik maken van een bestaand Wi-Fi netwerk.

De Bridge met een kabel op een router aansluiten is niet meer nodig. Het Sonos-systeem werkt zonder Bridge ook. Bestaande installaties kunnen de Bridge gewoon blijven gebruiken, ook wordt door de fabrikant aangeraden de Birdge te gebruiken bij zwakke Wi-Fi-verbindingen.

Door de verandering gaat Sonos een beetje meer als Apple’s AirPlay werken. AirPlay-speakers integreren zich ook in je bestaande Wi-Fi netwerk. Omdat de Bridge nu niet meer nodig is, is het ook goedkoper om met een Sonos-systeem te beginnen. De Sonos Play 1 is voor 199 euro verkrijgbaar.

Bekijk onze LABS-sessie met de speakers van Sonos:

Sonos-gebruikers die zonder Bridge willen testen, volgen de volgende stappen:

 • Update de Sonos-app
 • Ga naar Instellingen BRIDGE onder ‘Instellingen’ terwijl de BRIDGE nog is aangesloten
 • Volg de stappen die de app aangeeft
 • Als je deze stappen hebt gevolgd, kun je de Bridge ontkoppelen. Vervolgens kun je deze vereenvoudigde opzet testen, zonder dat je het systeem hoeft te resetten.
 • Je kunt de Bridge daarna altijd weer aansluiten en teruggaan naar de ‘Standaard Instellingen’.

Het merendeel van de Sonos-klanten beschikt over een eigen WiFi-netwerk. Het bedrijf erkent echter dat het draadloos bereik in sommige huizen niet overal even sterk is. Een Bridge of bekabelde verbinding tussen één speler en de router blijft in deze gevallen de beste oplossing. Hetzelfde geldt voor de 3.1- of 5.1-homecinema-oplossingen van Sonos voor het perfect synchroniseren van het geluid met de tv.

Later dit jaar lanceert Sonos de BOOST. Dit nieuwe product garandeert een nog sterker en robuuster netwerk voor het streamen van muziek in omgeving­en waar draadloos bereik niet optimaal is. De fabrikant spreekt van draadloze prestaties op bedrijfsniveau, wat de BOOST precies is, is nog onduidelijk.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Erwal

  Nu nog geluid afspelen via airplay naar de Sonos en ze gaan mee wanneer ik presentaties mag geven bij klanten:)

 • Profielfoto
  Bento

  Het sterke punt van Sonos is dat er een eigen, draadloze netwerk wordt aangemaakt waardoor je ongestoord muziek kunt luisteren. En dat gaan ze nu ongedaan maken……

 • Profielfoto
  Basket Case

  Prachtig systeem. Alleen helaas nog steeds een belachelijk energieverbruik in stand by. Zo’n 6-12 Watt per luidspreker. Voor mij een dealbreaker.

 • Profielfoto
  Hanzze

  @ Bento:

  Het eigen wifi-systeem van Sonos blijgt gewoon bestaan. Het enige wat veranderd is de verbinding tussen je Sonos componenten en je router. Daar heb je nu dus geen bridge meer voor nodig en het kán draadloos. Je kunt ook gewoon een willekeurige component met een ethernetkabel verbinden met je router, is hetzelfde principe als een bridge gebruiken. Die verbinding wordt gebruikt om gegevens van internet te streamen (radio, Spotify, Soundcloud enz).

 • Profielfoto
  MacKnarf

  Wat me niet duidelijk is hoe je daarna weer terug kan gaan naar ‘standaard instellingen’. Ik vind deze optie nergens terug.