Samsung-commercial geeft iPhone 6 duwtje in de rug

26 reacties

Je kent ze wel. De types die onder YouTube-video’s en in andere artikelen op internet als eerste een reactie achterlaten die slechts bestaat uit “FIRST!!”. Samsung geeft in zijn nieuwe commercial toe het equivalent van die nietszeggende types te zijn.

De Koreaanse fabrikant benadrukt als reactie op de iPhone 6 Plus dat ze al lang een grote telefoon op de markt hadden. Zoals altijd krijgt Apple een grote hoeveelheid gratis aandacht terwijl Samsung toegeeft te vroeg te zijn geweest. De kritiek die de Galaxy Note bij zijn lancering kreeg wordt nog even opgenoemd. De markt snapte het niet en Samsung snapt het nog steeds niet.

https://www.youtube.com/watch?v=oxhSnNZH3Rk

Het gaat niet om de eerste, maar om de beste zijn. Apple was niet de eerste met een MP3-speler, of de eerste met een smartphone. Cupertino wacht rustig af tot de markt en technologie klaar is voor iets nieuws en doet het alleen als het goed kan. Samsung was bijvoorbeeld genoodzaakt een lage kwaliteit Pentile-scherm te gebruiken om groter te gaan. Apple gaat alleen groot als de schermkwaliteit goed blijft.

Links: RGB LCD, rechts: Pentile LCD.
Links: RGB LCD (zoals in iPhone), rechts: Pentile LCD (zoals in Galaxy Note).

De argumenten om voor een Note te gaan komen kort voorbij: Samsung noemt zijn Stylus innovatief, een DJ-app die een iPhone-achtige interface heeft wordt aangehaald als fun. Toch lijkt de boodschap van de commercial lijkt dan ook vooral te zijn: Wij waren eerder, maar nu is Apple er ook. Maar wij eerder. Maar beter?

Iedereen die geïnteresseerd is in een Galaxy Note, weet nu dat de iPhone 6 Plus ook een keuze is. Zo geeft Samsung de grote iPhone onbewust een duwtje in de rug. Daar zal Cupertino alleen maar blij mee zijn.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Ach en als iedereen een grote iPhone heeft willen de fandroids ook een grote Samsung..

 • Profielfoto
  SunKeeper

  En dan dachten we dat we eindelijk van dat gezeur af waren, komt Samsung weer met een zeur over grote telefoons.

  Dadelijk hebben ze weer gezeik in de rechtszaal als Samsung een nog grotere phalalalatablet op de markt brengt, en Apple die al gepatenteerd blijkt te hebben.:shock:

 • Profielfoto
  Froggle

  Ik mag hopen dat ik bij de upgrade naar de 6S toch gewoon hetzelfde schermformaat kan blijven gebruiken. Gewoon compleet de 4″ iPhone overboord gegooid. Nee Apple, ik wil geen oud model als ik een nieuwe iPhone koop.

 • Profielfoto
  Supermacfreak

  Dus als ik het goed begrijpt: Apple kopieert Samsung? Nou wordt ie goed! Dus als ik het nogmaals goed begrijpt heeft Samsung de SmartPhone en de Tablet bedacht? Ok, ik dacht dat ze het gekopieerd hadden van Apple. maar ik kan mij vergissen natuurlijk!!!

 • Profielfoto
  Ce

  Het verhaal begon goed, commercial van Samsung die Apple een duwtje in de rug geeft. Waarom er weer zo’n kul argument over de pentile display bij moet is me een compleet raadsel, dit specifieke plaatje dook ook op bij de eerste Note in 2012!!!
  Het is bekend dat de laatste OLED displays (niet alleen die van Samsung) tot de allerbeste smartphone schermen horen. Om dan zo’n suggestief plaatje in deze discussie te plaatsen die over heel wat anders gaat….nee dat heeft OMT niet nodig.

 • Profielfoto
  KrijnB

  Pffff…. next big thing met een Stylus!! Hahaha hoe ouderwets wil je het hebben. Mijn PDA van 15 jaar geleden had ren stylus

 • Profielfoto
  bangbangsystems

  Goed stuk OMT

  Apple was namelijk ook niet de eerste met een tablet. Daar was Microsoft veel eerder mee. Ze waren ook niet de eerste met een muis, dat was namelijk Xerox. Maar wat boeit het de consument eigelijk wie de eerste of de beste is. Het gaat erom wat het beste bij je past en vooral wat jij het fijnst vindt om mee te werken. Ik weet allang dat Damsung qua techniek verder is. De iPhone bestaat voor een groot deel uit Damsung en LG rommel afgetopt met een camera van Sony. Maar volgens mijn is de combinatie hardware – software het sterke punt bij Appelflap.

 • Profielfoto
  SunKeeper
 • Profielfoto
  Afwasborstel

  Bedankt, SunKeeper! Nu weet ik weer wat ik mis aan keynotes van Tim Cook: perfect getimede humor.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Beetje te kort door de bocht hoor.

  Was het niet Apple die beweerde het ideale formaat in handen te hebben?
  Dat ze daar nu van terugkomen is toch regelrecht aan het succes van Samsung te danken. Zonder die phablets van Samsung geen iPhone6+
  Zo is het ook nog een keertje.

  Dat Apple het nu goed doet en beter is dan Samsung zal zeker wel, maar Apple heeft daar dan ook de tijd voor genomen. Samsung smijt gewoon een hele reeks modellen en maten op de markt en kijkt wat aanslaat. Gratis marktonderzoek voor Apple! Há!

 • Profielfoto
  ro_me

  Steve Jobs zelf zei dat grote smartphones niet zouden verkopen! Kleine iPads zouden ook niet verkopen volgens Jobs. Zat die Jobs er even flink naast. en maar liggen blazen op de concurrentie. Apple krijgt hem nu gewoon terug van Samsung.

 • Profielfoto
  KrijnB

  Steve heeft het wel vaker mis gehad. Bij de introductie van de iPhone wilde hij ook geen app store waar andere dan Apple hun software konden verkopen. Gelukkig is hij daar snel van terug gekomen

 • Profielfoto
  Xenophon

  Je gaat toch niet ontkennen dat de iPhone 6 niet op de Samsung Note lijkt. In dit geval heeft Samsung gewoon gelijk.

 • Profielfoto
  Xcode

  De Samsung commercial is een enorm rookgordijn. Als je hard genoeg roept dat Apple niet innovatief is geweest bij het overstappen op grotere schermen (wat klopt, Apple is hier een volger), dan zien anderen mogelijk minder snel het feit dat Samsung als een malle Apple innovaties copy – paste.

 • Profielfoto
  Spam

  Ik moet zeggen dat ik nooit zo’n fan was van Samsung producten. Maar de Note probeerde wel iets wat anderen nog niet gedaan hadden. Hierin heeft Samsung zowaar geïnnoveerd wat best bijzonder is voor dat bedrijf. Verder moet ik zeggen dat de handschrift herkenning & stylus wel handig is, zeker als je snel aantekeningen wilt maken. De split screen heeft op die schermgrootte wel degelijk zin.

  Dus apple kan hier wel degelijk iets leren van Samsung.

  Maarr…alles valt of staat dat allemaal met het OS en daar is apple toch nog steeds veel sterker. Android zit vol met bloatware waar vooral Samsung schuldig aan is.

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Als je genoeg modellen op de markt smijt, zal er ooit wel eens 1 goed tussen zitten!(Samsung)

 • Profielfoto
  knekkie

  Het is toch geen wereld schokend nieuws dat Apple een Markt volgend bedrijf is?
  Ze komen eens in de zoveel jaar met en product op de markt dat de product categorie compleet op zijn kop zet.

  En die jaren daar tussen verfijnen ze het product of passen ze het aan naar de golven in de markt.

  Dit doet Apple altijd op basis van hun eigen unieke timing en visie. Dat dit bedrijven als Samsung jaloers maakt is verder niet ons probleem;)

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Je gaat toch niet ontkennen dat de iPhone 6 niet op de Samsung Note lijkt. In dit geval heeft Samsung gewoon gelijk.

  Apple maakt iets, Samsung maakt een kopie (met iets groter scherm), en dan zeg je nu dat Apple op Samsung lijkt, alleen omdat het scherm ook groter is?

  Anders gezegt,… een nieuw origineel maken wat toevallig op een kopie van het oorspronkelijke versie lijkt is geen kopie, maar een nieuw origineel.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik ga niet volledig akkoord met de vergelijking tussen een Samsung- en een Apple-display. Als je de 5S en de S5 van naast elkaar legt, is het scherm van de Samsung véél mooier, kleurrijker en scherper.

 • Profielfoto
  tomc

  Ochja ik denk dat ze bij Apple eens hard lachen met dit filmpje en meer niet.
  In de tijd dat samsung er over heeft gedaan om dit filmpje te (laten) maken zijn er minstens 4 miljoen exemplaren van de iPhone 6 plus verkocht.

 • Profielfoto
  Optimistje

  Yuch, who wants a stylus.

 • Profielfoto
  toktok1908

  Apple volgt altijd zijn eigen weg echter zijn ze deze keer overstag gegaan qua grootte van het scherm.
  Apple heeft goed begrepen dat als ze niet mee zouden gaan met het steeds groter wordende schermen dat ze op den duur veel klachten zouden gaan verliezen.
  Dit zijn ze nu tegen gegaan.

 • Profielfoto
  Bandjar

  Wat een calimero artikel dit. Pfff “Samsung was te vroeg”. Samsung was helemaal niet te vroeg, de Note was een succes vanaf de eerste editie. Ik vind Apple producten mooie. En beter dan Apple, maar voor Samsung is ook gewoon een markt. Dat zoeken naar zwakke plekken vind ik juist zwak.

 • Profielfoto
  Bandjar

  Herstel moet zijn Apple producten mooier en beter dan Samsung producten.

 • Profielfoto
  steveb

  het sterkste bij apple zit hem in het feit dat hun os enkel op hun toestellen zit.
  geen 10tallen verschillende merken
  geen 100 verschillende formaten en resoluties.

 • Profielfoto
  steveb

  ios 8 brengt wifi call
  => vaste telefoon vliegt er uit = €20,9 besparen/maand
  = na 34 maand gratis iphone 6 (€699)

  + croud shared wifi en minder 3g en 4g gebruik
  => mogelijk ook een goedkoper gsm tarief (minder bel minuten en minder data)