Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 29 september 2014
Leestijd: 1 minuut

‘Retina iMac in testfase, lancering dichtbij’

Met een Apple-evenement in oktober op komst, wakkeren de geruchten rondom nieuwe Mac-hardware aan. Niet alleen een nieuwe Mac Mini zou binnenkort op de markt komen, ook een Retina iMac komt er volgens nieuwe geruchten binnen korte tijd aan.

Apple heeft de iMac met hoge resolutie scherm volgens 9to5Mac klaar, het apparaat zou in de laatste fase van test zijn. Dit onthult een bron die de Retina iMac al kon testen tegenover de website. Naast de toevoeging van het Retina-scherm, is het ontwerp aangepast en wederom dunner geworden.

Om de Retina-resolutie mogelijk te maken, wordt de iMac voorzien van een nieuwe processor, ook de Wi-Fi ontvangst zou verbeterd zijn. De tests die vergevorderd zijn, wijzen mogelijk op een lancering tegelijk met OS X 10.10 Yosemite volgende maand.

Eerder werden in OS X Yosemite al verwijzingen naar een scherm met een resolutie van maximaal 6400×3600 pixels gevonden. Mogelijk is dit de 27-inch iMac met Retina Display, de beeldverhoudingen kloppen in ieder geval. Er werden ook aanwijzingen naar resoluties van 5760×3240 en 4096×2304 gevonden. Dat is misschien voor een 21-inch iMac.

De iMac onderging in 2012 een verdunningskuur.

Het tegenlijk lanceren van de Retina iMac en Yosemite lijkt logisch. De interface van de nieuwe OS X-versie zit vol met dunne fonts en komt volgens velen beter tot zijn recht op een scherm met hoge pixeldichtheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Retina iMac in testfase, lancering dichtbij’
Sluiten