PopKey: typen met animated gifjes

2 reacties

Met de komst van iOS 8 wordt het besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod een stukje opener. Je kunt als ontwikkelaar straks App Extensions maken die functionaliteit uit jouw app in andere apps terug laat komen.

Zo kun je fotobewerkingsfuncties toevoegen aan de Foto’s-app van Apple, jouw app toevoegen aan het share-sheet én custom toetsenborden toevoegen. In die laatste categorie zullen een hoop Android-achtige swipetoetsenborden beschikbaar komen, maar er is ook ruimte voor humor: met PopKey, een toetsenbord vol animated gifjes.

Het werkt als het emoji-toetsenbord: meerdere secties met onderwerpen en per onderwerp een flink aantal bewegende, vaak van TV geplukte  gifjes met bekende en minder bekende mensen die jouw emotie uitdrukken. Daarnaast kun je ook je eigen bewegende gifjes aan het toetsenbord toevoegen en is er een ‘featured’-categorie met gifjes die automatisch worden aangepast aan trending topics op internet.

De app wordt gratis en verschijnt zo snel mogelijk na 17 september, de datum waarop iOS 8 beschikbaar komt. Het exacte moment is afhankelijk van goedkeuring van PopKey door Apple.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  dirkuijt

  Geniaal, maar nog cooler als het met memes is!
  Zal ook niet lang duren…

 • Profielfoto
  Rickje

  Kansloos. Ik ben geen Steve Jobs fanboy maar ik weet zeker dat ie zich omdraait in zn graf.