Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 september 2014
Leestijd: 2 minuten

Per ongeluk naar iCloud Drive geüpdatet? Zo kom je alsnog bij je bestanden

De lancering van iCloud Drive gaat voor Apple niet erg soepel. Tijdens de update naar iOS 8 vorige week, werd iCloud Drive aan iedere iOS-gebruiker aangeboden. Apple’s antwoord op Dropbox is handig, maar het activeren van brengt niet alleen maar voordelen.

Het activeren van iCloud Drive werkt je account bij naar een nieuw systeem, oudere software kan dan geen gebruik meer maken van iCloud. Documenten die iCloud opgeslagen zijn onvindbaar voor OS X Mavericks en iOS 7 of eerder. Hoewel afgraden werd om iCloud Drive te activeren, zijn er veel vragen van gebruikers die documenten en bestanden niet meer kunnen benaderen.

OS X: Gebruik de iCloud-webportal
De makkelijkste manier om weer bij bestanden te kunnen, is in te loggen op iCloud.com. Er zijn twee manieren om te werken. De eerste is om simpelweg de webversie van Pages, Keynote of Numbers te gebruiken. Deze kunnen wel documenten uit iCloud Drive openen.

Heb je een bestand dat niet in Pages, Keynote of Number staat nodig? Klik dan op het iCloud Drive-icoon in de iCloud-webportal, daar is per app een map te zien met bestanden die in iCloud opgeslagen zijn. Klik een bestand aan en vervolgens op het download-icoon bovenaan. Het zal nu naar je Mac gedownload worden.
iOS 7: iWork met omweg via iMessage of Mail
Als je een document dat in iCloud Drive op een iPhone of iPad met iOS 7 nodig hebt, is dit via een omweg te regelen. Download het document naar je Mac via bovenstaande methode en iMessage of e-mail het naar jezelf. Nu kan je het documenten vervolgens op een iOS-apparaat openen in een voorvertoning. Kies daar het deel-icoon en kies voor “Openen met Pages” of een andere app die geschikt is om het document te openen. Het document is vervolgens gewoon te bewerken vanaf iPhone/iPad met iOS 7. 

Hou er rekening mee dat wijzigingen alleen op het iOS-apparaat opgeslagen worden. Eventueel kunnen wijzigingen weer naar jezelf teruggestuurd worden via mail of iMessage.

Avontuurlijk ingestelde lezer
Hoewel OS X 10.10 Yosemite nog even op zich laat wachten, is er al wel een publieke beta beschikbaar. Deze heeft volledige ondersteuning voor iCloud Drive en bijbehorende applicaties. Wie nu de publieke beta installeert, kan als de definitieve versie uit is gewoon een update uitvoeren zonder een complete herinstallatie. Dit geheel op eigen risico.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Per ongeluk naar iCloud Drive geüpdatet? Zo kom je alsnog bij je bestanden
Sluiten