Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 september 2014

Path Input: Eerste Nederlandse Swipe-toetsenbord

Na het uitkomen van iOS 8 verschijnen steeds meer aangepaste toetsenborden in de App Store. Eerder bespraken we al Swipe en SwiftKey al. Op deze toetsenborden type je snel door over letters te swipen/vegen, maar missen ondersteuning voor Nederlands.

Wie nu al swipend Nederlands wil typen, kan Path Input proberen. Dit swipe-toetsenbord heeft als eerste ondersteuning voor de Nederlandse taal. Het is tot aanstaande dinsdag ook nog afgeprijsd, maar werk het ook een beetje? OMT probeerde het eerste Nederlandse Swipe-toetsenbord.

Uiterlijk
Path Input lijkt op het standaard iOS-toestenbord. De naam “Path NL” in de spatiebalk niet gehoeven, maar dat is een kleinigheidje. Het toetsenbord maakt standaard geen geluid bij het typen of swipen.

Werking en accuraatheid
Path Input doet wat je van een veeg/swipe-toetsenbord mag verwachten, het bij elkaar swipen van de letters gaat zonder al te grote problemen. Als meerdere woorden mogelijk zijn, verschijnen suggesties boven het toetsenbord. Het is via de app ook mogelijk om ‘gebruikers woorden’ toe te voegen. Ongeveer 9 van de 10 woorden gingen in één keer goed. In andere gevallen waren er meerdere woorden nodig.

Als gewoon getypt en niet geswiped wordt, is het toetsenbord soms wel erg opdringerig met woorden vervangen. Verder heeft Path Input moeite om ‘een’ en ‘en’ te onderscheiden. Dit wijst erop dat er niet echt naar de context van het getypte gekeken wordt. Buiten dat is Path een prima toetsenbord.

Privacy
Waar bijvoorbeeld Swiftkey netwerktoegang wil om swipen aan te zetten, hoeft Path Input dat niet. Alleen voor het gebruik van een aangepast woordenlijst is volledige toegang nodig. Zonder netwerktoegang is het goed te gebruiken.

Conclusie
Path Input is een prima swipe-toetsenbord en kan op kleine onhandigheidjes bij ‘gewoon’ typen na meekomen met de grote jongens als Swiftkey en Swype. Het is aan te raden aan iedereen die swipen/vegen in het Nederlands wil proberen. Voor een toetsenbord is de prijs aan de hoge kant, gelukkig is er tot 30 september een actie met 50 procent korting.

Downloaden en swipen
Path Input is te downloaden in de App Store en geschikt voor de iPhone, er is een aparte iPad-versie. Het toetsenbord vereist minimaal iOS 7.0.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Path Input: Eerste Nederlandse Swipe-toetsenbord
Sluiten