OS X-update 10.9.5: kleine bugfixes, Safari 7.1 en een eend

6 reacties

Na de release van iOS 8 op woensdagavond, heeft Apple ook een kleine update voor OS X Mavericks vrijgegeven. De update draagt versienummer 10.9.5. Het is waarschijnlijk de laatste update voordat OS X 10.10 Yosemite in oktober beschikbaar gesteld wordt.

OS X Mavericks 10.9.5 brengt voornamelijk kleine bugfixes die voor zakelijke gebruikers interessant zullen zijn. Er zijn problemen verholpen met VPN-verbindingen en toegang tot Windows servers is nu betrouwbaarder. Naast de OS X-update is ook Safari 7.1 beschikbaar gesteld. Daarin doet Apple een opmerkelijke toevoeging aan zijn browser.

In Safari 7.1 is zoekmachine DuckDuckGo toegevoegd. Dit is een zoek­machine die, in tegenstelling tot Google of Yahoo, gebruikers niet volgt. DuckDuckGo is nu naast Google, Yahoo en Bing te kiezen als standaardzoekmachine.

duckduck

OS X Mavericks 10.9.5 is te installeren via de Mac App Store. Pas na de update voor OS X wordt Safari 7.1 aangeboden, het is dus nodig om twee keer op updates te checken. De release notes zijn op de website van Apple in te zien.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Goed initiatief die Duckduckgo! Maar liever heb ik dat Apple zorgt dat Safari een privacy bestendige browser is/wordt/blijft!

 • Profielfoto
  The Redesigner

  Goed initiatief die Duckduckgo! Maar liever heb ik dat Apple zorgt dat Safari een privacy bestendige browser is/wordt/blijft!

  Dat doen ze hiermee toch eigenlijk ook?

 • Profielfoto
  Macnido

  Gebruik nu al een jaar ixquick.com maar DuckDuckGo kende ik pas een paar minuten.

 • Profielfoto
  koen

  DuckDuckGo is ook toegevoegd aan Safari in iOS8.

 • Profielfoto
  macmaned

  De OS X 10.9.5 update installeerde twee keer net als de RAW 5.07 update. Waarom? Geeft dit problemen?

 • Profielfoto
  RBoere

  eenmaal DuckDuckGo geïnstalleerd is het zeer lastig het er weer af te halen! Mijn advies: NIET installeren!