Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 6 september 2014

Ontwerper Marc Newson in dienst bij Apple

Topontwerper Marc Newson gaat bij Apple werken. Dit laat het het bedrijf weten aan Vanity Faire. Hij zal zich voegen bij het team van zijn vriend Jony Ive. Hiermee voegt de 51-jarige Newson zich in het rijtje fashion hires als Angela Ahrendts van Bureberry, Paul Deneve van Saint Laurent en Ben Shaffer van Nike.

Marc Newson zal niet fulltime in dienst komen. Hij blijft in Engeland gestationeerd, maar zal regelmatig zijn hoofd laten zien op de ontwerpafdeling van Apple in Cupertino. Waaraan Newson gaat werken is niet bekend, maar laat zich wel raden. Zo heeft Marc Newson enige ervaring met het ontwerpen van horloges.

Een ontwerp van Marc Newson voor Ikepod

Jony Ive over Marc Newson: “Marc is without question one of the most influential designers of this generation. He is extraordinarily talented. We are particularly excited to formalize our collaboration as we enjoy working together so much and have found our partnership so effective.”

Marc Newson over Jony Ive: “I’m full of admiration and respect for the extraordinary design work that has been produced by Jony and the team at Apple. My close friendship with Jony has not only given me a unique insight into that process, but the opportunity to work together with him and the people that have been responsible. I am enormously proud to join them.”

Newson en Ive hebben vorig jaar nog intensief samengewerkt aan een speciale editie van een Leica voor het goede doel. Hierover spreken ze gezamenlijk in interview geleid door Charlie Rose

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontwerper Marc Newson in dienst bij Apple
Sluiten