Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 5 september 2014

Nieuwe tech specs iWatch boven water

Hoeveel RAM-geheugen had jouw eerste Mac? De kans is groot dat het minder dan 512 MB was. Straks draag je die hoeveelheid gewoon om je pols, dat de claimt redelijk betrouwbare analist Ming Chi Kuo in een nieuw rapport over Apple’s wearable.

Volgens Kuo krijgt de iWatch niet alleen 512 MB RAM-geheugen, maar ook 8 GB opslagcapaciteit. Dat is een boel voor een wearable. Mogelijk wordt die opslagcapaciteit voor offline stemherkenning of het cachen van Apple Maps. De iWatch wordt naar verluidt ook voorzien van NFC en daarmee een onderdeel van Apple’s nieuwe betaalsysteem.

De grote hoeveelheid werkgeheugen en opslagcapaciteit die de iWatch volgens de analist zal bevatten, wijst erop dat de wearable meer wordt dan een accessoire dat afhankelijk is van de iPhone. Kuo verwacht dat Apple’s wearable in twee modellen komt, een met een 1,3- en een met een 1,5-inch scherm dat gebogen is en gebruik maakt van OLED-techniek.

Het gerucht over NFC in de iWatch komt van The Wall Street Journal, een doorgaans betrouwbare bron als het om Apple-geruchten gaat. Apple zou bezig zijn met een iPay-betaalplatform dat met NFC werkt en je mobiele betalingen via iPhone en iWatch laat doen.

Bekijk OMT LIVE, waar we ingaan op de toekomst van iPay en NFC

Mogelijk kondigt Apple de iWatch samen met de iPhone 6 aan tijdens het special even van dinsdag 9 september aanstaande. Naar verwachting gaat de wearable later dit jaar voor ongeveer 350 euro over de toonbank.

Reageer op artikel:
Nieuwe tech specs iWatch boven water
Sluiten