Nieuwe tech specs iWatch boven water

24 reacties

Hoeveel RAM-geheugen had jouw eerste Mac? De kans is groot dat het minder dan 512 MB was. Straks draag je die hoeveelheid gewoon om je pols, dat de claimt redelijk betrouwbare analist Ming Chi Kuo in een nieuw rapport over Apple’s wearable.

Volgens Kuo krijgt de iWatch niet alleen 512 MB RAM-geheugen, maar ook 8 GB opslagcapaciteit. Dat is een boel voor een wearable. Mogelijk wordt die opslagcapaciteit voor offline stemherkenning of het cachen van Apple Maps. De iWatch wordt naar verluidt ook voorzien van NFC en daarmee een onderdeel van Apple’s nieuwe betaalsysteem.

De grote hoeveelheid werkgeheugen en opslagcapaciteit die de iWatch volgens de analist zal bevatten, wijst erop dat de wearable meer wordt dan een accessoire dat afhankelijk is van de iPhone. Kuo verwacht dat Apple’s wearable in twee modellen komt, een met een 1,3- en een met een 1,5-inch scherm dat gebogen is en gebruik maakt van OLED-techniek.

Het gerucht over NFC in de iWatch komt van The Wall Street Journal, een doorgaans betrouwbare bron als het om Apple-geruchten gaat. Apple zou bezig zijn met een iPay-betaalplatform dat met NFC werkt en je mobiele betalingen via iPhone en iWatch laat doen.

Bekijk OMT LIVE, waar we ingaan op de toekomst van iPay en NFC

Mogelijk kondigt Apple de iWatch samen met de iPhone 6 aan tijdens het special even van dinsdag 9 september aanstaande. Naar verwachting gaat de wearable later dit jaar voor ongeveer 350 euro over de toonbank.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  512MB werkgeheugen – 8 GB data -> Gaaaaap
  Daar ga je geen muziek op krijgen tenzij je dat doet via iets als spotify.

  Voor de overige applicaties is 8GB ook niet echt om over naar huis te schrijven.

 • Profielfoto
  sanderman

  ik denk dat het een combi gaat zijn: opslag voor vanalles en nogwat, maar voor de echte belastende taken (lees: muziekOPSLAG) ga je alsnog afhankelijk zijn van de iPhone. ik verwacht niet dat de iWatch taken van de iPhone volledig over gaat nemen.

  De 8gb opslag moet je denk ik meer zien als faciliterend: de foto’s, muziek, filmpjes en andere data ga je gewoon blijven opslaan op je telefoon. Op de 8 gb worden dan andere zaken (’t systeem zelf, health en betalingsinfo bijvoorbeeld) opgeslagen.

 • Profielfoto
  crazylegs

  @sanderman, precies! Dat denk ik ook. Beetje jammer dat er meteen weer azijnpissers om de hoek komen kijken en een product afkraken wat nog niet eens bestaat, laat staan is aangekondigt.. Zal het een fandroid zijn?

 • Profielfoto
  Petje

  @polansky Je gaat toch geen muziek op een iWatch zetten. en dan zeker met een kabeltje langs je arm de oordopjes aansluiten???
  Ik denk er net zo over als @Sanderman.
  Ik ben wel heel nieuwsgierig want het is Apple nu wel gelukt om alles geheim te houden.

 • Profielfoto
  polansky

  Nee Crazylegs – Gewoon een nuchtere Nederlander die Apple een mooi maar zeker geen perfect merk vindt.

  Ik ben ook heel benieuwd of Apple zich niet enorm verslikt in een ‘horloge’.
  Het moet namelijk wel hééél speciaal zijn wil het geen flop worden.

  Lang niet alles wat Apple in het verleden heeft uitgebracht is goud geworden.

  @Petje
  Ik mag toch aannemen dat Apple Blue Tooth in zoiets heeft ingebouwd.
  Als de oordopjes via een kabeltje moeten verlopen dan is dat een regelrechte design flop.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Muziek luisteren op je iWatch? Ik weet niet of Apple een iPod in een horloge wil stoppen hoor. Dat lijkt me een taak die prima is voor de iPhone.

 • Profielfoto
  sanderman

  Jup, maar dan wel graag bediend vanaf de iWatch:)

 • Profielfoto
  Buzz

  Opmerkelijk dat Polansky het onbekende ding nu al heeft uitgeroepen tot teleurstelling.

  Belangrijker dan RAM en opslag lijkt me de batterijduur, zeker voor een wearable. Tech specs zeggen verder natuurlijk niet zoveel, als je niet precies weet waar het ding voor gaat dienen. Met slechts een 1.3 inch scherm ga je natuurlijk geen grote hoeveelheden multimedia bestanden hoeven te verstouwen. Zowel beelddiagonaal als opslag zijn de helft van de huidige nano. De kwaliteiten zullen dus wel ergens anders liggen.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Nee Crazylegs – Gewoon een nuchtere Nederlander die Apple een mooi maar zeker geen perfect merk vindt.

  Als je het aan mij vraag haal ik niet echt veel nuchterheid uit je reactie. Zeker niet na:

  Lang niet alles wat Apple in het verleden heeft uitgebracht is goud geworden

  Volgens mij hebben ze de laatste 10 jaar niet echt flop na flop uitgebracht. Maar daar mag jij met je nuchterheid anders over denken.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Het hoeft voor mij helemaal niet super speciaal te zijn!

  Verwisselen van horloge uiterlijk, bellen, betalen klinkt voor mij al interessant genoeg om er een te nemen

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik ben het volledig eens met Sanderman en Crazylegs: 8Gb is ruim voldoende voor het systeem en alles wat je op een iWatch wilt en moet opslaan. Het lijkt me inderdaad niet nodig om grote hoeveelheden muziekbestanden op de iWatch te zetten. En dan nog, als je dat zou willen: met bijvoorbeeld 2 GB kan je al zo’n 666 AAC-tjes of M4a-tjes op je iWatch kwijt en dat is beestachtig veel muziek! Er zijn hele volksstammen tieners die een iPhone 4/4S hebben met ook 8 GB erop en die luisteren echt de hele dag muziek! En natuurlijk kan je ook streamen. 512 MB RAM lijkt me ook meer dan genoeg voor een razendsnelle iWatch, denkend aan de taken die er uitgevoerd moeten worden.

  @Polansky: het enige dat de iWatch te maken heeft met een horloge is dat je er óók de tijd op kunt zien en dat ie om je pols zit. En daar houdt de vergelijking ook helemaal op!

  En oh ja, hoeveel werkgeheugen mijn eerste Mac had? Mijn eerste kleine grijze Powerboekje in 1993 had 40 MB werkgeheugen en (volgens mij) niet meer dan 200 MB op de harde schijf. En dat kreeg je met geen mogelijkheid vol! Internet had zelfs geen plaatjes, lay-outs of foto’s, laat staan video, dus het enige dat je op moest slaan waren Word Perfect bestanden van 10 KB per pagina. (toen Word WP van de markt drukte was het ineens 25 KB per pagina geworden voor een Word bestandje)

  Nog even dit: met iPay even langs de betaalunit bliepen bij de kassa is natuurlijk erg cool & handig!

 • Profielfoto
  knekkie

  Als de iWatch een connected home kan aan sturen zou dat heel gaaf zijn.
  een beetje zoals Samsung hier doet vermoeden.

  Het zou verklaren waar dat witte gebouw voor het flint center voor is.

 • Profielfoto
  polansky

  Ipod Hifi set en Apple TV zijn best wel flops te noemen en de Mac Mini is ook niet echt een superhit waar de hele wereld warm voor loopt.
  Het feit dat er waarschijnlijk geen ‘plastic’ Iphone 6 zit aan te komen zegt bovendien ook nog wel iets over de populariteit van de 5c en ook die mag je tot de flops rekenen.
  Apple heeft dat laatst geloof ik ergens een keer ‘hobbyprojecten’ genoemd. Dus ja in mijn nuchterheid denk ik daar anders over.
  Apple gelovigen zullen daar anders over denken. Ik kan het ze niet kwalijk nemen dat ze door een roze bril kijken.;)

  En Buzz jij moet net even beter leren begrijpelijk lezen:
  Ik zeg …’wil’ het geen flop worden.
  Daarmee zeg ik dus niet dat het een flop wordt, maar dat het een flop KAN worden.
  Subtiel verschil in woordkeuze, maar het krijgt daardoor wel een heel andere betekenis.

 • Profielfoto
  knekkie

  Wanneer is iets voor Apple een flop eigenlijk?

  Volgens mij heeft Apple inmiddels zo’n grote fanbase die blind koopt waarmee ze R&D kosten binnen no time hebben terug verdiend.

  En anders noemt Apple het gewoon een hobby

 • Profielfoto
  strigoi

  Ik ben heel benieuwd naar de wearable van Apple, het probleem met alle smartwatches tot dus ver is dat ze eigenlijk weinig tot niks nieuws brengen. Het is gewoon een smartphone om je pols met een behoorlijk beperkte batterij duur, kleiner scherm, slechtere en moeilijkere bediening.. Bijvoorbeeld m’n iPhone trilt of maakt een geluidje als ik een bericht heb, dus zaken als berichten uitlezen op je horloge, navigatie tijdens het lopen of muziek bedienen is leuk maar je moet echt met een groter plan komen.

 • Profielfoto
  strigoi

  Dat mensen nu al vallen over 8GB opslag verbaasd me. Waarom zou je media willen opslaan op je smartwatch, ik snap ook echt niet dat Samsung er een camera in heeft gezet. Je hebt een telefoon met een prima set camera’s. Muziek werd hierboven ook al ontkracht. Waarom wil je grote hoeveelheden data opslaan of creëren met je horloge…?

 • Profielfoto
  ---

  De Apple TV heeft toch ook 8GB geheugen? Daar kun je als gebruiker toch ook niets mee? Lijkt mij gewoon hetzelfde geval.

 • Profielfoto
  Lucazz

  Alle kritiek doet me denken aan de lancering van de iPad.Velen dachten dat niemand een iPad nodig en ergens was dat ook wel terecht. Maar Apple wist met een product te komen dat nu iedereen gebruikt, zelfs mijn bejaarde ouders.
  Ik hoop dat Apple het nu ook gaat lukken om weer met een product te komen dat een breder publiek zal aanspreken dan enkel de Apple-fans. Bij Apple weten ze heel goed hoe ze een product moeten maken waarvan je nog niet weet dat je het nodig hebt. Samsung en anderen kunnen dat helemaal niet.

 • Profielfoto
  adb1973

  Hmmm, ik zou vooral blij zijn als ie ook ‘waterdicht’ is (in ieder geval minstens zoals de Experia). Ik vind 8GB overigens heel veel. Ik neem aan dat niemand zijn hele muziekbibliotheek erop gaat knallen en foto’ s maken doe je natuurlijk ook niet met je horloge. (Tenzij je Bond:cool: of Knight heet).

  Volgens mij wordt het een ding dat vooral als doel heeft dat je alles direct kunt meten en/of aansturen. Het ultieme sporthorloge én de ultieme afstandsbediening ineen: dan zijn ze wel klaar.

  200meter waterdicht verwacht ik niet, maar ik hoop het wel natuurlijk:lol: zou wel verklaren waarom ze ‘draadloos laden’ eindelijk van stal hebben gehaald.

 • Profielfoto
  rvanheukelum

  M’n eerste Mac was een splinternieuwe Apple PowerPC 8100/80 MHz, met 4MB RAM (geloof ik).

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ipod Hifi set en Apple TV zijn best wel flops te noemen en de Mac Mini is ook niet echt een superhit waar de hele wereld warm voor loopt.

  Volgens mij heeft Apple ook helemaal niet de intentie om daar heel de wereld te laten warm lopen. Kom later even terug of het dan een flop was.

  Het feit dat er waarschijnlijk geen ‘plastic’ Iphone 6 zit aan te komen zegt bovendien ook nog wel iets over de populariteit van de 5c en ook die mag je tot de flops rekenen.

  Heb je de verkoopaantallen wel van gezien? Weinig merken die een toestel hadden die beter verkocht dan de 5c of weet jij met je nuchterheid ze wel te vernoemen?

  Apple heeft dat laatst geloof ik ergens een keer ‘hobbyprojecten’ genoemd. Dus ja in mijn nuchterheid denk ik daar anders over.

  Ow, dan zijn het gelijk flops? Een flop heeft toch echt een andere betekenis.
  Een flop is een commerciële mislukking. Iets die er niet in slaagt zijn investeringen compleet terug te verdienen. Denk jij nu echt dat Apple geld heeft toe moeten leggen op deze 2 producten???????

  Apple gelovigen zullen daar anders over denken. Ik kan het ze niet kwalijk nemen dat ze door een roze bril kijken.;)

  Ow, altijd sterk. Bij inhoudelijke discussie waar het netjes onderbouwd wordt kijk je gelijk maar door een roze bril? Wat een slap gelul man

  En Buzz jij moet net even beter leren begrijpelijk lezen: Ik zeg …’wil’ het geen flop worden.
  Daarmee zeg ik dus niet dat het een flop wordt, maar dat het een flop KAN worden.
  Subtiel verschil in woordkeuze, maar het krijgt daardoor wel een heel andere betekenis.

  Aha, verschuil jij de daar dan maar achter. Het is, zeker n.a.v. je reactie daarop wel duidelijk wat de bedoeling was van die subtiele woordkeuze.

  Probeer het nu eens inhoudelijk zonder je flauwe roze bril gewauwel.

 • Profielfoto
  applefreak020

  Blablabla…

  We horen het wel van Apple zelf.

 • Profielfoto
  polansky

  @Ruwepit
  Ik had niet anders verwacht dat er wel zo’n applegekkie als jij zo zou reageren.
  Want oh kom niet aan je favoriete appeltje op deze website want dat is vloeken in de kerk.

  Denk toch eens na, in plaats van alles gelijk serieus te nemen.
  Grow up! Er is meer dan apple op deze wereld. Dat je er boos om wordt dat ik iets zeg over apple zegt voldoende over je fanboy gehalte.

 • Profielfoto
  RobbyH

  Hopelijk heeft hij een lange batterijduur en kan je er apps zoals runkeeper of maps in draaien zodat je je routes kunt volgen via GPS op het schermpje. Dan koop ik hem meteen