Mogelijke leverdatum en schermresolutie Apple Watch bekend

9 reacties

De Apple Watch is niet alleen het meest persoonlijke, maar ook het meest mysterieuze Apple-apparaat tot nu toe. We weten nog niet bijzonder veel over het slimme horloge dat volgens Apple ergens begin volgend jaar op de markt zal komen.

Vandaag komt er nieuwe informatie over de Apple Watch bovendrijven. Allereerst zou hetĀ horloge op zijn vroegst rond valentijnsdag (14 februari 2015) beschikbaar zijn, dit claimt The Information op basis van door Apple ingelichte bronnen. Daarnaast hebben analisten van DisplaySearch de mogelijke resolutie van de Apple Watch weten te achterhalen.

Zowel het kleine als grote model hebben volgens DisplaySearch een resolutie van 240 bij 320 pixels. Daarmee komt de pixeldichtheid van de kleinere Apple Watch op 299 pixels per inch (ppi), bij de grotere versie is het 261 ppi.
watch-heart
Apple heeft de Apple Watch gister toegevoegd aan zijn Nederlandse website, daarbij is de zin “Coming Early 2015” vertaald als “Verkrijgbaar in 2015”. Hoewel het een slordigheid in de vertaling kan zijn, wijst dit er mogelijk op dat de Apple Watch pas later volgend jaar in Nederland beschikbaar zal zijn.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  BRK

  ‘Apple heeft de Apple Watch gister toegevoegd aan zijn Nederlandse website, daardoor lijkt het erop dat de Apple Watch wereldwijd dezelfde leverdatum zal hebben.’

  Als je de pagina’s op de Nederlandse site daadwerkelijk vergeleken hebt met de Amerikaanse versie, had je ook gezien dat op de Amerikaanse versie ‘Early 2015’ staat, terwijl op de Nederlandse versie (en ook de andere Europese versies) simpelweg ‘2015’ aangewezen staat. Dat lijkt mij niet als ‘wereldwijd dezelfde leverdatum’.

 • Profielfoto
  Needler

  Dus toch geen retina schermen. Jobs heeft de term retina gegeven aan schermen die meer dan 300 ppi weergeven. Jammer!

 • Profielfoto
  throttlemeister

  Dus toch geen retina schermen. Jobs heeft de term retina gegeven aan schermen die meer dan 300 ppi weergeven. Jammer!

  Umm…. de iPad retina versies hebben een display met 264ppi en de Macbook Pro retina heeft een display van 220ppi. En die hebben toch echt allemaal het ‘Retina Display’ label.

 • Profielfoto
  wouwout

  Retina = marketing, het is geen standaard ofzo

 • Profielfoto
  Dashter

  De term retina display wordt gebruikt om aan te geven dat de pixeldichtheid zo hoog is, dat het menselijke oog vanop normale gebruiksafstand geen individuele pixels kan onderscheiden. Voor een telefoon licht die ppi op 300, voor horloges kan dat een andere dichtheid zijn, net zoals dat het geval is voor laptops en tv’s.

 • Profielfoto
  polansky

  Does it really matter?

 • Profielfoto
  jackybe67

  Needler,

  waarom?

  Denk je echt dat je individuele pixels gaat zien?

 • Profielfoto
  jackybe67

  De Moto360 heeft maar 240×290 en hoor je niemand over zagen.

 • Profielfoto
  queenfan

  De Moto360 heeft maar 240×290 en hoor je niemand over zagen.

  Klopt maar dat is..

  A: geen Apple;
  B: geen Android;
  C: minder pageviews (vooral bij sites als webwereld)

  Daarom zul je alle falen van Apple wel zien maar van andere fabrikanten niet.