Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 september 2014
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe, frisse interface voor Apple TV

De software die op de Apple TV draait, is afgeleid van iOS. Hoewel iOS 7 vorig jaar al een nieuwe interface kreeg, bleef de Apple TV achter. Met de release van iOS 8 woensdag­avond, is de Apple TV ook voorzien van een update die nieuwe looks brengt.

De update voegt ook Beats Music aan de Apple TV toe, al kunnen we daar in Nederland nog geen gebruik van maken. Wel nieuw en beschikbaar voor Nederland; Family Sharing, waarmee een hele gezin iTunes-aankopen kan delen. Bekijk de nieuwe interface en meer verderop in dit artikel.

Het is duidelijk dat Apple ook de interface van de Apple TV ‘plat’ heeft gemaakt, structuren in iconen hebben plaatsgemaakt voor verloopjes met eenvoudigere iconen die we uit iOS 7 en 8 kennen.

Ook apps en menu’s zelf zijn in het nieuwe stramien gewrongen. Bij externe apps als Netflix is dit ook zichtbaar.

De update is net als bij de iPhone en iPad ‘over the air’ te installeren via het menu Instellingen > Algemeen > Software-update. Alleen de Apple TV van de derde generatie kan naar softwareversie 7.0 geüpdatet worden, ondersteuning voor de Apple TV 2 is vervallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe, frisse interface voor Apple TV
Sluiten