10 miljoen iPhones verkocht in 1e weekend

6 reacties

Vorig jaar werden de iPhone 5s en iPhone 5c ongeveer 9 miljoen keer verkocht in het openingsweekend. Analisten dachten dat de iPhone 6 (Plus) dit niet zou overtreffen en hielden het dit jaar op 6 tot 8 miljoen iPhones. Toch heeft Apple zijn eigen record verbroken.

Middels een persbericht meldt de iPhone-maker dat er in het eerste weekend een recordaantal nieuwe iPhones over de toonbank gegaan zijn. Het gaat om meer dan 10 miljoen exemplaren. De verkoop van de nieuwe iPhones startte afgelopen weekend in 10 grote landen, waaronder de UK, VS, Duitsland en Frankrijk. In Nederland begint de verkoop aanstaande vrijdag.

Eerdergenoemde landen konden de iPhone 6 en iPhone 6 Plus al vooruitbestellen, dit werd ongeveer 4 miljoen keer gedaan in de eerste 24 uur. Afgelopen vrijdag, 19 september, was de eerste verkoopdag. Er stonden enorme rijen voor Apple Stores.

centro-line-640
Fans (en handelaren) stonden al dagen vooraf in de rij.

Ter vergelijking: Samsung deed er 27 dagen over om 10 miljoen Galaxy S4 toestellen te verkopen. De Galaxy S5 verkocht 11 miljoen exemplaren in 30 dagen. Voordeel daarbij is wel dat je waarschijnlijk niet tussen Chinese mafiosi in de rij staat.

Apple Stores in Nederland gaan vanaf morgen waarschijnlijk pre-orders voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus accepteren. Het is ook bij andere retailers en providers al mogelijk te pre-orderen. De verkoop start aanstaande vrijdag 26 september in de Apple Stores, bij Apple Premium Resellers en andere retailers.

Al benieuwd naar de iPhone 6? OMT pakte er live een uit:

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  SunKeeper

  Tien miljoen per week? Dan moet die tachtig miljoen dit jaar nog makkelijk lukken.

  Als ze het geproduceerd krijgen ten minste.

 • Profielfoto
  Aerea

  Jammer dat ze de Chinese lancering uit moesten stellen, anders hadden ze de twaalf miljoen vast gehaald.

 • Profielfoto
  steveb

  @sunkeeper
  niet in 1 week. wel in 1 weekend. veel mensen wachten tot na het weekend om lange wachtrijen te voorkomen.
  => die 80miljoen gaan zeker snel de deur uit

 • Profielfoto
  MEEUW

  Laat me raden, WEER een record.

 • Profielfoto
  polansky

  Naar verluid schijnen er 200.000 iPhones per dag van de band te rollen.
  Dat zijn er slechts 1,4 miljoen per week…

  Zo ga je die 80 miljoen voor het eind van het jaar dus niet halen.
  Met nog 14 weken te gaan kom je dan uit op 19,6 miljoen exemplaren.

 • Profielfoto
  nebilem

  @polansky

  Apple is natuurlijk niet afgelopen weekend pas begonnen met produceren. Denk eens na voor je wat typt op internet!