Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 september 2014
Leestijd: 2 minuten

Nest thermostaat nu ook in Nederland

Slimme thermostaat Nest maakte enkele jaren geleden al furore. Niet alleen omdat het mede-ontwikkeld is door een ex Apple engineer, ook door eenvoudige bediening en een mooie app. Het nadeel? De thermostaat was nog niet in Nederland verkrijgbaar.

Vanaf vandaag komt daar verandering in en zijn de Nest-producten officieel verkrijgbaar in Nederland en België. Zowel de Nest Learning Thermostat als Nest Protect zijn nu te koop in de webshop van Nest en bij retailers als iCentre, CoolBlue, Dixons en Media Markt. De thermostaat kost € 219 en de rookmelder € 109. Klanten van Essent kunnen de slimme thermostaat via hun energieleverancier bestellen.

Nest is van oorsprong een Amerikaans product en werkte in eerste instantie alleen met Amerikaanse ketels. Sinds enige tijd is er een Europese versie beschikbaar. Wie voor 30 september een Nest thermostaat koopt, krijgt gratis installatie in huis door een erkende installateur.
Nest Learning Thermostat
Het bekendste product van Nest is de thermostaat. Het is een combinatie tussen een slimme en traditionele thermostaat. Je regelt de temperatuur ouderwets door aan het apparaat te draaien. Ondertussen leert de Nest je persoonlijke schema, na ongeveer een week gaat steeds meer automatisch en wordt het steeds verfijnder wordt naarmate er tijd verstrijkt. Dankzij de ingebouwde sensoren weet Nest wanneer het huis leeg is, dan verlaagt het de temperatuur automatisch om nog meer energie te besparen. De temperatuur kan ook worden ingesteld met een app voor iPhone en iPad.

Nest is compatibel met bijna alle Nederlandse centrale verwarmings­systemen, waaronder:

  • Combi- en condensatieboilers
  • Systeemboilers en boilers die alleen warmte produceren
  • Vloerverwarmingssystemen met warm water
  • Warmtepompen met luchtwarmte en aardwarmte (alleen verwarming)
  • Zone-systemen (één Nest Thermostat per zone)
  • Spanningsvoerende geschakelde systemen
  • Laagspanningssystemen (droog contact)

Check hier of je verwarmingssysteem compatibel is met Nest.
Nest Protect: Smoke + Carbon Monoxide Alarm
Het tweede product is Nest Protect, een rook- en koolmonoxide-alarm, eveneens slimmer uitgevoerd dan een ouderwetse rookmelder. Zodra Nest Protect een probleem detecteert, krijg je niet alleen een pieptoon, maar ook een gesproken waarschuwing. Zo weet je snel wat er aan de hand is. Nest Protect is ook een nachtlampje dat aangaat wanneer je onderdoor loopt. Alle waarschuwingen worden ook op iPhone of iPad weergegeven.

Google en Nederlandse alternatieven
Begin dit jaar werd Nest Labs voor een bedrag van 3,2 miljard dollar overgenomen door Google. Het bedrijf blijft zelfstandig opereren. Wie liever geen Google-apparaat in huis heeft, kan kijken naar alternatieven van Nederlandse bodem als Anna en Thermosmart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nest thermostaat nu ook in Nederland
Sluiten