Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 8 september 2014

Mogelijke iWatch specs, onderdelen en design lekken uit

Vlak voor het Apple-evenement morgen zijn via Reddit een aantal productieschema’s die van Apple’s wearable zouden zijn gelekt. De documenten, die afkomstig zijn van Chinese toeleverancier Quanta Computer, verraden een aantal specs en de formfactor.

Dit onthullen de gelekte sheets: De iWatch wordt een rechthoekig apparaat met ronde ‘wijzerplaat’. Er komen vier verschillende kleuren in twee formaten, een voor dames (1,3-inch) en een voor heren (1,5-inch). De schermen worden OLED en krijgen multitouch-ondersteuning. De iWatch zal een speaker, microfoon en home-button bevatten. Aan de onderkant bevinden zich sensoren voor het contact met de huid.

Op de gelekte sheets worden twee modellen afgebeeld. Het eerste is een prototype (P2B), het tweede zou het definitieve model zijn (EVT).

Rechthoekige behuizing.

Verder wordt door de bron vermeldt dat de iWatch tot 20 meter waterdicht zal zijn, de accu ongeveer een dag mee zal gaan het het opladen draadloos zal gebeuren. Er is geen Lightning-connector aanwezig. Wel aanwezig zijn een speaker, een microfoon en home-button. Hieruit valt op te maken dat Siri op de iWatch gaat werken en het waarschijnlijk mogelijk wordt om door middel van spraak op notificaties te reageren.

Speaker.
Homeknop.

Volgens eerdere geruchten zal de iWatch 10 sensoren bevatten die lichaamsfuncties en sportprestaties meten. Deze worden aan de onderkant van de wearable gemonteerd zodat direct contact met de huid mogelijk is. De metingen van deze sensoren komen terecht in de Health-app van iOS 8, waar het mogelijk wordt om de metingen uit te lezen.

Sensoren voor contact met de huid.

Naar verwachting toont Apple de iWatch morgen aan de wereld. Eerder bleek al dat enkele grote sociale netwerken een Software Developer Kit (SDK) hebben ontvangen, deze kan gebruikt worden voor iWatch-apps. Hoewel de verwachting is dat Apple de iWatch morgen gaat onthullen, suggereren recente berichten dat het apparaatje pas begin volgend jaar te koop zal zijn, dit geeft ontwikkelaars de tijd om apps voor de wearable te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mogelijke iWatch specs, onderdelen en design lekken uit
Sluiten