Mogelijke iWatch specs, onderdelen en design lekken uit

26 reacties

Vlak voor het Apple-evenement morgen zijn via Reddit een aantal productieschema’s die van Apple’s wearable zouden zijn gelekt. De documenten, die afkomstig zijn van Chinese toeleverancier Quanta Computer, verraden een aantal specs en de formfactor.

Dit onthullen de gelekte sheets: De iWatch wordt een rechthoekig apparaat met ronde ‘wijzerplaat’. Er komen vier verschillende kleuren in twee formaten, een voor dames (1,3-inch) en een voor heren (1,5-inch). De schermen worden OLED en krijgen multitouch-ondersteuning. De iWatch zal een speaker, microfoon en home-button bevatten. Aan de onderkant bevinden zich sensoren voor het contact met de huid.

Op de gelekte sheets worden twee modellen afgebeeld. Het eerste is een prototype (P2B), het tweede zou het definitieve model zijn (EVT).

iWatch-parts-Housing-001
Rechthoekige behuizing.

Verder wordt door de bron vermeldt dat de iWatch tot 20 meter waterdicht zal zijn, de accu ongeveer een dag mee zal gaan het het opladen draadloos zal gebeuren. Er is geen Lightning-connector aanwezig. Wel aanwezig zijn een speaker, een microfoon en home-button. Hieruit valt op te maken dat Siri op de iWatch gaat werken en het waarschijnlijk mogelijk wordt om door middel van spraak op notificaties te reageren.

Speaker.
Speaker.
Homeknop.
Homeknop.

Volgens eerdere geruchten zal de iWatch 10 sensoren bevatten die lichaamsfuncties en sportprestaties meten. Deze worden aan de onderkant van de wearable gemonteerd zodat direct contact met de huid mogelijk is. De metingen van deze sensoren komen terecht in de Health-app van iOS 8, waar het mogelijk wordt om de metingen uit te lezen.

Sensoren voor contact met de huid.
Sensoren voor contact met de huid.

Naar verwachting toont Apple de iWatch morgen aan de wereld. Eerder bleek al dat enkele grote sociale netwerken een Software Developer Kit (SDK) hebben ontvangen, deze kan gebruikt worden voor iWatch-apps. Hoewel de verwachting is dat Apple de iWatch morgen gaat onthullen, suggereren recente berichten dat het apparaatje pas begin volgend jaar te koop zal zijn, dit geeft ontwikkelaars de tijd om apps voor de wearable te maken.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Stonden in iCloud zeker…

 • Profielfoto
  steveb

  dit vind ik heel erg raar
  apple was zo blij dat ze de mac pro in ammerika bouwen. en nu
  “chinese toeleverancier Quanta Computer”

  een nieuw product lanceren en toch je land in de steek laten om het in lageloon china te produceren? ik kan het moeilijk geloven

 • Profielfoto
  wdele

  Stonden in iCloud zeker…

  Hahahaaha..

 • Profielfoto
  Lars34

  Stonden in iCloud zeker…

  ☜(˚▽˚)☜

 • Profielfoto
  LucM

  1.5 inch (38 mm), wat even groot is als de zesde generatie iPod Nano, lijkt mij wel wat aan de kleine kant. Het scherm van de Nano vond ik net te klein om fijn mee te werken. Gemiddelde herenhorloges zijn rond de 45mm groot, dus hopelijk komt er nog een grotere versie.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Exact 1 dag voor de lancering lekt dit uit, dat vind ik iets te tendentieus. En bovendien: anno 2014 een scheve, onscherpe foto? Dat gelooft toch geen kat.

 • Profielfoto
  Xcode

  Dit zijn echt de meest vage afbeeldingen die je maar kan bedenken. Aan de hand van deze onderdelen kunnen we nog he-le-maal niks zeggen over de iWatch. Als iemand zegt dat het onderdelen zijn die in een televisie thuishoren, dan kunnen we er ook wel een leuk verhaal bij bedenken.

 • Profielfoto
  ray-

  D-Day morgen voor Apple.

  En als dit de iwatch wordt, zal het een serieuze afgang zijn voor apple. Dit apparaat is gewoon meegaan met de markt, ipv zelf op een vlak innovatief te zijn. Onder Jobs zou zo’n design nooit de keuring hebben doorstaan, daar ben ik zeker van. Jobs is net iemand innovatie wil maar dat innovatie op een natuurlijke wijze gebeurt. Een rechthoekig ontwerp van een iwatch is verschrikkelijk.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Ben benieuwd in hoeverre het bandje het design gaat bepalen, ik bedoel… Wat er nu op die foto’s te zien is ziet er een beetje ‘anoniem’ uit. Customizeee optionzz:)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Onder Jobs zou zo’n design nooit de keuring hebben doorstaan, daar ben ik zeker van. … … Een rechthoekig ontwerp van een iwatch is verschrikkelijk.

  .
  Wat een onzin.:)

 • Profielfoto
  SvS

  Gewoon afwachten.
  24 uur jongens, nog 24 uur. Kan men t volhouden. Ik wil niks zien voordat ’t begint! Mag dat?!

 • Profielfoto
  koen

  Verrek, het lijkt wel een horloge.:grin:

 • Profielfoto
  laserape

  Kan niet wachten!!

 • Profielfoto
  tnuijten

  heeft iemand the whereabouts van David Hasselhoff al gecheckt voor morgenavond?

 • Profielfoto
  ivar

  Ik zit te wachten op een horloge van Apple dat ik kan gebruiken bij wielrennen, fitness en golf icm gps. Mooi swing analyse. Moet allemaal kunnen lijkt. In 1 keer heel de sport markt in handen.

 • Profielfoto
  neuerburg

  Tot 20m waterdicht

  Daar heb je helemaal niks aan. Dan kan je net je handen wassen en zeker niet mee zwemmen.

  http://www.ablogtowatch.com/recommended-use-understanding-durability-mechanical-watch-take/2/

 • Profielfoto
  Warlord

  Geef me toch maar liever een Rolexke. Die gebruik ik wel om het uur te lezen, de IPhone om te bellen.;!

 • Profielfoto
  Verwijderen

  @warlord ik doe mijn iPhone daarom ook niet om mijn pols…

 • Profielfoto
  knekkie

  heeft iemand the whereabouts van David Hasselhoff al gecheckt voor morgenavond?

  david hasselhof is hier

  http://youtu.be/TribrhyYr-0

 • Profielfoto
  peebeenl

  Vierkantblok met een ronde binnenkant. Ik kan mij niet voorstellen dat dat een iWatch zal worden. Dan zouden Motorola en LG (G Watch R) qua design winnen…. Dit lijkt een beetje op de oude iPod Nano die ik jaren om mijn pols heb gehad.

  Ik vermoed nog steeds dat Nike op de een of andere manier betrokken is/wordt. Tim is goede vriendjes met Nike en ze zijn al jaren partner in de Nike Fuel achtige zaken.

  Ik vermoed dat er twee varianten komen
  – meer een door ontwikkeling op de fitness band (Fuel of Fitbit) achtige zaken worden met een netjes weggewerkte display. Geen grote kast, geen vierkante blokken, maar een “fluent” design (Relatief goedkoop)
  – Stijlvolle high quality klokje met voldoende customizing options om naast een smart watch ook echt een fashion item te zijn. Het uitnodigen van fashion-journaille wijst daar ook op.

  Mijn enige twijfel; de wetmatigheid zegt om niet de eerste versie te kopen van een Apple product, omdat volgende versie echt goed is. Daarnaast vrees ik dat Apple de initiele prijsstelling te hoog legt. Zeker om jaar na jaar mee te gaan met de ontwikkeling. (Elk jaar een nieuwe iPhone, iPad en iWatch……)

  Overigens als ik Google was, zou ik de Android wearable aansluiten op de iPhone SDK. De iPhone gaan ze niet vervangen, maar de SDK van Apple levert nu al voldoende (en dat wordt alleen maar meer) connectie met het ecosysteem voor notificatie etc. ( Android wear is een soort pebble met fitbit en al). Als er een productgroep is waar zij kunnen aanvallen is het op dat vlak.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Tot 20m waterdicht

  Daar heb je helemaal niks aan. Dan kan je net je handen wassen en zeker niet mee zwemmen.

  http://www.ablogtowatch.com/recommended-use-understanding-durability-mechanical-watch-take/2/

  K zwem toch veelal aan het wateroppervlak hoor….

 • Profielfoto
  tnuijten

  @knekkie wat een zorgwekkend slechte commercial…. ik had visoenen van een iWatch en carplay… het had zo mooi kunnen zijn.

 • Profielfoto
  knekkie

  @tnuijten hahaha idd. Wie weet maakt Apple het vanavond voor je goed.
  Hasselhof die een iWatch promoot had te voor de hand liggend geweest.

 • Profielfoto
  bjorngra

  Ik denk dat de onderzijde rond is voor de sensoren en het scherm rechthoekig.

 • Profielfoto
  kogel

  K zwem toch veelal aan het wateroppervlak hoor….

  Daar gaat het niet om. Het gaat om de impact van het water.

  Bijvoorbeeld douchen met een horloge dat tot 20 meter waterdicht is is een slecht idee vanwege de impact (slagkracht) van de druppels. En als je zwemt dan beweeg je met kracht je arm. En dat is iets anders dan heel stil op 20 meter diep gaan zitten met je horloge.

  Wil je een beetje veilig kunnen zwemmen dan moet je een horloge hebben vanaf 50 meter oid.

 • Profielfoto
  Frits Zonderpils

  Onzin. Een rond display brengt veel ontwerpmoeilijkheden met zich mee voor ontwikkelaars. De enige reden om daar toch voor te kiezen zou zijn dat de behuizing zelf rond is. Bij een vierkante behuizing zou je wel gek zijn als je niet dat hele oppervlak gebruikt voor je scherm (los van de duidelijke voordelen voor ontwikkelaars).