‘Meer sensoren in volgende Apple Watch’

12 reacties

Met een beetje creatief denken zijn totaal 5 sensoren in de Apple Watch te vinden. Deze zijn vooral gericht op fitness en dagelijkse beweging, niet zozeer op diepgaande medische toepassingen en analyse. Mogelijk wordt dat in de toekomst anders.

Persbureau Reuters sprak met twee bronnen die claimen dat Apple toekomstige versies van de Apple Watch van meer sensoren wil voorzien. Hierdoor zal versie 2 of 3 van het horloge meer een gezondheidsfuncties krijgen die ook medische professionals zullen aanspreken.

Waarschijnlijk heeft Apple uit technische en praktische overwegingen het aantal sensoren in zijn Watch beperkt gehouden. Allereerst zullen meer sensoren meer vragen van de accu, belangrijker nog is dat apparaten voor medische toepassingen een goedkeuringsproces dienen te ondergaan bij regulerende instanties in verschillende landen. Zo haalt Reuters aan.
applewatch-sensoren-16x9
In plaats van de focus op medische doeleinden, lijkt Apple prioriteit te geven aan de look and feel van de Apple Watch. Met een grote hoeveelheid horlogebandjes en verschillende edities zal het horloge een brede groep consumenten aanspreken. De Sensoren die de Apple Watch wel bevat, worden samen met metingen uit de iPhone ingezet binnen apps ‘Activity’ en ‘Workout’.
Apple Watch - Activity - Workout
Deze twee apps zijn gericht op gezondheid en fitness, maar niet op medisch niveau. Zo helpt de Activity-app je aan je dagelijkse hoeveelheid beweging te komen en is de Workout-app specifiek voor het bijhouden van sport- en fitnessactiviteit. Zo danst Apple handig om verplichte reguleringen heen, terwijl niet uitgesloten wordt dat deze op een later moment alsnog aangevraagd worden.

De Apple Watch werd tijdens het Apple Event op 9 september 2014 gepresenteerd, maar is pas begin 2015 te koop vanaf 350 dollar.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  KrijnB

  Duuuhhh….. en elke nieuwe tv, telefoon, auto, computer, magnetron kan ook meer dan de vorige versie. Open deur dit!

 • Profielfoto
  Mensmetb

  Oke. Allemaal leuk. Maar de apple watch is een paar dagen terug gepresenteerd, over een half jaar is dé watch pas te koop. Ik ben zelf nog niet echt in om te gaan speculeren over wat er in versie 2 of 3 komt.

 • Profielfoto
  MacRay

  Ik sla sowieso nu deze gen over.

  En hoop toch echt dat deze rond wordt uiteindelijk.
  Maar een ronde vorm uit een lcd panel snijden is nou eenmaal bewerkelijker.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ook al moet de Apple Watch nog komen, het is helemaal niet verkeerd om alvast vooruit te kijken. Nu is het wel zo dat deze conclusie ‘meer medische sensoren’ al verwacht werden en de voorbereidingen al fors zijn ingezet: Apple heeft medische specialisten aangenomen die deskundig zijn in metingen, Apple praat met Amerikaanse gezondheidsorganisaties over vergunningen én Apple kondigde al op de Keynote in juni een experiment aan met het Radboud Medisch Centrum in Nijmegen. De toekomst van de Apple Watch is veelbelovend!

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  @MacRay: LCD panel zal het probleem niet zijn, interfaces werken nou eenmaal met rechthoeken, beetje lastig in een cirkelvormige workspace.

 • Profielfoto
  SvS

  Misschien komt deze versie nog helemaal niet naar EU, maar pas de 2e versie, dat was ook zo bij de iPhone, als ik het me goed herinner……. En dat is alleen maar goed. Geen kat in de zak kopen. Ik ga voor 2s.:D

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @SvS dat denk ik niet. Op de eerste iPhone na is het volgens mij nooit meer voorgekomen dat Apple apparaten alleen in Amerika uitbracht. Wel is er een chronische malaise voor wat betreft het uitrollen van functies als Siri (wat een afgang!) en met de iPhone 6 ook weer een aantal functies in iOS 8 die het bij ons niet gaan doen. Maar de Apple Watch komt tot in alle uithoeken van de aarde. Die gaat het helemaal maken!

 • Profielfoto
  H.deweg

  Nee nee nee MacAanZee ik ben even helemaal klaar met speculeren over de Apple Watch!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik niet hoor! Ik voel altijd erg goed aan welke producten het bij Apple goed doen.
  Tegen de stroom in heb ik voor de komst van de iPad Mini als één van de weinigen op dit forum altijd gezegd dat dit een heel goed idee was. iPhones met grotere schermen zie ik al jaren zitten en de Apple Watch prima product, mits de functies uitgebouwd worden zodat het een ‘onmisbaar’ apparaat wordt.

 • Profielfoto
  macha

  sensor interseert me niet zo. mijn lichaam geeft zelf wel aan hoe t met me is………..als apple nou een camera in dat ding zet…. nooit meer zoeken in je tas naar je iphone of net te laat zijn met opnemen.

 • Profielfoto
  flyinghigh

  Ik ben geen Apple bron maar voeg maar toe aan dit artikel. De volgende iWatch wordt lichter, platter heeft een betere batterij is waterdicht en heeft een camera. Wow wat een nieuwswaarde weer en zooooo voorspelbaar.

 • Profielfoto
  Willem-A

  Ik koop een watch pas als ie continue mn bloedsuiker zou kunnen meten…!!