McDonald’s gaat (iPhone 6) NFC-betalingen accepteren

9 reacties

Volgens hardnekkig geruchten lanceert Apple aanstaande dinsdag 9 september niet alleen een nieuwe iPhone, maar ook bijbehorende een iPay-betaaldienst. Hiermee wordt het mogelijk om via je iPhone te betalen in bijvoorbeeld winkels en restaurants.

Apple zou al met diverse bedrijven een overeenkomst voor het accepteren van iPay hebben. Een van die bedrijven is waarschijnlijk McDonald’s, de hamburgerketen is bezig met het uitrollen van NFC-betalingen in zijn restaurants. Dit moet op 15 september operationeel zijn, enkele dagen voordat de iPhone 6 in de verkoop gaat.

Volgens een interne memo aan restaurantmanagers, die in handen is van 9to5Mac, hebben vestigingen in de Verenigde Staten de benodigde appara­tuur ontvangen en dient het personeel wegwijs gemaakt te worden. Je ijsje, hamburger of nuggets afrekenen met je iPhone 6 lijkt werkelijkheid te worden.

Naast McDonald’s is het waarschijnlijk dat ketens als Starbucks zullen volgen met het accepteren van iPay-betalingen. McDonald’s Nederland wilde niet reageren op de vraag of restaurants in Nederland ook NFC-betalingen gaan accepteren.

mcdo-nfc-sept2014

De iPhone 6 zal op 9 september tijdens een special event op een bijzondere locatie onthuld worden. Naast ondersteuning voor Apple’s betaaldienst met NFC, krijgt het nieuwe Apple-toestel ook een groter scherm, een snellere processor en mogelijk een scherm van saffier.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  iFlorens

  Als dat geen selling-point is weet ik het ook niet meer…

 • Profielfoto
  mymac

  De iPhone zal in dat geval een week na introductie te koop zijn in de States, omdat ze uiterlijk 15 september alles werkend moeten hebben?
  Ik kan hem helaas niet direct aanschaffen… Net een MacBook Air besteld. Even belangrijker dan een vervanger voor m’n 5s.

 • Profielfoto
  Noest

  Mmm, interessant, je begint het artikel met “volgens hardnekkige geruchten”, en eindigt met

  ” Naast ondersteuning voor Apple’s betaaldienst met NFC, krijgt het nieuwe Apple-toestel ook een groter scherm, een snellere processor en mogelijk een scherm van saffier.”

  Alsof het opeens een zekerheid is geworden terwijl je het artikel schreef…..:)

  OT: ik blijf het vreemd vinden dat Apple opeens overstag is mbt NFC. Tot op heden alleen maar negatieve berichten over NFC uit de Apple-hoek, en dan nu opeens wel? En verder sluiten ze zo alle al in omloop zijnde iPhones uit van hun vermoedelijke iPay-systeem.

  Is het niet mogelijk dat er een combinatie met Bluetooth komt?

  Hoe dan ook, voor mij is het niet interessant. Ik heb vandaag de dag drie pasjes op zak, pin, rijbewijs en openbaar vervoer kaart. Meer heb ik niet nodig. En aangezien je nog lang niet overal met NFC zal kunnen betalen moet ik die pinpas toch wel mee blijven nemen, dus kan ik net zo goed al mijn betalingen daarmee blijven doen.

  Wanneer ze die ov kaart in de telefoon kunnen integreren, dat zou ik wel makkelijk vinden.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik ben er blij mee. Is er al iets bekend over het businessmodel?
  Is het alleen een verkoop stimulerende actie of gaat Apple per transactie geld verdienen?

 • Profielfoto
  H.deweg

  Goeie combi met je iWatch die je cholesterol, bloeddruk en de doorstroom van je aorta meet.

 • Profielfoto
  haagsegoof

  toch denk ik nog steeds geen NFC anders had apple dit allang al gedaan?
  Denk dat de 15e gekozen is omdat dat misschien de datum is voor Ios 8??

  Ben dus benieuwd 9 september !

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  In Nederland hebben wij toch ook al NFC betalingen. Die via de betaalpas van de ING (ik heb geen idee hoe het zit met andere banken). Maar ja, gewoon een kaartenhouder aan de achterkant van het hoesje van je oude iPhone en zo’n NFC-betaalpas erin en je kan hetzelfde als de 6.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Btw de meeste passen van tegenwoordig hebben NFC-chips. Denk daarbij aan o.a. Betaalpassen, ov-chipkaarten, ID-kaarten etc.
  Ik vind dat ze de ov-kaart sowieso een PassBookpas ervan moeten maken. Dat kan eigenlijk allang maar dat stomme ov-kaartbedrijf doet dat steeds niet. Zeker zijn ze te erg gefocust op de verkoop van de pasjes. Stelletje idioten.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  @Icydragon68: de toegevoegde waarde is de vingerafdrukscanner. Die van de iPhone is de enige op de markt die goed genoeg werkt.
  Lijkt me toch wel handig, met name voor kleinere betalingen. Makkelijker nog dan de in onbruik geraakte chipfunctie, want net zo snel en je hoeft niet op te laden.