Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 3 september 2014

McDonald’s gaat (iPhone 6) NFC-betalingen accepteren

Volgens hardnekkig geruchten lanceert Apple aanstaande dinsdag 9 september niet alleen een nieuwe iPhone, maar ook bijbehorende een iPay-betaaldienst. Hiermee wordt het mogelijk om via je iPhone te betalen in bijvoorbeeld winkels en restaurants.

Apple zou al met diverse bedrijven een overeenkomst voor het accepteren van iPay hebben. Een van die bedrijven is waarschijnlijk McDonald’s, de hamburgerketen is bezig met het uitrollen van NFC-betalingen in zijn restaurants. Dit moet op 15 september operationeel zijn, enkele dagen voordat de iPhone 6 in de verkoop gaat.

Volgens een interne memo aan restaurantmanagers, die in handen is van 9to5Mac, hebben vestigingen in de Verenigde Staten de benodigde appara­tuur ontvangen en dient het personeel wegwijs gemaakt te worden. Je ijsje, hamburger of nuggets afrekenen met je iPhone 6 lijkt werkelijkheid te worden.

Naast McDonald’s is het waarschijnlijk dat ketens als Starbucks zullen volgen met het accepteren van iPay-betalingen. McDonald’s Nederland wilde niet reageren op de vraag of restaurants in Nederland ook NFC-betalingen gaan accepteren.

De iPhone 6 zal op 9 september tijdens een special event op een bijzondere locatie onthuld worden. Naast ondersteuning voor Apple’s betaaldienst met NFC, krijgt het nieuwe Apple-toestel ook een groter scherm, een snellere processor en mogelijk een scherm van saffier.

Reageer op artikel:
McDonald’s gaat (iPhone 6) NFC-betalingen accepteren
Sluiten