Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 28 september 2014

Kleuren omkeren op iPhone of iPad

Wanneer je je iPhone of iPad veel in het donker gebruikt herken je het vast, de felle witte oppervlakken op het scherm zijn niet fijn voor je ogen. Ook het lezen van tekst is dan geen pretje. Je kunt de helderheid zo laat mogelijk zetten, maar dat is niet altijd genoeg.

Een goede oplossing is het activeren van de omgekeerde kleurenmodus. Daarmee wordt wit zwart, en zwart wit. Je leest dan witte tekst op een zwarte achtergrond. Het kan ook van pas komen bij het lezen in erg felle zon.

Zo activeer je omgekeerde kleuren in iOS 7 en 8:

  • Ga naar Instellingen
  • Tik op Algemeen
  • Tik op Toegankelijkheid
  • Kies voor Keer kleuren om


Als je veel gebruik gaat maken van het omkeren van kleuren, bijvoorbeeld in de avond in bed, dan is het ook mogelijk om dit te activeren door drie keer op de homeknop van je iOS-apparaat te drukken. Dat stel je als volgt in:

  • Ga naar Instellingen
  • Tik op Algemeen
  • Tik op Toegankelijkheid
  • Kies helemaal onderaan voor activeringsknop
  • Kies voor Kleuren omkeren
Reageer op artikel:
Kleuren omkeren op iPhone of iPad
Sluiten