Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 4 september 2014
Leestijd: 1 minuut

Jony Ive: ‘Zwitserse horlogemakers kunnen ‘t shaken’

Heeft een Apple-topman nu echt bevestigd dat de iWatch eraan komt? The New York times heeft een quote van Apple’s sterontwerper Jonathan Ive gepubliceerd, waarin hij zegt dat horlogemakers een probleem hebben als de langverwachte Apple-wearable uitkomt.

De quote is onderdeel van een artikel over tecnhniek en mode. Ive zou tegen een redacteur van de krant op hebben geschept over hoe cool de iWatch gaat worden. Zo cool dat traditionele Zwitserse horlogemakers op zijn zachtst gezegd in de problemen gaan komen. 

According to a designer who works at Apple, Jonathan Ive, Apple’s design chief, in bragging about how cool he thought the iWatch was shaping up to be, gleefully said Switzerland is in trouble — though he chose a much bolder term for “trouble” to express how he thought the watchmaking nation might be in a tough predicament when Apple’s watch comes out.

Het is de eerste keer dat een Apple-topman een concrete uitspraak doet over het bestaan van de iWatch. Apple CEO Tim Cook laat zich graag ontvallen dat de pols ‘an area of great interest’ is voor Apple, maar wordt nooit zo concreet. The New York Times is over het algemeen een betrouwbaar medium,

iWatch-concept in burberry style.

Hoewel momenteel nog compleet onduidelijk is hoe de iWatch eruit gaat zien, zou daar volgende week wel eens verandering in kunnen komen. Apple houdt een speciaal evenement op een bijzondere locatie, waar naast de iPhone 6 mogelijk ook de iWatch aan de wereld getoond zal worden.

Recent door Apple aangenomen medewerkers hinten naar een iWatch met zowel een sportief als modieus tintje. De iPhone-maker nam de afgelopen maanden talloze mensen van Nike aan, ook maakte een aantal vooraanstaande kopstukken uit de modewereld de overstap naar Cupertino.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jony Ive: ‘Zwitserse horlogemakers kunnen ‘t shaken’
Sluiten