Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 1 september 2014

‘iWatch voor 400 dollar over de toonbank’

Apple overweegt een prijs van 400 dollar voor de iWatch, dat meldt het doorgaans goed ingelichte Re/Code aan de hand van bronnen binnen Apple. Het bedrijf uit Cupertino zou overwegen meerdere modellen op de markt ter brengen, inclusief goedkopere modellen.

Omgerekend naar euro’s komt dit neer op ongeveer 300 euro. Daar moet nog wel 21 procent BTW aan toegevoegd worden, een iWatch zou daardoor voor 369 euro in Apple Store te koop kunnen zijn. Met deze prijs zou Apple aan de bovenkant van de markt zitten.

De duurste Samsung Galaxy Gear heeft een prijs van 275 euro, voor de luxe Pebble Steel moet 299 euro betaald worden. Goekopere smartwatches van LG en Sony gaan voor 150 tot 200 euro over de toonbank. Apple maakt gewoonlijk alleen producten die zich op gebied van prijs aan de bovenkant van de markt bevinden. Een prijs van 369 euro is daarom niet onrealistisch.

De iWatch wordt mogelijk op 9 september tijdens het Apple-evenement aan de wereld getoond. Al zeggen diverse bronnen ook dat de Apple-wearable niet voor 2015 verkrijgbaar zal zijn.

Er is nog weinig concreets bekend over de geruchtmakende iWatch, volgens eerdere geruchten zal het apparaat 10 sensoren bevatten om allerhande gezondheids- en sportgegevens te meten. Over de vormgeving is nog geen duidelijkheid.

Reageer op artikel:
‘iWatch voor 400 dollar over de toonbank’
Sluiten