Apple kondigt grootste iPhones ooit aan; iPhone 6 en iPhone 6 Plus

59 reacties

Woensdagavond heeft Apple twee nieuwe iPhones aangekondigd. De iPhone 6 en de iPhone 6 Plus zijn een feit. Met een scherm van 4,7 en 5,5-inch zijn het de grootste iPhones die Apple ooit uitbracht. De toestellen zijn vanaf 19 september verkrijgbaar.

Het ontwerp van de nieuwe iPhones is op de schop gegaan, scherpe randen hebben plaatsgemaakt voor rondere hoeken en nieuw vormgegeven knoppen. Ook is de aan/uit-knop verplaatst naar de zijkant. De kleuren zijn behouden, er kan gekozen worden uit spacegrijs, wit/zilver en goud.
iphone6-uiterlijk

Dun, dunner, dunst
De iPhone 6 is een nieuw hoogtepunt op gebied van dunheid. Ook de iPhone 6 Plus is dunner dan de iPhone 5s. Het scherm van de nieuwe iPhone is rond de hoeken meegebogen en sluit perfect aan op de body van de telefoon. het is Apple niet gelukt om de camera helemaal in de behuizing te laten vallen, daarom steekt deze nu een klein beetje uit.
dun-dunner-dunst-iphone6

Schermformaat en resolutie
Bij een groter scherm, hoort een hogere resolutie. Apple noemt dit Retina HD. Het scherm van de iPhone 6 heeft een resolutie van 1334 bij 750 pixels, met 326 pixels per inch even scherp als dat van de iPhone 5s. De iPhone 6 Plus weergeeft een resolutie van 1920 x 1080 (Full HD) en is met 401 pixels per inch erg scherp.

Hoewel Apple spreekt van een ‘ion strengthened’ scherm, is het woord saffier niet genoemd. Het scherm heeft wel verbeterde kleurwaarden, een hoger contrast en is beter leesbaar in zonlicht.
iphone6-sizes

NFC voor Apple Pay
De iPhone 6 is de eerste iPhone met een geïntegreerde NFC-chip. Die zit er niet zomaar in, deze wordt gebruikt voor het nieuwe betaalsysteem van Apple, genaamd Apple Pay. Zowel de iPhone 6 als de iPhone 6 plus hebben NFC voor Apple Pay. Ontwikkelaars kunnen geen gebruik maken van de NFC-chip, deze lijkt alleen voor betalingen ingezet te worden.
Schermafbeelding 2014-09-09 om 19.48.47

Van binnen: A8-chip, 4G+ en 802.11ac Wi-Fi
Het kloppende hart van de iPhone 6 is de nieuwe Apple A8-chip. Het is de tweede 64-bits processor van Apple. Deze is goed voor 25 procent meer rekenkracht en een gpu die tot 50 procent sneller is. De voornaamste winst wordt geboekt op gebied van energiezuinigheid. Ook wordt de A8-chip niet warm, waardoor deze waar nodig altijd op volle kracht kan werken.
iphone6-cpu
Voor wie mobiel internet sneller moet, is er nu ondersteuning voor 4G+ waarmee snelheden tot 150mbit uit de lucht geplukt kunnen worden. De Wi-Fi chip heeft ondersteuning voor Wi-Fi AC en kan daarmee eindelijk het maximale uit de Airport Extreme halen.

Productiviteit met iOS 8
Op de iPhone 6 Plus met 5,5-inch scherm wordt het mogelijk om in landscape modus te werken. De iPhone gedraagt zich dan een beetje als iPad. Goed voor de productiviteit en handig voor grootverbruikers van bijvoorbeeld de mail-app.
Schermafbeelding 2014-09-09 om 21.23.08

Opslagcapaciteit: Vreemde sprong naar 128 GB
In tegenstelling tot geruchten over een standaard capaciteit van 32 GB, blijft het basismodel uitgerust met 16 GB opslag. Opmerkelijk is wel dat er geen 32 GB iPhone 6 meer beschikbaar is, de sprong gaat meteen van 16 naar 64 GB. Voor wie nooit genoeg heeft, is de maximaal verkrijgbare capaciteit opgeschroefd naar 128 GB. Deze capaciteit geldt voor beide modellen.

Camera: Beter, sneller, meer selfie-fun
Vorig jaar zorgde de True Tone Flash met verschillende kleuren licht al voor een belangrijke vooruitgang in de iPhone-camera. De camera van de iPhone 6 en iPhone 6 plus zijn opnieuw verbeterd. Apple heeft de camera zogenaamde ‘focus pixels’ gegeven, die reduceren de die het kost om te focussen fors. Het aantal megapixels is onveranderd 8. Alleen de iPhone 6 Plus heeft optische beeldstabilisatie gekregen.
iphone6-camera

Op het gebied van video is er het nodige verbeterd. Zo is het nu mogelijk om slo-mo video met 120 fps of 240 fps op te nemen. Fans van selfies gaan de verbeterde frontcamera fijn vinden, daarmee is het maken van burst foto’s mogelijk. Met 10 selfies per seconde zit er altijd een perfecte duckface tussen.
selfie-fun-iphone6

Prijs en verkrijgbaarheid
De prijzen zonder abonnement zijn als volgt:

 • iPhone 6 -16GB – 699 euro
 • iPhone 6 – 64GB – 799 euro
 • iPhone 6 – 128GB – 899 euro
 • iPhone 6 Plus – 16GB – 799 euro
 • iPhone 6 Plus – 64GB – 899 euro
 • iPhone 6 Plus – 128GB – 999 euro

De iPhones zijn vanaf 19 september verkrijgbaar in grote landen als de VS en Duitsland. In Nederland zijn de toestellen vanaf 26 september te bestellen.

iphone-lineup-2014

Reacties

59 reacties
 • Profielfoto
  ro_me

  Correctie, alleen de 6+ krijgt optische stabilisatie. De 6 niet, alleen softwarematige beeldstabilisatie.

 • Profielfoto
  tomc

  Laat de overpriced, android is beter, crapple reacties maar komen;) ik ga dit ding redelijk rap halen denk ik

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Wat een verassing mensen! Ik word er niet warm of koud van. Al helemaal niet van NFC. Ik heb dan echt het gevoel dat mijn hele leven letterlijk word “vastgelegd”. Apple heeft bij mij helaas niet echt het vertrouwen mijn koopgedrag aan toe te vertrouwen.

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik heb nu de 5S en ik wacht wel op de 7. Ik vind dit geen mooi ding, zeker geen Apple design. Jammer.

 • Profielfoto
  evkruining

  Lelijk, lomp, log en inspiratieloos. Apple is te lui geworden. Begin van het einde voor Apple.
  Dit wordt de eerste iPhone die ik _niet_ ga kopen (ik heb van alle generaties een exemplaar). Jammer.

 • Profielfoto
  Grogy

  F..king ugly devices, shame on you Apple!

 • Profielfoto
  The Gimp

  waarom lelijk ? is dit dan zo’n verassing.. ? je hebt hem nog niet live gezien, dus waarom een oordeel vellen als je het nog niet in handen hebt gehad ?

  en anderzijds is dit een logisch gevolg als je kijkt naar het design van de huidige ipad (mini) . voor mij stond het al lang vast dat dit het design was waar men naartoe ging gaan..

 • Profielfoto
  madcat

  De prijs van de oude 32GB versie is nu die van de 64GB, dat is wel netjes.
  Echter wel jammer dat de 16GB niet geupgrade is naar 32GB.

  Voor de rest is er niet veel nieuws
  Een groter scherm, waar ik zelf het nut niet zo in zie.
  NFC, wat we in nederland het komende jaar waarschijnlijk niet eens gebruik van kunnen maken
  De camera die nu juist uitpuilt.

  Wel goed om te zien dat de 5s in de aanbieding is gezet in zijn orginele staat, ik was een beetje bang dat ze de 5s in een plastic jasje zouden stoppen.
  Eigenlijk hoop ik dat de 5s nog steeds het komende jaar goed verkoopt zodat ze de iphone 6s in 3 formaten gaan uitbrengen.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Wel mooi dat de iPhone nu iets groter wordt. Die 6+ vindt ik weer TE groot voor in je binnenzak. De 6 is wel de goede grootte. Verder eigenlijk weinig nieuws van de iPhone. Geen Saphire glas. Apple Pay gaat nog jaren duren waarschijnlijk. Maar gelukkig draait iOS8 straks ook gewoon op m’n iPhone 5S…:)
  Ik zie toch echt niemand gaan hardlopen met zo’n 6+ in je trainingspak en dan die Apple Watch aan je pols. Geen gezicht….

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  Was dat witte gebouw dat ze daar hadden neergepoot nu gewoon de backstage voor U2?

 • Profielfoto
  Rickje

  Dat wordt dus een iPhone 5s, want deze grote lelijke grafdingen wil ik niet hebben.

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  Eindelijk kan mijn 4S naar m’n dochter. Ik ga voor die 6, waar ik hopelijk jaren plezier van zal hebben…vooral de camera en ja, jammer van de optische stabilisatie die alleen op de plus zit. Ik vond het een prima keynote, wereldwijd kunnen alle copycats weer aan het werk!

 • Profielfoto
  leovanh

  Hmmm….:roll: ben ik nu de enige die ‘m wel mooi vindt?
  Mijn 4s loopt op laatste benen, ga voor de 6. de Plus vind ik te groot.

 • Profielfoto
  Joost

  Ik ben voor de Iphone mini (formaat van de 4 met de technologie van nu). Van mij hoeft dat groter niet, sterker nog, liever niet.

 • Profielfoto
  ismirnoff

  Ik ga zeker de 6 halen en vind hem erg mooi. Jammer dat het niet standaard 32gb is.

 • Profielfoto
  bangbangsystems

  Heeft iemand al kunnen berekenen wat de plus gaat kosten met 128gb in Nederland.

  Ik ben eigelijk over 1 ding echt teleurgesteld. Weer een 8mp camera. Kunnen ze niet bij Sony die 13mp kopen? Want deze 8mp komt ook gewoon bij Sony vandaan.

 • Profielfoto
  MacDave

  @leovanh, nee hoor, ik vind hem ook prachtig.. m’n S4 kan binnenkort door het raam.. kutding..

 • Profielfoto
  polansky

  Nee hoor Leo, ik vind hem ook prachtig.
  Het zijn gewoon ouwe zeuren die hem niet mooi vinden, totdat ze ineens toch een nieuwe telefoon nodig hebben…

 • Profielfoto
  Tov

  @Freddy: dat vroeg ik mij ook af. Waar is ie grote witte aanbouw nu eigenlijk voor gebruikt? En bij het muziek topic had ik tenminste iets verwacht over (toekomstige) integratie met Beats. Waarom wordt er met zoveel vertoon gratis een album van U2 weggegeven???
  ps de iPhone 6 valt me alles mee, dat zal toch snel de opvolger gaan worden van mijn 4S:-)

 • Profielfoto
  Tov

  Ah, Apple vermeld zelf al waar het witte gebouw voor dient: ‘the Hands-on Pavilion’ waar je de nieuwe iPhone en Apple Watch kunt uitproberen.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  De prijs van de oude 32GB versie is nu die van de 64GB, dat is wel netjes.
  Echter wel jammer dat de 16GB niet geupgrade is naar 32GB.

  Natuurlijk omdat dan meer mensen voor de duurdere versie van 64GB gaan, omdat 16GB gewoon ontzettend weinig is. Zeker als je dan gebruik gaat maken van die ó zo geweldige camera.

  Ik ben voor elke 6 minuten 1080p HD 30FPS op mijn iPhone 4S, 1GB kwijt.
  Ofwel, elke 3 minuten filmen op de iPhone 6 zou dan al een GB zijn, waardoor je maximaal een kwartiertje kan filmen voor je hele iPhone vol staat.

  Ook heeft de gemiddelde gebruiker een muziekcollectie die men graag mee wil nemen op zijn of haar iDevice. iTunes Match was een leuke gedachte gang, maar ik kan het iedereen afraden omdat het toch erg slecht werkt, vaak storingen die pas na een week opgelost worden. Ook worden er weinig nieuwe nummers aan toegevoegd, ookal staan deze al lang in de iTunes Store.

  Mocht je dan ook nog gebruik willen maken van die leuke GPU die er dan weer ingestopt is, dien je een app ter grote van een gigabyte te downloaden, wat dan ook weer op telt bij je geheugen.

  Ofwel, mijn conclusie is dat ze iedereen in principe verplichten voor editie 2 te gaan, die waarschijnlijk 699 of 799 euro gaat kosten. In ieder geval iedereen die iets meer wil doen dan alleen wat bellen, mailen en WhatsAppen.

 • Profielfoto
  Arjenn

  Eerlijk gezegd vindt ik het maar een smerige marketing truc om de standaard versie op 16gb te houden…

  ondanks dat ga ik de 4,7” toch kopen, weliswaar 100 euro te duur…

 • Profielfoto
  Schuubje

  bangbangsystems 16 minuten geleden
  Heeft iemand al kunnen berekenen wat de plus gaat kosten met 128gb in Nederland.

  Die gaat 999 euro kosten..!!

  Iphone 6 -16GB – 699 euro
  Iphone 6 – 64GB – 799 euro
  Iphone 6 – 128GB – 899 euro

  iPhone 6 – Plus 16GB – 799 euro
  iPhone 6 – Plus 64GB – 899 euro
  iPhone 6 – Plus 128GB – 999 euro

 • Profielfoto
  Noest

  Ja, waarom ze dat album zo nodig moesten weggeven? Ik begrijp het ook niet. Maar ik wil het iig niet hebben!

  @Joost Ja!!!! Ik ook eentje!!!!

 • Profielfoto
  dennisdejong1998

  Vind de achterkant lelijk maar voor de rest vind ik hem wel mooi, dus ga hem toch kopen,

 • Profielfoto
  Afroman

  pre-orderen, yeah-joh!

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Die gaat 999 euro kosten..!!

  Iphone 6 -16GB – 699 euro
  Iphone 6 – 64GB – 799 euro
  Iphone 6 – 128GB – 899 euro

  iPhone 6 – Plus 16GB – 799 euro
  iPhone 6 – Plus 64GB – 899 euro
  iPhone 6 – Plus 128GB – 999 euro

  Bron?

 • Profielfoto
  Alpha

  De iphone 5 moet nog maar een jaartje mee.

 • Profielfoto
  GuitarMacHero

  Weet er iemand waar je die iPhone 6 achtergrond nu al kan downloaden?

 • Profielfoto
  Jeroen

  Man man man wat een prijzen. Ik baal wel van het design. Mooie telefoon.. maar die camera? Had dan de iPhone iets dikker gelaten zodat de camera niet uit steekt.

 • Profielfoto
  Panda

  Haha precies dezelfde reacties als met elk nieuw iphone ontwerp, en na een paar maanden vindt iedereen hem prachtig.

  Ik ben wel weer blij met het mooie ronde design, net als de iPhone 2G:grin:

 • Profielfoto
  CaDoc

  Vind hem ook gewoon mooi hooi. Alleen jammer, dat die Keynotes altijd net na mijn verjaardag zijn:sad:

 • Profielfoto
  vuurvreter

  De iPhone 6 is vanaf 19 september verkrijgbaar in de VS, in Nederland kan deze vanaf 26 september te bestellen.

  Hoe zit het nu? Pre order vanaf 26 september of leverbaar vanaf 26 september zoals iCulture vermeld??

  De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn vanaf 26 september verkrijgbaar in Nederland en België.

 • Profielfoto
  Caszz

  Hmm, van dat saffierglas zag je wel in de promo van de Apple watch. Ik denk dus dat ze dat alleen in de horloges hebben gebruikt. Wat op zich niet raar is natuurlijk.

  Verder vind ik hem niet lelijk. dat afgeronde glas vind ik wel weer mooi. Alleen vind ik ze wel heel koelkast groot. Zit pas sinds een maandje of 5 aan de 5S, dat vond ik wel weer even groot genoeg. Dus de komende paar jaar blijf ik daar nog even op hangen.
  Ik zit eigenlijk meer te wachten op IOS 8

 • Profielfoto
  AT024

  Hij is mooier dan je denkt.. Geloof me noumaar… Ik ga de 5,5″ halen…supergeil:-)

 • Profielfoto
  mmww

  Het is gewoon een erg dure iPad waarmee je ook kunt bellen. Inderdaad inspiratieloos. Super jammer dat de 4.7″ geen 1080HD scherm heeft en standaard maar 16GB heeft!?

  De Iphone 6S zal vast wel een HD scherm hebben en 2GB Ram en standaard 32GB opslag! Zo doorzichtig.

  Ik doe er niet meer aan mee, aan deze commerciële circus.

 • Profielfoto
  Arnoud van Houwelingen

  Super mooi .. Ik ga voor de 4,7inch versie. De hands on reviews op sites als the verge geven aan dat het scherm weer mooier is geworden en dat die superlicht is!

 • Profielfoto
  leavestone

  Nog steeds niet waterdicht! Terwijl het gewoon kan. Grootste gemiste kans!

 • Profielfoto
  ElsR

  Ik sla dit jaar over. Ik hoop dat de 7 (ook) weer gewoon ook 4 inch is want ik heb kleine handjes. Wil hem met 1 hand kunnen blijven bedienen. Vind het formaat van de 5 prima. Wel misschien goudkleurig, altijd zwart gehad. En draadloos betalen zal komend jaar in NL toch nog niet uitgebreid kunnen.

 • Profielfoto
  Needler

  iPhone 6 Plus 64 of 128 GB voor mij. Nu alleen nog de kleur kiezen. Prachtig toestel. Misschien wel de mooiste iPhone ooit.

 • Profielfoto
  bonoman

  De hoesjesfabrikanten gaan goede zaken doen:-)

 • Profielfoto
  IPhonePeter

  Tja persoonlijk vind ik hem wel mooi ik had alleen wel wat meer van Apple verwacht.
  De resolutie van het scherm van de gewone iPhone 6 is echt gewoon laag als je het vergelijkt met wat er nu op de markt is.
  De camera die uitsteekt vindt ik ook niet helemaal handig.
  Al met al weer een veel te dure telefoon zoals we gewend zijn van Apple.

 • Profielfoto
  Airswing

  G. E. W. E. L. D. I. G. design, formaat, allemaal TOP!

 • Profielfoto
  LdeV

  Wat een gezeur over de resolutie zeg. Je ziet geen individuele pixels dus wat maakt het uit??
  Zo’n ‘beter’ scherm vreet ook weer batterij..

  Ik ga denk ik voor de iPhone 6 (plus is mij te groot). Witte voorkant vind ik erg mooi, ben alleen niet weg van de achterkant.aar er gaat toch een hoesje omheen

 • Profielfoto
  Noest

  @iPhonePeter Van vergelijken word je altijd ongelukkig uiteindelijk;)

 • Profielfoto
  Koezel

  Over het design, zoals altijd valt iedereen erover. Niet hip, Apple gaat niet met zijn tijd mee. Apple heeft destijds de wereld op zijn kop gezet met de Iphone en Ipad. Revolutionair was dat. Maar anno 2014 is het zo ontzettend moeilijk om nog met een onderscheidend design te komen. Er zijn honderden ontwerpen op de markt.
  Wat verwacht men nog? Er zitten topdesigners.
  Feit is dat Apple niet alleen mooie maar ook degelijke smartphones maakt. Ik doe al ruim 4 jaar met een Iphone 4 met IOS 7. Nog steeds werkt die goed, nog steeds ziet die er goed uit. Opladen nog steeds om de andere dag. Dat is een stukje kwaliteit die onovertroffen is. En zijn geld meer dan waard. Dan is er nog het besturingssysteem, ook al zo goed.
  Dat alles bij elkaar maakt de Iphone nog steeds uniek.

 • Profielfoto
  RBoere

  Helemaal mee eens! Het toestel is op dit moment zeker nog geen vervanger voor mijn 5s, maar ziet er netjes uit. Mijn bezwaar blijft echter die uitstekende, uitstekende camera… Dat is echt niet mooi!

 • Profielfoto
  Barry076

  euhm…

 • Profielfoto
  Barry076

  excuus voor de vele foto’s…

  Site bleef even hangen hier. :(

  Was benieuwd of Apple nu de plank mis slaat of dat deze berichten wat kort door de bocht zijn?

 • Profielfoto
  Daandejong1908

  De 4,7 lijkt me het mooist als ik het zo zie! Misschien tijd om mijn 4S te vervangen waar ik alweer een jaartje of 3/4 mee doe. Kost alleen een hoop als je moet leven van een salaris van een 17 jarige en een rijbewijs moet halen… En als ik de iPhone haal komt de AW er ook nog bij. Zwaar leven

 • Profielfoto
  polansky

  Nou joh, wat een zwaar leven!

  Moet je nagaan wanneer je werkt, een hypotheek moet betalen, eten voor jezelf en je vrouw en je kinderen, geen kleedgeld meer krijgt van je ouders, belasting moet betalen, gas en licht niet meer gratis is en nog eens bijtelling hebt voor je leaseauto, of anders wel te maken krijgt met benzine en ondershoudskosten, allerlei verzekeringen en zelf je ziektekostenpremie moet afdragen, op vakantie wil met je gezin en de school van je kinderen moet bekostigen…

 • Profielfoto
  L

  De ipod touch heeft al een lange tijd een uitstekende camera. En dat ziet er toch prachtig uit! Ik het echt zal de iPhone 6 alleen maar mooier ogen, omdat eenmaal de verschillende soorten metaal en kleuren op een foto minder mooi te bevangen is als je in het echt kan beschouwen. Persoonlijk vind ik het een mooi ontwerp, wel ben ik benieuwd naar het nieuwe schermformaat (4.7″ inch) want een grote telefoon heb ik nooit prettig gevonden.

 • Profielfoto
  MaciMacKees

  Mooi! tja smaken verschillen. Als je hem niet mooi vindt dan koop je toch iets anders van mij mag dat hoor.

 • Profielfoto
  Bas

  Met een 4.7 inch scherm word het toch wel moeilijk om de hoeken te raken (ik heb een Galaxy S3 die aan vervanging toe is) dus misschien toch maar een iPhone 5S 32GB voor mij.

 • Profielfoto
  Snutty

  Uiteraard is de nieuwe iPhone de ‘beste’ en ‘snelste’ telefoon ooit gemaakt door Apple. Dat gaan ze volgend jaar ook zeggen van de iPhone 7…

  De ApplePay zal, denk ik, in Nederland niet zo’n vlucht gaan nemen; Starbucks en MacDonalds zullen meedoen en nog wat andere (losse) bedrijven, maar het gros van de Nederlanders zal gewoon blijven pinnen. We zijn niet zo’n credit-card-volk als de Amerikanen dat zijn.
  En was Passbook een aantal jaren geleden niet geïntroduceerd als hét betaalmiddel omdat NFC daar geen geschikt middel voor was? Dat is hier ook niet echt aangeslagen…

  De AppleWatch kon ook niet uitblijven. Dat je je telefoon in de buurt moet houden lijkt me lastig met sporten. Wel eigenaardig trouwens dat ze tonen dat je een foto kunt laten zien op je AppleWatch, maar waarom zou je dan niet je 5,5″ iPhone uit je zak halen?:)

  Zou Apple niet eerst wat meer energie moeten stoppen in het perfectioneren van de software en de diensten? Apple Maps schiet daarbij in gedachten. Siri kan nog wel wat inhaalslagen gebruiken. Het samenvoegen van Apple-id’s lijkt me wenselijk: veel oud-MobileMe-klanten hebben nu twee Apple-id’s (hoeveel van de 800 miljoen iTunes gebruikers blijven er dan nog over?). iTunes Match werkt nog altijd niet soepel. De Podcast-app presteert ondermaats, om maar eens wat te noemen.
  De content van de Apple-TV / iTunes mag ook zo langzamerhand wel eens uitgebreid worden: het filmaanbod is matig en beperkt, en in Nederland zijn de rechten voor het huren van (buitenlandse) series ook nog steeds niet geregeld.
  Allemaal kleine dingetjes maar toch genoeg om over het geheel twijfels te hebben om over te stappen naar wéér een nieuwe iPhone en met deze oude ergernissen te blijven zitten.

  Smartphones halen kun kracht uit de software die er voor is. Een prachtige telefoon die slecht navigeert is gewoon vervelend.

  Het lijkt erop dat Apple meegaat in de jaarlijkse stroom van grotere, plattere telefoons en -nu- draagbare accessoires. Mensen kopen het toch wel. De tijd dat alle Apple-hardware en software kwalitatief op eenzame hoogte stonden lijkt voorbij te zijn. Het is allemaal esthetisch perfect maar men laat steekjes vallen in de gebruikerservaringen, zo lijkt het.

  Ik twijfel dan ook nog enorm of ik een iPhone 6 plus ga bestellen. Mijn 5S doet het voorlopig nog voorbeeldig. Maar wat zal de iPhone 7 gaan worden? Nog groter? Gekromd? En wil ik die dan wél hebben?

 • Profielfoto
  Noest

  @polansky Sommige mensen maken ook wel eens een grapje hoor;)

 • Profielfoto
  Afwasborstel

  Ik heb één vraag/opmerking over de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Ik heb inmiddels veel foto’s van een van de nieuwe iPhones gezien en overal zie ik dat de rij boven de vaststaande apps (ik ben de naam ervan even kwijt) wordt leeggelaten. Is dit toeval of is het echt niet mogelijk om hier apps te plaatsen, mogelijk vanwege Reachability? Ik hoop toch wel dat er apps kunnen worden geplaatst, want anders ziet het er zo kaal uit.

  Verder vind ik de iPhone 6 veruit de mooiste telefoon die ooit is geproduceerd. Voor het eerst in m’n leven heb ik bij de aankondiging van een product een ‘woow-gevoel’. Hetzelfde geldt overigens voor de Apple Watch, maar dat hoort in een ander topic.

 • Profielfoto
  Noest

  Wanneer ze weer een 4″ of kleinere iPhone produceren koop ik weer een nieuwe. Tot die tijd de 5s icm met iWatch. Moet maar volstaan….:)