Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 september 2014

Nederlandse verkoop iPhone 6 (Plus) start onder grote belangstelling

Onder grote belangstelling van publiek en pers is de Nederlandse verkoop van de iPhone 6 (Plus) vrijdagochtend in Nederland gestart. Bij Apple Stores waren rijen van honderden mensen ontstaan. Ook bij providers en andere retailers ging de verkoop van start.

Bij de Apple Stores in Amsterdam en Den Haag was het het drukst, daar stonden rond 08:00 uur ongeveer 250 enthousiaste fans voor de deur te wachten. In Haarlem was het iets minder druk, daar stonden naar schatting 100 mensen. 

Opvallend was de enorme hoeveelheid beveiliging bij alle Apple Stores. De rij wordt nauwlettend in de gaten gehouden door security. Misschien om te zorgen dat de rijen niet gekaapt worden door de Chinese maffia?

Apple Store Amsterdam: Sinds woensdag gewacht
De eerste fans lagen woensdag al in Amsterdam voor de deur. Buurmannen Danny en George kwamen samen vanuit het Brabantse Roosendaal om in Amsterdam de allereerste te zijn. Op de vraag “waarom?” antwoorden de mannen simpelweg “gewoon omdat het zo leuk is!’

Apple Store Den Haag
Ook in Den Haag waren de eerste fans er al vroeg bij, donderdag zat Dimitri de Bruyn uit Zoetermeer al vroeg in de passage te wachten.

Fotocredit: Tobias Hulsker.

Omroep West maakte beelden van de rij en interviewde Dimitri.

Apple Store Haarlem: Vrouwelijk publiek?!
In Haarlem kwam de drukte wat langzamer op gang, pas in de ochtend begon de toestroom van mensen, in de nacht zaten ongeveer 8 die-hards voor de deur. Tussen het overwegende mannelijke publiek, zat ook een dame. Het Haarlems Dagblad interviewde Lisanne.

Fotocredits Haarlem: Menno Kiel

Nachtopening Apple Premium Reseller Amac
Amac was dit jaar de enige APR met een nachtopening voor de iPhone 6 (Plus). Om 00:01 stipt openden de winkels in Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven (Demer), Rotterdam en Utrecht. Het aanbod was beperkt tot modellen met 16 GB opslag. Toch waren er redelijk wat kopers om middernacht op de been.

Reageer op artikel:
Nederlandse verkoop iPhone 6 (Plus) start onder grote belangstelling
Sluiten