Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 1 september 2014

‘iPhone 6 vanaf 19 september verkrijgbaar’

Natuurlijk heb je 9 september al in je agenda staan, dan wordt de iPhone 6 aan de wereld gepresenteerd tijdens een speciaal Apple-event op een historische locatie. Wie de volgende iPhone wil hebben, kan ook alvast vrijdag 19 september in zijn agenda zetten.

Drie telecomproviders hebben deze datum onafhankelijk van elkaar genoemd als de datum waarop de iPhone 6 verkrijgbaar zal zijn. 19 september is 10 dagen na aankondiging, dit is in lijn met eerdere data. Ook valt 19 september op een vrijdag, de dag waarop Apple doorgaans de verkoop van nieuwe iPhones aftrapt.

De verkoop van een nieuwe iPhone verloopt gefaseerd. In grote landen als Duitsland, Frankrijk en de VS is de iPhone als eerste verkrijgbaar. Kleinere landen volgen enkele weken later. Dit zal betekenen dat Nederlandse providers vanaf 19 september pre-orders aannemen. Wie op die dag een iPhone 6 in zijn handen wil hebben, zal naar Duitsland moeten.

De iPhone 6 wordt groter, dunner, ronder en vanaf 19 september verkrijgbaar.

Een insider bij een grote Nederlandse telecomprovider heeft iPhonez.nl ingefluisterd dat de standaard iPhone 6 (met 16GB opslagruimte) bij een abonnement van ongeveer 55 euro gratis verkrijgbaar zal zijn. Dit betekent ook dat de adviesprijs van de iPhone 6 op hetzelfde niveau zal blijven (€699).

Er zijn geen aanwijzingen te vinden naar een tweede iPhone-model, wat mogelijk 5,5-inch is. Dit is in tegenspraak met geruchten die wezen naar een 32 GB iPhone 6 als standaard model en naast de 4,7-inch variant ook een iPhone fablet van 5,5-inch.

Reageer op artikel:
‘iPhone 6 vanaf 19 september verkrijgbaar’
Sluiten