Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 september 2014

iPhone 6 Plus, will it bend?

Oh boy, dachten we na antennagate bij de iPhone 4 definitief van alle iPhone-gates af te zijn, is daar #bendgate. Enkele gebruikers van de iPhone 6 Plus klagen dat het toestel na een dag in hun broekzak licht verbogen is. De iPhone 6 lijkt er geen last van te hebben.

De klachten over een buigende iPhone 6 Plus staken al enkele dagen na de start van de verkoop de kop op. Vandaag gaat #bendgate het hele internet over door een video van Unbox Therapy, daarin is te zien dat de iPhone 6 Plus met blote handen te buigen is.

Een verklaring voor de buigzaamheid is mogelijk te vinden in de grootte, dunheid en het gebruikte aluminium. Als de iPhone 6 Plus in een krappe broekzak zit, wordt er flink wat kracht op uitgeoefend door de ronding en bewegingen van het been.

Het is niet duidelijk of het probleem wijdverspreid is. Alle berichten in de media hebben dezelfde oorsprong: Klachten over een buigende 6 Plus zijn sinds 21 september te vinden op het forum van Macrumours.

Een licht gebogen iPhone 6 Plus.

Het is niet de eerste keer dat er berichten over buigende iPhones opduiken. Ook bij de iPhone 5 en iPhone 5S klaagden gebruikers er al over. Voorgaande jaren doofden de klachten vanzelf uit en bleek het mee te vallen. Apple heeft nog niet gereageerd. Toch kan het geen kwaad om de 6 Plus niet met alle macht in de zak van een skinny jeans proberen te stoppen, of een hoesje te gebruiken.

Reageer op artikel:
iPhone 6 Plus, will it bend?
Sluiten