iPhone 6 Plus, will it bend?

115 reacties

Oh boy, dachten we na antennagate bij de iPhone 4 definitief van alle iPhone-gates af te zijn, is daar #bendgate. Enkele gebruikers van de iPhone 6 Plus klagen dat het toestel na een dag in hun broekzak licht verbogen is. De iPhone 6 lijkt er geen last van te hebben.

De klachten over een buigende iPhone 6 Plus staken al enkele dagen na de start van de verkoop de kop op. Vandaag gaat #bendgate het hele internet over door een video van Unbox Therapy, daarin is te zien dat de iPhone 6 Plus met blote handen te buigen is.

Een verklaring voor de buigzaamheid is mogelijk te vinden in de grootte, dunheid en het gebruikte aluminium. Als de iPhone 6 Plus in een krappe broekzak zit, wordt er flink wat kracht op uitgeoefend door de ronding en bewegingen van het been.

Het is niet duidelijk of het probleem wijdverspreid is. Alle berichten in de media hebben dezelfde oorsprong: Klachten over een buigende 6 Plus zijn sinds 21 september te vinden op het forum van Macrumours.

bent_iphone
Een licht gebogen iPhone 6 Plus.

Het is niet de eerste keer dat er berichten over buigende iPhones opduiken. Ook bij de iPhone 5 en iPhone 5S klaagden gebruikers er al over. Voorgaande jaren doofden de klachten vanzelf uit en bleek het mee te vallen. Apple heeft nog niet gereageerd. Toch kan het geen kwaad om de 6 Plus niet met alle macht in de zak van een skinny jeans proberen te stoppen, of een hoesje te gebruiken.

Reacties

115 reacties
 • Profielfoto
  Hanky Dussen

  Dit geklaag hoor je altijd de eerste dagen en vervolgens zeurt niemand er meer over. Beetje geforceerd de grenzen opzoeken, vind ik…
  Ik ken niemand met een gebogen iPhone.

 • Profielfoto
  Buzz

  Tsjongejonge wat een sul. Dat doe je toch niet, zoveel kracht zetten om een gloednieuwe telefoon van $749 stuk te maken. Het zegt ook helemaal niks, want dit is natuurlijk geen normaal gebruik, en wordt geen geijkte proef gemaakt van de sterkte vergeleken met andere telefoons. Bij een ouder model iPhone was er misschien een barst in het glas gekomen bij het gebruik van zoveel kracht. Niks is onbreekbaar, elke constructie heeft een zwakste plek, en met grotere dunnere apparaten moet je voorzichtiger omgaan dan met compactere dikkere apparaten. Dat is gezond verstand. Niet er op gaan zitten dus, en niet expres kapot buigen, dan is er volgens mij weinig aan de hand.

 • Profielfoto
  Geert1976

  net ook ff geprobeerd met mijn vriendin… nu kwartiertje verder zitten we samen bij de Eerste Hulp hier in het ziekenhuis.

  Iemand nog tips?

 • Profielfoto
  Kees123

  De anti Apple personen worden weer lekker gevoed deze dagen. Elk jaar komen dit soort nieuwtjes in de media, maar over een paar weken horen we er niks meer van! Laat de haters lekker haten, die zijn gewoon jaloers en geïntimideerd door de nieuwe iPhones:)

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ik ben benieuwd hoe de fanboys dit weer gaan bagatelliseren. Hanky Dussen, Buzz_D en Kees123 zijn alvast de eersten.

  Ik ga vrijdag mijn iPhone 6 Plus ophalen in Amsterdam maar ik ga toch licht twijfelen nu. Het is toch duidelijk dat plastic wel degelijk zijn voordelen heeft voor een telefoon, ook al voelt het goedkoop aan. Het is toch op z’n eigen manier wat duurzamer en kan meer absorberen.

 • Profielfoto
  martijnj

  Ik durf te wedden dat er genoeg andere dunne telefoons en tablets zijn die te buigen zijn;

  Samsung s5
  Samsung tab s (is te buigen)
  Htc one?

 • Profielfoto
  de.Studio

  net ook ff geprobeerd om mijn iPad Air in mijn broekzak te duwen… nu kwartiertje verder zit er een scheur in mijn broek:grin:

 • Profielfoto
  sumo010

  Ik zou ‘m niet in amsterdom halen, dat is m’n enige tip, met de iPhone is weinig mis denk ik…;-))

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ik durf te wedden dat er genoeg andere dunne telefoons en tablets zijn die te buigen zijn;

  Samsung s5
  Samsung tab s (is te buigen)
  Htc one?

  HTC One kan ook buigen ja. Die is ook vn aluminium. De S5 is echter van plastic dus buigt gewoon weer terug in zijn oorspronkelijke vorm.

  Zie ook dit filmpje van de Galaxy Note 3: https://www.youtube.com/watch?v=FwM4ypi3at0&t=62s

 • Profielfoto
  kingpanzee

  Hmm.. misschien toch AppleCare kopen vrijdag.

 • Profielfoto
  MrHammond

  @Koen: de titel uit een post van mij geklaut?;-)

  Doet me een beetje denken aan een buigprobleem dat ik met mijn MacBook Pro 17″ (eerste Unibodymodel) gehad heb, die was bij de Ethernetpoort (ook een zwak punt dus) verbogen. Dat is toen onder de garantie gerepareerd, alhoewel hoogstwaarschijnlijk een klap de oorzaak is geweest. Na die reparatie is het probleem nooit meer opgedoken, alhoewel de MBP wel hardere klappen heeft gehad… Wellicht hebben ze toen stilzwijgend een versterking in het design gemaakt, en doen ze dat nu weer? Het valt me trouwens op dat de iPhone 6+ gewoon blijft functioneren in verbogen toestand… Flexible Phone?:-P

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik blijf nog wel even bij mijn iPhone 4s. Praktisch onverwoestbaar voor m’n gevoel Trouwens wat wil je met een telefoon die maar 170 euro kost om te maken:-) ? (http://www.nu.nl/gadgets/3885778/iphone-6-plus-kost-168-euro-maken.html)

 • Profielfoto
  Jor1

  En wat vinden de kindertjes in afrika daar van?

 • Profielfoto
  zepkleiker

  En wat vinden de kindertjes in afrika daar van?

  Laten we dan ook maar beschimmeld brood gaan eten. Wat zouden de kindertjes er namelijk van zeggen als we dat weggooien?;)

 • Profielfoto
  eezacque

  Apple heeft nog niet gereageerd.

  Gut, wat een verrassing…

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  1. hij doet het nog na buigen 2. gewoon terugbuigen

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Hmm.. misschien toch AppleCare kopen vrijdag.

  Gaat niet helpen, AppleCare is geen verzekering.

 • Profielfoto
  madcat

  Persoonlijk vind ik het een klein wonder dat het glas niet verspliterd.
  De iPhone plus moet je dus niet in je kontzak proppen en er op gaan zitten:)

  Is deze test ook gedaan met de normale iPhone 6?

 • Profielfoto
  jgmkoster

  Toch knap dat het aan het einde van het filmpje een half uur eerder is dan bij aanvang van het buigen..,

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  En wat met een gebogen iPhone 5S? Die van mij heeft op dezelfde plaats als op het plaatje ook een “knik” (weliswaar niet zo fel als op het paatje) En NEE hij steekt NOOIT in de achterzak van m’n jeans…. Maar hij kan wel extreem warm worden tijdens gebruik van Spotify in combinatie met iCoyote/GPS ed…

 • Profielfoto
  Niels

  Gaat niet helpen, AppleCare is geen verzekering.

  Vroeger niet, nu wel nu het Apple Care+ is. Je hebt wel een eigen risico van 69 euro en max twee vervangingen

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Natuurlijk kan een telefoon buigen en zeker als ie dun is en grotendeels van metaal. Toch denk ik dat dit erg wordt overdreven. Wat dacht je van mogelijke acties van concurrenten om even wat nieuwe iPhones te vernielen en zo razendsnel een wereldwijd schandaaltje te veroorzaken? Dat is tegenwoordig met alle social media erg makkelijk en niemand die het kan controleren. Wat is er makkelijker dan zo even wat erg schadelijke geruchten de wereld in te helpen. Nieuwssites nemen het zonder (veel) controle snel over. Slechte zaak!

  Het lijkt mij allemaal onzin. Bij normaal gebruik, waarbij je de telefoon niet blootstelt aan grote krachten, buigt de iPhone 6 plus heus niet. Daar heeft Apple natuurlijk op getest bij het ontwerpen van de iPhone. Dus ik zou rustig een iPhone 6 plus aanschaffen. Ik ben het zelf ook van plan.

 • Profielfoto
  Niels

  O jee, net mijn MacBook getest en die bleek er ook al last van te hebben:

  Was het dan niet de bedoeling dat ik deze in mijn broekzak zou stoppen:p

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hahahaha

 • Profielfoto
  Maced.2

  hahahahaha:grin: ….geweldige foto @NielsDam

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik denk dat men gewoon over de grens van de “maximale dunheid” is gegaan.

  ik opteer voor een nieuwe iPhone met dezelfde behuizing als de iPhone 4s.

 • Profielfoto
  wouwout

  dit is echt een fout. Heb een Note 2 en een Lumia 1520 gehad, beide telefoons zijn groot en zaten vaak in broekzak (voorkant, geen skinny broek daar ben ik te oud voor, lol). Als ik hurkte voelde je de spanning op de telefoon. Nooit gebogen. Dat mag gewoon niet, de 6 plus is hysterisch duur??

  PS: zelfde persoon die z’n 6 Plus mismaakt probeert het met een Note 3. Daar gebeurt vrijwel niks. https://www.youtube.com/watch?v=FwM4ypi3at0&t=62s

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Ik duw net heel hard tegen de deur van mijn Ferrari van 500000 Euro aan en die bleek ook te buigen. Wat een waardeloze auto’s zeg.

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Toen de eerste berichten over buigen opdoken op Macrumors dacht ik dat deze mensen zich aanstelde of niet de volledige waarheid vertelde. Dit filmpje maakt duidelijk hoe weinig kracht er nodig is om de 6 Plus een aardig eind te buigen. Het feit dat dit gewoon met je blote handen kan is zorgwekkend.

  Ik zit nu serieus te denken om maar gewoon een jaartje de normale 6 te nemen in de hoop dat Apple het probleem met de 6S heeft opgelost…

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Sterk opgemerkt jgmkoster ! En daarmee is direct dit filmpje gedegradeerd tot fictie.

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Tja dit is nou eenmaal wat er gebeurt als de marketing boys graag de dunste telefoon willen hebben. Of iig dunner dan vorig model.

  resultaat:
  Leuk marketing praatjes/ leuke fotos
  +
  Makkelijker buigbaar
  en sneller kapot bij vallen.

  De 5 was erg goed in de droptests, de 6 is echt slecht.

  Uiteindelijk niet wat je verwacht als je 999 hebt gespendeerd aan een telefoon.

 • Profielfoto
  @Mathijss95

  Het antwoord van Apple op de gebogen schermen van sommige Android-toestellen

  Maar als dit echt op zo’n schaal is dan is het een zeer kwalijke zaak voor dit geld.

 • Profielfoto
  Niels

  De 5 was erg goed in de droptests, de 6 is echt slecht.

  En waar is dit op gebaseerd? De gemiddelde drop/torture tests vallen toch echt beter uit dan bij de 5. Oa. Die van iFixit: http://9to5mac.com/2014/09/23/new-rubber-gaskets-around-buttons-help-iphone-6plus-withstand-brief-dips-in-water/

 • Profielfoto
  sonic1984

  Ik heb nog nergens last van. Inderdaad gewoon niet in je broekzak doen als je bij het zitten er spanning op zet. En heb gelijk een hoesje er omheen gedaan.
  Verder vooral erg blij met lange accu duur. Dat is de “onhandigheid” van het formaat wel waard.

 • Profielfoto
  wensink
 • Profielfoto
  Hermanko

  Het is logisch; de 6-plus is dun en groot alleen geschikt voor een handtas; de 6-4.7 is praktisch voor, nog net, in een kleding zak.

 • Profielfoto
  Spam

  Ik vind dat hier veel te lacherig over wordt gedaan. Dit gaat echt een wezelijk probleem worden.

  De iPhone 5 kon wel buigen maar deze paste redelijk goed in je broekzak. Dus de kans dat dit voorkomt is relatief klein. De iPhone 6 plus is echter veel groter en dus de kans op dit soort buiging is echt veel meer.

  Ik vind dat apple hier wel degelijk een steek laat vallen. Je kunt niet met een 800 euro telefoon uitkomen en dan je schouder ophalen met de melding “draag ‘m dan niet in je broekzak”. Bij het begin van het filmpje gaf die man ook al aan dat hij het zelf niet eens doorhad.

  Duidelijk een design flaw van jony die een fascinatie heeft voor dunner en lichter. Had iets meer stijfheid/dikte toegestaan en desnoods iets meer batterij erin gestopt. Met dat laatste had je pas echt een wow-factor kunnen krijgen. Jammer gemiste kans.

  Als laatste vind ik dat OMT ook het filmpje van de Note 3 moet toevoegen van diezelfde vlogger. We doen allemaal wel lacherig over die plastic troep van Samsung maar klaarblijkelijk kunnen zij WEL een telefoon maken die niet gebogen blijft.

 • Profielfoto
  Niels

  En het valt niemand op dat de iPhone aan het begin al gebogen is, de klok tijdens het buigen op 2:26 staat en aan het eind ineens op 1:59.

  Het is gewoon duidelijk wat hier gebeurt is. De iPhone is al een keer gebogen (met vermoedelijk veel meer kracht), teruggebogen en voor de film opeens heel gemakkelijk opnieuwe gebogen. Zoiets heet metaal moeheid.

  En tja, de foto’s op twitter: hipsters die alles doen om aandacht (ik ook, ik ook!) hipster jeans en de gemiddelde (overgewicht) Amerikaan + iPhone in broekzak is geen goede combinatie.

 • Profielfoto
  klaasb

  Steve zou zeggen: don’t wear it in your front pocket.

 • Profielfoto
  bvdabjorn

  Wat ik me afvraag: Doet Apple wel testen met iPhones voor ze die gaan produceren? Ze weten dat dit tevens een probleem was met de 5 en 5s waarom maken ze die fout nu weer? Dit weerhoud me echt om de nieuwe iPhone te kopen! Misschien dan toch eens van merk veranderen?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @NielsDam: Welke klok bedoel je? Waar zie je die tijd? Lijkt me belangrijk om te weten of het in een track is opgenomen of met montage in elkaar geflanst en gesimuleerd is.

  @bvdabjorn: Natuurlijk test Apple alle producten uitgebreid. Wat dacht je? En wie bepaalt dat dit filmpje klopt en of daar niet marketing mensen van concurrenten van Apple achter zitten om de iPhone is diskrediet te brengen. Dat zou zomaar kunnen! Wie controleert dat!

 • Profielfoto
  Niels

  @MacAanZee: bij 1:39 in het filmpje staat de klok op het scherm op 2:26 en bij 2:35 staat de klok op 1:59, rara hoe kan dit. Kennelijk kan deze gast niet alleen zijn iPhone maar ook de ‘fabric of space time’ buigen:p

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik zie dat niet. Bedoel je de digitale timecode van YouTube links onder het filmpje? Die loopt bij mij gewoon door. Wat bedoel je met “de klok op het scherm”?

 • Profielfoto
  rona222

  Is er toch voor gemaakt zeker om “geforceerd” te buigen…….. kun je met bijna elke “smartphone……

 • Profielfoto
  Niels

  @MacAanZee: De (digitale) klok op het scherm van de iPhone zelf (je ziet dat het scherm aan staat)

 • Profielfoto
  eezacque

  @bvdabjorn: Natuurlijk test Apple alle producten uitgebreid. Wat dacht je?

  Ik denk dat het Apple van Cook zich blind staart op de eigen aandelenkoers, en zaken als kwaliteit en service uit het oog is verloren. Zolang het er allemaal lekker uitziet en mensen in de rij staan om het spul te kopen, dan vindt Cook het allemaal prachtig, en als mensen klagen over radeongate, MeltBook Pro of een weinig robuuste iPhone, dan kopen ze maar wat anders…

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  @MacAanZee: hij bedoelt de tijd die op de iPhone zelf wordt weergegeven. Die is tijdens het buigen op 2:26 en ná het buigen op 1:59. Dat is wel heel vreemd inderdaad.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Je bedoelt de tijd op de verbogen iPhone 6 plus, ik zat naar de tijdcode van de video te kijken! Dat is inderdaad erg vreemd en betekent in elk geval dat de beelden later in het filmpje eerder zijn opgenomen dan het buigen. Het betekent ook dat het filmpje niet in één track is opgenomen: dat zou een sterk bewijs zijn dat de Iphone inderdaad zo gemakkelijk te buigen is. Het kan bijna niet anders dat er is gerommeld met het filmpje, met het vooropgezette doel om de iPhone in een slecht daglicht te zetten, anders ga je beelden niet door elkaar gooien. Ik denk inderdaad ook dat het heel goed kan zijn wat NielsDam eerder heeft gezegd: de iPhone is eerder met veel grotere krant verbogen, daarna teruggebogen. Hierdoor is er al een zwak punt ontstaan – dat heet inderdaad metaalmoeheid, waarna het filmpje is opgenomen waarmee zogenaamd met weinig druk de iPhone verbogen kan worden. ONGELOOFWAARDIG! Voor de gek houderij!

 • Profielfoto
  sannepanne

  Iphones, Macbooks, Ipads, het moet allemaal dunner. Waarom eigenlijk…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @eezacque: Ik hoop dat je toch niet echt meent wat je schrijft! Denk je echt dat Tim Cook en Apple meer letten op de aandelen dan op de kwaliteit van hun producten. Natuurlijk niet! Je kunt Apple best verwijten dat ze in de afgelopen tijd wat weinig hebben geïnnoveerd en dat er soms fouten worden gemaakt (antenne iPhone 4, Apple Maps) Dat wordt ook toegegeven. Maar natuurlijk worden producten uitgebreid getest op sterkte, kracht en functies etc om te kijken wat een iPhone, een iPad of een MacBook kan hebben. Daar zijn ze maanden mee bezig per product.

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik ben benieuwd hoe de fanboys dit weer gaan bagatelliseren. Hanky Dussen, Buzz_D en Kees123 zijn alvast de eersten.

  Ik ga vrijdag mijn iPhone 6 Plus ophalen in Amsterdam maar ik ga toch licht twijfelen nu…

  Ok, jij gaat dus vrijdag als een van de eersten de nieuwe telefoon kopen, en ik ben hier de fanboy.:-)

  Bagatelliseren is trouwens het enige wat je met dit filmpje kan als je er heel even over nadenkt, fanboy of niet. Of heb je zelf ook al geprobeerd met je oude smartphone zoveel mogelijk kracht te zetten om te zien wat er gebeurt uit naam van de wetenschap? Wat mij betreft is die vent gewoon een randdebiel.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Je bedoelt de tijd op de verbogen iPhone 6 plus, ik zat naar de tijdcode van de video te kijken! Dat is inderdaad erg vreemd en betekent in elk geval dat de beelden later in het filmpje eerder zijn opgenomen dan het buigen. Het betekent ook dat het filmpje niet in één track is opgenomen: dat zou een sterk bewijs zijn dat de Iphone inderdaad zo gemakkelijk te buigen is. Het kan bijna niet anders dat er is gerommeld met het filmpje, met het vooropgezette doel om de iPhone in een slecht daglicht te zetten, anders ga je beelden niet door elkaar gooien. Ik denk inderdaad ook dat het heel goed kan zijn wat NielsDam eerder heeft gezegd: de iPhone is eerder met veel grotere krant verbogen, daarna teruggebogen. Hierdoor is er al een zwak punt ontstaan – dat heet inderdaad metaalmoeheid, waarna het filmpje is opgenomen waarmee zogenaamd met weinig druk de iPhone verbogen kan worden. ONGELOOFWAARDIG! Voor de gek houderij!

  Laat voorop staan dat het inderdaad vreemd is dat de tijd niet logisch verloopt op de iPhone. Dat betekent echter niet dat dit een spookverhaal is. Er zijn genoeg andere redenen waarom de tijd zo vreemd kan verlopen. Zomaar twee redenen zouden kunnen zijn:
  – Het laatste gedeelte is 11,5 uur later opgenomen. De iPhone staat waarschijnlijk ingesteld op een 12 uurs-klok.
  – De klok op de iPhone is gewijzigd (niet heel waarschijnlijk, maar wel mogelijk).
  – Er zijn verschillende iPhones gebruikt (minder waarschijnlijk).

  Maar goed, MacAanZee zou MacAanZee niet zijn om louter uit het verloop van de tijd een definitieve conclusie te trekken die in het voordeel is van Apple, en bewijst dat de hele wereld Apple kwaad wil doen. Het enige dat je daadwerkelijk kunt concluderen uit het feit dat de tijd onlogisch verspringt is dat de tijd onlogisch verspringt.

 • Profielfoto
  Buzz

  Zonder die tijdssprongen is het filmpje al volstrekt ongeloofwaardig, simpelweg omdat het buigen met je handen volstrekt niet representatief is voor normaal gebruik. Afhankelijk van hoe sterk iemand is en hoeveel kracht iemand zet kan vrijwel alles van enig nut en waarde op deze manier kapot gemaakt worden.

  En uiteraard is het niet zo dat de hele wereld Apple kwaad wil doen, maar deze vent verdient waarschijnlijk gewoon grof geld met advertentie inkomsten van zijn YouTube filmpjes. Zou het dan niet kunnen dat hij de boel manipuleert en Apple producten gebruikt om hits te genereren?

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Zonder die tijdssprongen is het filmpje al volstrekt ongeloofwaardig, simpelweg omdat het buigen met je handen volstrekt niet representatief is voor normaal gebruik. Afhankelijk van hoe sterk iemand is en hoeveel kracht iemand zet kan vrijwel alles van enig nut en waarde op deze manier kapot gemaakt worden.

  En uiteraard is het niet zo dat de hele wereld Apple kwaad wil doen, maar deze vent verdient gewoon geld met YouTube. Zou het dan niet kunnen dat hij andere motieven heeft dan misstanden aantonen ‘uit naam der wetenschap’?

  Dus, Apple moet zeggen tegen degenen bij wie de telefoon buigt in de broekzak: “You’re carrying it wrong!”

  Ik ben overigens niet zo bang dat het met mijn iPhone 6 Plus zou gebeuren (eerst zien, dan geloven) maar je moet wel begrijpen dat mensen die €1000,- neerleggen voor een iPhone 6 Plus 128GB ook wel enige duurzaamheid mogen verwachten van hun telefoon (vooropgesteld dat ie inderdaad zo makkelijk buigt als beweerd wordt).

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ok, jij gaat dus vrijdag als een van de eersten de nieuwe telefoon kopen, en ik ben hier de fanboy.:-)

  Ik ben app developer en moet verschillende apps testen op de iPhone 6 en 6 Plus. Simple as that. De iOS simulator op de Mac biedt namelijk geen garantie voor een juiste werking op een real life device, naast dat push notifications ook niet getest kunnen worden in de simulator.

  Bagatelliseren is trouwens het enige wat je met dit filmpje kan als je er heel even over nadenkt, fanboy of niet. Of heb je zelf ook al geprobeerd met je oude smartphone zoveel mogelijk kracht te zetten om te zien wat er gebeurt uit naam van de wetenschap? Wat mij betreft is die vent gewoon een randdebiel.

  Waarom mist iedereen het punt dat dit juist blijkt te gebeuren in broekzakken? Dit filmpje is alleen bedoeld om op bewegend beeld te laten zien dat ie buigt, ipv alleen een foto áls het al gebeurd is.

 • Profielfoto
  Buzz

  Hehe, je weet toch nog wel dat dat hele Antennagate eigenlijk ook een enorme door de media opgeblazen wassen neus was? Het effect werd veel groter voorgesteld dan het in werkelijkheid was, en het probleem kwam ook bij alle andere smartphones voor.

  En ja, hier geldt dus hetzelfde soort advies. Als je merkt dat je telefoon onder extreem hoge druk komt te staan in je broekzak als je gaat zitten dan lijkt het me verstandig om hem op een andere manier te gebruiken. Dat je met een grotere telefoon het risico op buigen in je broekzak eerder hebt dan met een compactere lijkt mij een kwestie van gezond verstand.

  We zijn toch allemaal ook al op allerlei andere manieren gewoon voorzichtig met onze elektronische apparatuur? Niet laten vallen, niet nat maken en niet laten buigen. Dat lijken mij simpele adviezen.

 • Profielfoto
  Ricardo Coleman

  Zonder die tijdssprongen is het filmpje al volstrekt ongeloofwaardig, simpelweg omdat het buigen met je handen volstrekt niet representatief is voor normaal gebruik. Afhankelijk van hoe sterk iemand is en hoeveel kracht iemand zet kan vrijwel alles van enig nut en waarde op deze manier kapot gemaakt worden.

  En uiteraard is het niet zo dat de hele wereld Apple kwaad wil doen, maar deze vent verdient waarschijnlijk gewoon grof geld met advertentie inkomsten van zijn YouTube filmpjes. Zou het dan niet kunnen dat hij de boel manipuleert en Apple producten gebruikt om hits te genereren?

  Heb wel vaker filmpjes gekeken van deze kerel maar het is hem niet te doen om apple zwart te maken want hij maakt ook positieve filmpjes over iOS apparaten. Het is gewoon lelijk dat dit kan, voor zo’n duur apparaat. Ik kraak apple nooit af, maar ik vind dat ze met die nieuwe iPhone toch wel de plank hebben mis geslagen in de zin van waar voor je geld. Apple loopt met die product in veel aspecten erg achter. Geen full HD scherm, niet waterdicht, geen safier glas, 1 gig intern geheugen en zo kan ik wel even doorgaan afgezien dat je hem kan buigen. Zonde en niet nodig!

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Hehe, je weet toch nog wel dat dat hele Antennagate eigenlijk ook een enorme door de media opgeblazen wassen neus was?

  Daar ben ik het niet mee eens. Ik heb overigens nog een iPhone 4 liggen (testdevice) waar ik het probleem niet bij merk, maar als je als Apple zo hoog van de toren blaast dat je premium kwaliteit levert voor een premium prijs moet je ook niet zeuren dat je met argusogen bekeken wordt. Mensen verwachten dan ook een bepaalde kwaliteit. Van het een komt het ander.

  En ja, hier geldt verder hetzelfde soort advies. Als je merkt dat je iPhone onder extreem hoge druk komt te staan in je broekzak als je gaat zitten dan lijkt het me verstandig om hem op een andere manier te gebruiken.

  We zijn toch allemaal ook al op allerlei andere manieren gewoon voorzichtig met onze elektronische apparatuur? Niet laten vallen, niet nat maken en niet buigen. Dat lijken mij simpele adviezen.

  Ik ben belachelijk voorzichtig met mijn apparaten.:) Maar ik kan me ook voorstellen dat je in een bepaalde situatie komt waarin je even vergeet dat je een telefoon in je broekzak hebt en bijvoorbeeld een zware kast gaat sjouwen en daarbij door je knieën gaat en je telefoon onder druk komt te staan door je broek. Nu is het voordeel van het grote formaat van de 6 Plus wel dat ie niet gauw een kwartslag zal draaien in je broekzak, want als ie een kwartslag draait krijgt ie nog meer druk te verwerken door de ronding van je been.

 • Profielfoto
  Hermanko

  Nog klagers dat een iPad/Tablet niet in een broekzak past…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @franklinvv: jouw conclusie komt in de buurt. Een groot deel van de wereld wil namelijk graag Apple kwaad doen. In elk geval de concurrenten van Apple zijn er bij gebaat als er negatieve publiciteit komt. Ook de media besteden liever aandacht aan Apple dan over welke concurrent dan ook. En al die gekken die iPhones gaan gooien, buigen, blenden etc weten dat hun filmpjes de hele wereld over gaan.
  Omdat het Apple is. Een video met “HTC smartphone buigt” zou nergens worden opgepikt. Alle ogen zijn gericht op Apple.

  Reden om erg kritisch te zijn met dit soort onprofessionele videootjes en er niet meteen (vergaande) conclusies aan te verbinden!

 • Profielfoto
  Buzz

  Waarom mist iedereen het punt dat dit juist blijkt te gebeuren in broekzakken? Dit filmpje is alleen bedoeld om op bewegend beeld te laten zien dat ie buigt, ipv alleen een foto áls het al gebeurd is.

  Dat is juist het punt. Alles buigt bij voldoende kracht. Dat is precies waarom het filmpje dus waardeloos is en hier eens flink gebagatelliseerd moet worden. Als het filmpje nou zou laten zien dat iemand die voorzichtig met zijn iPhone omgaat hier last van heeft, dan zou ik het niet bagatelliseren.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Lijkt mij dat elke willekeurige belachelijk grote telefoon hier gevoelig voor is, er is gewoon een grens aan materiaalsterkte.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Waarom mist iedereen het punt dat dit juist blijkt te gebeuren in broekzakken? Dit filmpje is alleen bedoeld om op bewegend beeld te laten zien dat ie buigt, ipv alleen een foto áls het al gebeurd is.

  Dat is juist het punt. Alles buigt toch? Dat is precies waarom het filmpje dus waardeloos is en hier eens flink gebagatelliseerd moet worden.

  Alles buigt, maar niet alles blijft gebogen. Dat is iets anders.;)

  Lijkt mij dat elke willekeurige belachelijk grote telefoon hier gevoelig voor is, er is gewoon een grens aan materiaalsterkte.

  Elke willekeurige grote aluminium telefoon, ja. De HTC One heeft het volgens mij ook, maar er zijn ook plastic telefoons van die grootte die het niet hebben.

 • Profielfoto
  Buzz

  Als het niet gebogen blijft dan breekt het wel.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  En wie zegt dat dit gebeurt in broekzakken. En als dat wel zo zou zijn: onder welke omstandigheden. Het gaat er vooral om hoe en wanneer het zou gebeuren. Ik heb zelf nog nooit mijn iPhones kapot gehad doordat ze in mijn broekzak zitten, vallen of verloren door diefstal of wat dan ook. Terwijl mijn kinderen dat twee of drie keer per jaar hebben. Kwestie van voorzichtig zijn of niet. Ik gebruik ‘m minstens net zoveel.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Als het niet gebogen blijft dan breekt het wel.

  Nee, dat is gewoon niet waar. Plastic kan veel meer absorberen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @franklinvv: ik denk dat jij meer geschikt bent voor een Samsung:lol: Dat is een fijn toestel voor mensen die houden van plastic.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  @franklinvv: jouw conclusie komt in de buurt. Een groot deel van de wereld wil namelijk graag Apple kwaad doen. In elk geval de concurrenten van Apple zijn er bij gebaat als er negatieve publiciteit komt. Ook de media besteden liever aandacht aan Apple dan over welke concurrent dan ook. En al die gekken die iPhones gaan gooien, buigen, blenden etc weten dat hun filmpjes de hele wereld over gaan.
  Omdat het Apple is. Een video met “HTC smartphone buigt” zou nergens worden opgepikt. Alle ogen zijn gericht op Apple.

  Reden om erg kritisch te zijn met dit soort onprofessionele videootjes en er niet meteen (vergaande) conclusies aan te verbinden!

  Die gekken smijten met hetzelfde plezier met een telefoon of tablet van Samsung of HTC, hoor. Denk je dat ze maar 1 keer per jaar zo’n filmpje maken?

  En het is niet raar dat Apple meer aandacht krijgt. Je betaalt je er namelijk ook scheel voor! Dat zal voor fanboys best oneerlijk aanvoelen, maar zo werkt de wereld nu eenmaal.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  @franklinvv: ik denk dat jij meer geschikt bent voor een Samsung:lol: Dat is een fijn toestel voor mensen die houden van plastic.

  Ah, het was wachten op het bekende “Dan neem je toch een Samsung”-argument.:) George W Bush zou trots op je zijn!

  Overigens, Samsung heeft ook een Galaxy Alpha van aluminium die waarschijnlijk net zo hard buigt als een 6 Plus.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR
 • Profielfoto
  Buzz

  Ook plastic breekt en/of buigt permanent. Het gaat er inderdaad om hoe ver je kan gaan met kracht zetten voordat dat gebeurt. Dat toont dit soort filmpjes natuurlijk niet aan.

  Ik heb zelf een iPad Air met een klein barstje in de rand van het glas (gelukkig niet over het scherm), omdat ik hem op vakantie in een tas tussen boeken en andere spullen had gestopt, die in de auto klem was komen te zitten tussen andere grote stukken bagage. Eigen schuld, normaal ben ik ook erg voorzichtig. Dit gebeurt me niet nog een keer, want in het vervolg ben ik nog voorzichtiger. Als je er van uit gaat dat een iPhone of iPad door kracht niet kapot zou moeten kunnen gaan dan kom je wel een keer dit soort grenzen tegen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  franklinvv: En het is niet raar dat Apple meer aandacht krijgt. Je betaalt je er namelijk ook scheel voor! Dat zal voor fanboys best oneerlijk aanvoelen, maar zo werkt de wereld nu eenmaal.

  Je betaalt je er helemaal niet scheel voor. Zoveel scheelt het namelijk niet. De Samsung S5 kostte bij introductie volgens mij € 599; de iPhone 6 € 699.
  Dat scheelt € 100. Daarvoor hebt je dan wel een fraaier design, een aluminium kast en een (naar mijn mening) veel handiger functionaliteit én de veiligheid en het gemak van de Apple software en ecosysteem. Als je dat meerekent zijn de prijzen in feite helemaal vergelijkbaar. Een Mercedes is ook duurder dan een grote Opel, maar ook sterker, beter en gaat langer mee. Etc

  Als je het prijsverschil tussen iPhones en concurrerende merken bekijkt en het prijsverschil tussen MacBooks en vergelijkbare laptops van andere merken, dan scheelt de prijs daar veel meer. Maar ook daar: verschil in levensduur, kwaliteit, gebruiksgemak etc.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Buzz_D Echt bewijs kan alleen worden verkregen door laboratoriumtesten onder wetenschappelijke omstandigheden en inderdaad niet met een flutfilmpje van één of andere particulier.

 • Profielfoto
  zepkleiker
 • Profielfoto
  zepkleiker

  franklinvv: En het is niet raar dat Apple meer aandacht krijgt. Je betaalt je er namelijk ook scheel voor! Dat zal voor fanboys best oneerlijk aanvoelen, maar zo werkt de wereld nu eenmaal.

  Je betaalt je er helemaal niet scheel voor. Zoveel scheelt het namelijk niet. De Samsung S5 kostte bij introductie volgens mij € 599; de iPhone 6 € 699.
  Dat scheelt € 100. Daarvoor hebt je dan wel een fraaier design, een aluminium kast en een (naar mijn mening) veel handiger functionaliteit én de veiligheid en het gemak van de Apple software en ecosysteem. Als je dat meerekent zijn de prijzen in feite helemaal vergelijkbaar. Een Mercedes is ook duurder dan een grote Opel, maar ook sterker, beter en gaat langer mee. Etc

  Je ziet wat over het hoofd. Bij de S5 heb je bijvoorbeeld de keus om te zeggen: ik wacht even een halfjaartje, want dan is de prijs 150-200 euro gezakt. Bij de iPhone betaal je na 11 maanden nog steeds evenveel. Dan is het dus €450,- versus €700,- oftewel een verschil van €250,-.

  Design is inderdaad fraaier, maar dat is subjectief. Aluminium heeft voordelen maar ook nadelen (en dan laat ik het buigen nog buiten beeld). De rest van je argumenten is ook subjectief, behalve wellicht het veiligheidsaspect. Zo kun je ook zeggen dat de aanpasbaarheid van een telefoon zoals die van Samsung ook geld waard is.

 • Profielfoto
  Buzz

  Edit: link verdwenen.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Franklin: Je bent het er niet mee eens dat Antennagate een door de pers opgeblazen wassen neus was, maar je had er zelf op je telefoon geen last van, en je linkt naar een artikel uit die tijd met een schreeuwerige sensationele kop waarvan de auteurs het probleem ook niet kunnen reproduceren.:-)

  Dat ik er geen last van heb is louter anekdotisch bewijs. Het is menselijk om een eigen ervaring te projecteren op de totale groep, maar dat probeer ik te voorkomen.

  Volgens mij is uit het event dat Steve Jobs toen gepresenteerd had wel naar voren gekomen dat het probleem wel degelijk bestond. De verdediging van Apple was alleen dat andere toestellen het ook hebben, al liet hij daarbij buiten beschouwing dat het bij de iPhone 4 al bij een normale greep was en bij die andere toestellen bij een onnatuurlijke greep.
  Zie ook dit artikel van de BBC waaruit blijkt dat Apple het wel degelijk erkent: http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/8761240.stm

  Overigens, weten we allemaal nog dat Apple later een software-update had uitgebracht die een andere formule gebruikte voor de netwerkstreepjes, zodat de ontvangst ‘realistischer’ weer werd gegeven, aldus Apple?:) Gotta love Apple PR!:P

 • Profielfoto
  jackybe67

  Dus we kijken naar een filmpje waar een iPhone Plus, die al op voorhand lichtjes gebogen is, nog harder wordt gebogen door er met volle force aan gaan te trekken. Nou moe.

  Is er nu niemand in heel de wereld die dit proces op een wetenschappelijk manier kan benaderen en ons echt vertellen hoeveel deze plus kan verdragen? Blijf nu toch met een gevoel van riooljournalistiek zitten.

 • Profielfoto
  Buzz

  Dat is inderdaad het goede woord jackybe67: riooljournalistiek.

  Franklin: En na de antennagate presentatie van Apple brak de iPhone 4 alle verkooprecords en is er nooit meer iets gehoord van de horden ontevreden kopers die hun geld zouden gaan terugvragen. Wat dat betreft was het dus een enorme wassen neus. En BBC News deed vrolijk mee met het opblazen daarvan.

  Zo zal het ook met dit verhaal gaan.

 • Profielfoto
  jackybe67

  @franklinn,

  het feit blijft dat schijven over Apple (negatief of positief) de nodige clicks opbrengt. Als je ziet hoe er met modder word gesmeten of forums, vind ik dat echt niet meer normaal. En dit mag volgens jou, gewoon omdat een Apple product duurder is?

  Als je ziet met wat bijvoorbeeld Samsung of Google mee wegkomen, begrijp ik allemaal niet meer. Zij mogen liegen over benchmarks, kopiëren zoveel ze willen, onze gegevens verkopen en ga zo maar door. Niemand die het zich wat aantrekt of er iets van zegt. Maar o wee als het over Apple gaat, want staan er duizenden NIET Apple gebruikers aan de zijlijn om te roepen dat wij iSheeps zijn, zot zijn dat we zo’n achterhaalde rommel kopen, we toebehoren tot een secte, enz….

  Gaat de wereld er beter uitzien als Apple moest verdwijnen en we alleen achterblijven met een monster zoals Google? Geen leuk vooruitzicht.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Dat is inderdaad het goede woord jackybe67: riooljournalistiek.

  Franklin: En na de antennagate presentatie van Apple brak de iPhone 4 alle verkooprecords en is er nooit meer iets gehoord van de horden ontevreden kopers die hun geld zouden gaan terugvragen. Wat dat betreft was het dus een enorme wassen neus. En BBC News deed vrolijk mee met het opblazen daarvan.

  Zo zal het ook met dit verhaal gaan.

  Ik denk eerlijk gezegd dat de iPhone 4 nog wel een hoop slechter had kunnen zijn en dan nóg de verkooprecords had gebroken. Wat dat betreft houden iPhones zich volgens mij aan iets andere wetten.:)

  @franklinn,

  het feit blijft dat schijven over Apple (negatief of positief) de nodige clicks opbrengt. Als je ziet hoe er met modder word gesmeten of forums, vind ik dat echt niet meer normaal. En dit mag volgens jou, gewoon omdat een Apple product duurder is?

  Als je ziet met wat bijvoorbeeld Samsung of Google mee wegkomen, begrijp ik allemaal niet meer. Zij mogen liegen over benchmarks, kopiëren zoveel ze willen, onze gegevens verkopen en ga zo maar door. Niemand die het zich wat aantrekt of er iets van zegt. Maar o wee als het over Apple gaat, want staan er duizenden NIET Apple gebruikers aan de zijlijn om te roepen dat wij iSheeps zijn, zot zijn dat we zo’n achterhaalde rommel kopen, we toebehoren tot een secte, enz….

  Gaat de wereld er beter uitzien als Apple moest verdwijnen en we alleen achterblijven met een monster zoals Google? Geen leuk vooruitzicht.

  Dat Apple een dankbaar onderwerp is om over te schrijven is zeker waar. En ik zeg nergens dat ik het goedkeur dat Apple aan hogere standaarden moet voldoen. Maar ik begrijp het wel, en dat komt puur door hoe Apple zichzelf positioneert op de markt. Hoge bomen vangen veel wind.

  Over kopiëren zullen we het verder maar niet hebben, want hier om OMT weigert 75% van de mensen toch te geloven dat ook Apple kopieert.

  Van mij hoeft Apple helemaal niet te verdwijnen overigens. Liever niet zelfs. Ik begrijp dus ook niet waarom je dat aanhaalt.

 • Profielfoto
  sedikit

  @MacAanZee,
  Ik ben altijd nieuwsgierig naar jouw reacties als er iets ten nadele van Apple wordt geconstateerd. Het is altijd de kwaadwilligheid van de pers, het probleem bestaat niet, bij de andere merken is het erger, enz.enz. En nu, in je eerste reactie gooi je er maar eens een complottheorie tegenaan. Om eerlijk te zijn, ik vind dit soort reacties onderhand behoorlijk lachwekkend.
  Ik citeer:
  ” Een groot deel van de wereld wil namelijk graag Apple kwaad doen. In elk geval de concurrenten van Apple zijn er bij gebaat als er negatieve publiciteit komt. Ook de media besteden liever aandacht aan Apple dan over welke concurrent dan ook. En al die gekken die iPhones gaan gooien, buigen, blenden etc weten dat hun filmpjes de hele wereld over gaan.
  Omdat het Apple is. Een video met “HTC smartphone buigt” zou nergens worden opgepikt. Alle ogen zijn gericht op Apple.

  Reden om erg kritisch te zijn met dit soort onprofessionele videootjes en er niet meteen (vergaande) conclusies aan te verbinden!

  Die gekken smijten met hetzelfde plezier met een telefoon of tablet van Samsung of HTC, hoor. Denk je dat ze maar 1 keer per jaar zo’n filmpje maken?

  En het is niet raar dat Apple meer aandacht krijgt. Je betaalt je er namelijk ook scheel voor! Dat zal voor fanboys best oneerlijk aanvoelen, maar zo werkt de wereld nu eenmaal.”

 • Profielfoto
  Buzz

  sedikit: zeg eens eerlijk, vind je het filmpje waar het hier om gaat niet nog veel lachwekkender? Vind je nou daadwerkelijk dat er in het filmpje ook maar iets van belang wordt geconstateerd, behalve het triviale feit dat alles kapot kan gaan als je er maar genoeg kracht op uitoefent?

  De helft van je citaat van MacAanZee is trouwens toe te schrijven aan franklinvv. Misschien moet je even je gebruik van de citaat tags nakijken.

 • Profielfoto
  sedikit

  @Buzz_D, Ja ik vind dat filmpje ook belachelijk. Daar geldt de simpele vraag : “buigt hij?” En het simpele antwoord is: “Ja”. Nou èn. Maar daar gaat mijn reactie hierboven niet over.
  MacAanZee richt hier toch echt het woord aan franklinvv met deze tekst:

  @franklinvv: jouw conclusie komt in de buurt. Een groot deel van de wereld wil namelijk graag Apple kwaad doen. In elk geval de concurrenten van Apple zijn er bij gebaat als er negatieve publiciteit komt. Ook de media besteden liever aandacht aan Apple dan over welke concurrent dan ook. En al die gekken die iPhones gaan gooien, buigen, blenden etc weten dat hun filmpjes de hele wereld over gaan.
  Omdat het Apple is. Een video met “HTC smartphone buigt” zou nergens worden opgepikt. Alle ogen zijn gericht op Apple.

  Reden om erg kritisch te zijn met dit soort onprofessionele videootjes en er niet meteen (vergaande) conclusies aan te verbinden!

 • Profielfoto
  Buzz

  Goed, dat is dan duidelijk. Ik dacht even dat je het filmpje geloofwaardiger vond dan de reactie van MacAanZee er op.

  Wat vinden jullie trouwens van dit filmpje:
  http://blogs.wsj.com/personal-technology/2014/09/22/iphone-6-is-the-most-durable-iphone-yet-says-insurer/

 • Profielfoto
  zepkleiker

  sedikit: zeg eens eerlijk, vind je het filmpje waar het hier om gaat niet nog veel lachwekkender? Vind je nou daadwerkelijk dat er in het filmpje ook maar iets van belang wordt geconstateerd, behalve het triviale feit dat alles kapot kan gaan als je er maar genoeg kracht op uitoefent?

  De helft van je citaat van MacAanZee is trouwens toe te schrijven aan franklinvv. Misschien moet je even je gebruik van de citaat tags nakijken.

  Het filmpje kan mij verder ook niet heel erg interesseren, anders zou ik m’n reservering bij de Apple Store voor a.s. vrijdag wel laten schieten. Ik zat echter te wachten op de manieren waarop men de meldingen van het buigen probeert te bagatelliseren. Ik ben in de reacties hier op mijn wenken bediend.:)

 • Profielfoto
  sedikit

  Goed, dat is dan duidelijk. Ik dacht even dat je het filmpje geloofwaardiger vond dan de reactie van MacAanZee er op.

  Wat vinden jullie trouwens van dit filmpje:
  http://blogs.wsj.com/personal-technology/2014/09/22/iphone-6-is-the-most-durable-iphone-yet-says-insurer/

  @Buzz_D, het is niet duidelijk! Want je hebt mij niet goed begrepen:
  -het filmpje is feitelijk, dus geloofwaardig
  -de tekst van MacAanZee is verre van feitelijk, dus ongeloofwaardig. De tekst staat bol van paranoïde aannames en het geile gewentel in de slachtofferrol.
  Voor de duidelijkheid, feitelijk of niet feitelijk: beiden zijn lachwekkend, om verschillende redenen.

 • Profielfoto
  Buzz

  franklinvv: Dus je zat hier in je vele reacties op de reacties op het filmpje gewoon lekker te stangen, dat weten we dan ook weer voor de volgende keer, trolletje.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Dit geklaag hoor je altijd de eerste dagen en vervolgens zeurt niemand er meer over. Beetje geforceerd de grenzen opzoeken, vind ik…
  Ik ken niemand met een gebogen iPhone.

  Er zijn toch redelijk wat iPhone 5 en 5S in omloop die krom zijn.
  Ze moeten lichter en dunner worden, het is dus niet zeuren.
  Ik ga rouw met mijn iPhone om, ding moet het goed doen en een krasje meer of minder zal me aan me reet roesten.
  Die van mijn is nog kaars recht.
  Mijn vrouw is heel zuinig met haar iPhone en gaat er voorzichtig mee om, geen krasjes te vinden op de telefoon, maar hij is wel krom.
  En niet van in een strakke jeans gepropte broekzak.
  Dat de 6+ krom klachten gingen komen had Apple kunnen zien aankomen, hij is immers groter, lichter en dunner.
  Maar ja, hier in de kerk van Apple mag je niet iets verkeert zeggen over de grote Apple.
  IOS is goed, de kwaliteit van de hardware wordt technisch wel beter maar de schil wordt meer en meer ruk.

 • Profielfoto
  Noest

  Pfffff, wat een gedoe hier zeg. Ik ben gestopt de discussie te lezen:)

  Maar goed, dat argument ivm Bush gaat iig niet op. Dit is gewoon een keuze die je hebt, en wanneer je ontevreden bent over een product, dan kan je iets anders kiezen. Het heeft niets met voor of tegen te maken.

  En verder, doe maar eens wat laboratorium-tests, dan krijg je harde cijfers ipv dit soort filmpjes die door veel dingen, onder andere onderbewuste psychologische invloeden op hoeveel kracht je werkelijk zet, vervuild worden.

  En verder, wanneer ik met mijn 5s hurk, dan voel ik vaak al veel spanning en haal ik eerst mijn telefoon uit mijn zak. Wanneer iemand dit niet wilt doen en gewoon doorzet, dan kan je erop wachten natuurlijk. En dan komt het oh zo bekende beschuldigende vingertje naar Apple. Neem zelf toch eens wat verantwoordelijkheid en denk een beetje na. En wanneer je dat niet hebt gedaan, zeg dan gewoon dat je niet zo slim hebt gehandeld. Maar nee hoor, het is Apple’s fout.

  Valt voor mij een beetje in dezelfde categorie als die mensen die op allerlei manieren de gevolgen van hun eigen nalatige of onhandige gedrag op de verzekering trachten te verhalen. En er is dan een dunne lijn, en dan ga je heel snel van klager naar oplichter;) “nee hoor, hij zat nooit in mijn zak toen ik ging zitten, ik haal ‘m er altijd uit…..” Yeah right, maak dat de kat wijs man, en ga gewoon normaal om met je spullen en stop met klagen of koop een stevigere telefoon.

 • Profielfoto
  UtregCity

  @Noest: A.M.E.N.

 • Profielfoto
  Thijs Simonis

  Als ik een potlood buig gaat die ook kapot!

 • Profielfoto
  zepkleiker

  franklinvv: Dus je zat hier in je vele reacties op de reacties op het filmpje gewoon lekker te stangen, dat weten we dan ook weer voor de volgende keer, trolletje.

  Nee, trollen is weer wat anders. Ik wil gewoon lekker tegengas geven, omdat ik vind dat dat ook nodig is om de overduidelijke neiging hier om alles met de mantel der liefde te bedekken enigszins recht te trekken.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Pfffff, wat een gedoe hier zeg. Ik ben gestopt de discussie te lezen:)

  Maar goed, dat argument ivm Bush gaat iig niet op. Dit is gewoon een keuze die je hebt, en wanneer je ontevreden bent over een product, dan kan je iets anders kiezen. Het heeft niets met voor of tegen te maken.

  Dus, als je een opmerking hebt over een product ben je in jouw ogen meteen ontevreden? Dan kan ik geen enkel product nemen. Met elk product is wel iets mis namelijk. Ik kan ook genoeg dingen opnoemen over de Galaxy S3 van mijn vriendin waar ik me kapot aan erger. Men heeft hier nogal de neiging, als je een opmerking hebt over Apple of de iPhone, meteen te roepen dat je dan maar een Samsung moet nemen. Niet bepaald constructief in een discussie.

  En verder, doe maar eens wat laboratorium-tests, dan krijg je harde cijfers ipv dit soort filmpjes die door veel dingen, onder andere onderbewuste psychologische invloeden op hoeveel kracht je werkelijk zet, vervuild worden.

  Mee eens.

  En verder, wanneer ik met mijn 5s hurk, dan voel ik vaak al veel spanning en haal ik eerst mijn telefoon uit mijn zak. Wanneer iemand dit niet wilt doen en gewoon doorzet, dan kan je erop wachten natuurlijk. En dan komt het oh zo bekende beschuldigende vingertje naar Apple. Neem zelf toch eens wat verantwoordelijkheid en denk een beetje na. En wanneer je dat niet hebt gedaan, zeg dan gewoon dat je niet zo slim hebt gehandeld. Maar nee hoor, het is Apple’s fout.

  Volgens mij is het punt dat men beweert dat de 6 Plus al buigt zónder dat je veel spanning voelt. Maar dat kun je alleen daadwerkelijk bepalen door te testen.

  Valt voor mij een beetje in dezelfde categorie als die mensen die op allerlei manieren de gevolgen van hun eigen nalatige of onhandige gedrag op de verzekering trachten te verhalen. En er is dan een dunne lijn, en dan ga je heel snel van klager naar oplichter;) “nee hoor, hij zat nooit in mijn zak toen ik ging zitten, ik haal ‘m er altijd uit…..” Yeah right, maak dat de kat wijs man, en ga gewoon normaal om met je spullen en stop met klagen of koop een stevigere telefoon.

  Zonder dat die tests die je zelf aanhaalt gedaan zijn, is bovenstaande alinea ook alleen maar gebaseerd op gevoel …

 • Profielfoto
  FrietjeMac

  Buzz_D

  Zonder die tijdssprongen is het filmpje al volstrekt ongeloofwaardig, simpelweg omdat het buigen met je handen volstrekt niet representatief is voor normaal gebruik. Afhankelijk van hoe sterk iemand is en hoeveel kracht iemand zet kan vrijwel alles van enig nut en waarde op deze manier kapot gemaakt worden.

  Dit is voor mij de meest zinnige opmerking die ik tot nu toe gelezen heb!!!
  Ik heb ook op NU.nl gelezen, tjongejonge.

  Geef me een tank en een snijbrander, ik sloop dat ding hélemaal.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Buzz_D

  Zonder die tijdssprongen is het filmpje al volstrekt ongeloofwaardig, simpelweg omdat het buigen met je handen volstrekt niet representatief is voor normaal gebruik. Afhankelijk van hoe sterk iemand is en hoeveel kracht iemand zet kan vrijwel alles van enig nut en waarde op deze manier kapot gemaakt worden.

  Dit is voor mij de meest zinnige opmerking die ik tot nu toe gelezen heb!!!
  Ik heb ook op NU.nl gelezen, tjongejonge.

  Geef me een tank en een snijbrander, ik sloop dat ding hélemaal.

  Volgens mij was het punt van het filmpje ook niet om te laten zien hoe een iPhone buigt als je ‘m opzettelijk buigt. Ik vind het wel geinig dat het punt van het filmpje blijkbaar niet echt begrepen wordt door een hoop mensen.:)

 • Profielfoto
  FrietjeMac

  franklinvv
  Ik vind het wel geinig dat het punt van het filmpje blijkbaar niet echt begrepen wordt door een hoop mensen.

  Het enige wat mij opvalt is dat veel mensen menen alles te kunnen doen met een iPhone en enorm teleurgesteld zijn als ze er niet op kunnen zitten, met een auto erover heen rijden, van de vijfde etage naar beneden gooien etc.

  Ik denk nu aan het verhaal van de 3G’s waar scheurtjes in de behuizing voorkwamen. Ik heb nu nog zo’n 3G in gebruik, al vanaf 20-08 2008.
  Toen al vond ik het opvallend hoe sommige mensen met hun telefoon om gingen.
  Ik dacht vaak: “Daar kan die vast niet tegen.”

  Zelf heb ik er vrijwel iedere dag mee gewerkt, gesport en alles gedaan waar die voor gemaakt is, nog steeds in absolute nieuwstaat, geen krasjes, geen cracks.
  Natuurlijk heb ik geluk gehad dat me nooit uit mijn fikken gevallen is.

  De moraal van het verhaal:

  Noest:

  Neem zelf toch eens wat verantwoordelijkheid en denk een beetje na. En wanneer je dat niet hebt gedaan, zeg dan gewoon dat je niet zo slim hebt gehandeld.

 • Profielfoto
  gipsman

  Kort door de bocht: een telefoon van 13,7cmx6,8cm past niet in een broekzak.
  M/V met alleen een broekzak vallen uit de boot.
  Apple, Samsung, maakt niet uit.

 • Profielfoto
  Buzz

  Volgens mij is het punt dat men beweert dat de 6 Plus al buigt zónder dat je veel spanning voelt. Maar dat kun je alleen daadwerkelijk bepalen door te testen.

  Inderdaad, maar we moeten het nu doen met het filmpje. Kijk nog maar eens. Als hij begint om de iPhone te proberen krom te buigen gebeurt er zo’n beetje helemaal niks, tot op het punt dat hij zoveel kracht moet gaan zetten dat zijn handen er helemaal van beginnen te trillen. Het lijkt me niet dat je dan geen spanning voelt. En vervolgens gaat hij mensen aanraden om hun aanschaf te heroverwegen. Daarom noem ik hem een randdebiel.

  Bovendien zegt hij aan het begin van het filmpje overduidelijk wat zijn doel is, namelijk om in ‘naam der wetenschap met zijn eigen telefoon te bekijken of het kan kloppen wat hij van anderen gehoord heeft over verbogen telefoons’. Dat is ook al behoorlijk debiel natuurlijk. Zijn werkelijke doel is natuurlijk hits op YouTube scoren om advertentieinkomsten binnen te halen, maar dat vertelt hij natuurlijk beter niet. Zo slim is hij dan weer wel. Hij hoort natuurlijk niet voor niets bij de YouTube millionaires.

  Tot slot: ‘tegengas geven’ om voor eigen vermaak bepaalde reacties uit te lokken op een forum valt precies binnen de definitie van trollen. Nu jij dus weer, trol. En je blijft ook maar strooien met het onzinwoord fanboy, terwijl, áls je dat woord al gebruikt, je zeker zelf ook onder die definitie valt.

 • Profielfoto
  sunapple
 • Profielfoto
  Noest

  In de naam der wetenschap Hahahahah:D

  Heeft hij ooit een wetenschappelijk test gezien? In de 15 eeuw deden ze betere wetenschappelijke testen bij de heksenvervolgingen, al waren daar hun premissen niet helemaal lekker;)

  Wat een randdebiel! Ik gebruik een dergelijke term eigenlijk nooit, maar in dit geval kan ik echt geen andere en meer vriendelijke vinden;!

 • Profielfoto
  seek

  In alle tests worden telefoon naar achteren gebogen.

  Er moet echter, gezien de asymmetry, een significant verschil zijn buigbaarheid naar voren of achteren.

  Als ze dat nou eens zouden testen, dan weten we hoe we ze het beste in onze zak moeten steken.

  (Ik heb het intuïtieve vermoeden dat naar voren buigen veel moeilijker is.)

 • Profielfoto
  1984

  iPhone 6 Plus, will it bend?
  Raymon

  Oh boy, dachten we na antennagate bij de iPhone 4 definitief van alle iPhone-gates af te zijn, is daar #bendgate. Enkele gebruikers van de iPhone 6 Plus klagen dat het toestel na een dag in hun broekzak licht verbogen is.

  ik wacht gewoon een tijdje af….en oordeel dan zelf

  http://www.bright.nl/pas-op-iphone-6-plus-makkelijk-om-te-buigen

 • Profielfoto
  jackybe67

  En dan gebruikt hij een iPhone die al lichtjes gebogen is op voorhand, die volgens hem zo uit zijn broekzak is gekomen. Dit filmpje stinkt aan alle kanten.

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  Grappig dat mensen mopperen over een opgeblazen media hype, en vervolgens in dit soort threads gaan lopen meeblazen. Hand in eigen boezem boys. Voorts: laat je niet gekmaken en beoordeel het apparaatje zelf.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  franklinvv
  Ik vind het wel geinig dat het punt van het filmpje blijkbaar niet echt begrepen wordt door een hoop mensen.

  Het enige wat mij opvalt is dat veel mensen menen alles te kunnen doen met een iPhone en enorm teleurgesteld zijn als ze er niet op kunnen zitten, met een auto erover heen rijden, van de vijfde etage naar beneden gooien etc.

  Ik denk nu aan het verhaal van de 3G’s waar scheurtjes in de behuizing voorkwamen. Ik heb nu nog zo’n 3G in gebruik, al vanaf 20-08 2008.
  Toen al vond ik het opvallend hoe sommige mensen met hun telefoon om gingen.
  Ik dacht vaak: “Daar kan die vast niet tegen.”

  Zelf heb ik er vrijwel iedere dag mee gewerkt, gesport en alles gedaan waar die voor gemaakt is, nog steeds in absolute nieuwstaat, geen krasjes, geen cracks.
  Natuurlijk heb ik geluk gehad dat me nooit uit mijn fikken gevallen is.

  De moraal van het verhaal:

  Noest:

  Neem zelf toch eens wat verantwoordelijkheid en denk een beetje na. En wanneer je dat niet hebt gedaan, zeg dan gewoon dat je niet zo slim hebt gehandeld.

  Ik zal even quoten wat ik eerder heb gezegd:

  Dat ik er geen last van heb is louter anekdotisch bewijs. Het is menselijk om een eigen ervaring te projecteren op de totale groep, maar dat probeer ik te voorkomen.

  Jouw ervaring is ook anekdotisch bewijs. Meer niet. Dat is een valkuil waar je heel snel in trapt: “Als ik het probleem niet heb, bestaat het probleem niet!” Ik heb zelf overigens absoluut geen ervaring met de 3G, dus ik kan sowieso zelf niet putten uit die eigen ervaring.;) En ik ga er ook vanuit dat het met mijn 6 Plus niet gaat gebeuren omdat ik, jawel, heel voorzichtig ben met mijn telefoons. Maar daar kan ik dus ook niet uit afleiden dat het probleem niet bestaat.:P

 • Profielfoto
  Buzz

  FrietjeMac: Die scheurtjes in de iPhone 3G heb ik ook gehad. Dat was gewoon een productiefout (ja, en dat terwijl Steve Jobs nog in leven was!). Al die telefoons met scheurtjes werden onder garantie gratis vervangen. Dat doet Apple niet als de scheurtjes zouden zijn ontstaan door onvoorzichtig gebruik. Het vervangende toestel heb ik jaren geleden doorgegeven aan een familielid en vertoont die scheurtjes nu nog steeds niet.

  Wat betreft de gebogen iPhone 6 plus, de BBC doet nu ook mee: http://www.bbc.com/news/technology-29349998

 • Profielfoto
  janbergstra

  Gelukkig is er al een “reparatiekit” beschikbaar:) https://pbs.twimg.com/media/BySw-LmCMAICAng.jpg:large

 • Profielfoto
  knekkie

  Gelukkig is er al een “reparatiekit” beschikbaar:)

  Hahaha geniaal

 • Profielfoto
  knekkie

  Nu we toch bezig zijn…

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  Elke grote smartphone heeft een verstevigd of extra chassis (kan verwerkt zijn in de behuizing) behalve de iPhone 6+. De andere smartphones buigen niet, iPhone 6+ wel. Lijkt me dat er niet veel open is voor discussie en gewoon toegeven.

 • Profielfoto
  nebilem

  In het turkse nieuws lees ik dat ze gratis worden vervangen door apple.

 • Profielfoto
  teijee

  Ik snap niet dat mensen dit kunnen romantiseren.

  A het is niet terug te buigen want het scherm buigt niet mee. Dus als je druk gaat zetten vanaf het scherm breekt het scherm.
  B. je betaalt mogen we eerlijk zijn een behoorlijke klap geld voor de telefoon en dan vervolgens zeggen ja dan moet je hem ook niet in je broekzak dragen. Waar moet ik anders me telefoon bewaren? In me handtas?

  Van Apple verwacht ik het beste van het beste aangezien je hier ook voor betaalt en hun Macbook pro de laatste generaties rond uit fantastisch zijn.

  Wat ze hieraan kunnen doen? Heb ik eigenlijk geen flauw idee alle telefoon terugroepen is een behoorlijk financieel probleem maar ach ze hebben toch 100 miljard op de bank. Misschien kunnen ze dit geld is laten rollen aangezien het slecht is voor de economie om zoveel stil geld te hebben.

 • Profielfoto
  Buzz

  teijee: je hebt het niet begrepen. 1) Dat buigen komt bij normaal gebruik niet of slechts zeer zelden voor, ook niet als je hem in je broekzak draagt. Iets moedwillig met zeer veel kracht kapot maken, zoals in het filmpje gebeurt, is iets heel anders dan een probleem aantonen bij normaal gebruik. 2) Van gebroken schermen is al helemaal geen sprake. Ik weet niet hoe je daar bij komt. Het lijkt er juist op dat het scherm heel flexibel is en mee en terugbuigt, niet breekt en gewoon blijft werken, ook als iemand het met zeer veel kracht probeert kapot te maken.

  Dit is niet romantiseren of goed praten, het is gewoon een kwestie van de feiten bekijken en neerzetten, tegenover misleidende filmpjes en domme praatjes.