Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 september 2014

iPhone 6 (Plus) breekt nu al verkooprecord

Hoewel de iPhone 6 en iPhone 6 Plus nog maar enkele dagen in pre-order zijn, gaan de nieuwe telefoons van Apple als warme broodjes over de pre-order-toonbank. De vooruitbestellingen werden afgelopen vrijdag voor de eerste landen opengezet.

In negen landen gingen de pre-orders om 00:01 uur lokale tijd van start. Het blijkt dat veel consumenten op zijn gebleven om er zeker van te zijn een nieuwe iPhone te hebben. Apple laat Re/Code weten dat in de eerste nacht meer nieuwe iPhones dan ooit zijn besteld.

Hoewel Apple geen precieze cijfers bekend heeft gemaakt, is duidelijk dat de vraag naar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus groter is dan die naar de iPhone 5s en iPhone 5c vorig jaar. Eerder werd al duidelijk dat de 5,5-inch iPhone 6 Plus na enkele uren uitverkocht was in de pre-order fase.

De nieuwe iPhones zijn niet alleen groter, maar ook dunner.

De verkoop van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus gaat in de eerste landen op vrijdag 19 september van start. Consumenten met een pre-order zijn zeker van een iPhone die thuisgestuurd wordt of bij de Apple Store af te halen is. Anderen rest in de rij staan.

In Nederland gaat de verkoop van de nieuwe iPhones op vrijdag 26 september van start, vooralsnog lijkt Apple in ons land geen pre-orders te gaan accepteren. Je hebt nog twee weken om te bedenken: iPhone 6 of iPhone 6 Plus. Ben jij er al uit?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 6 (Plus) breekt nu al verkooprecord
Sluiten