Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 september 2014

iPhone 6+ als eerst uitverkocht in pre-order

Hoewel de iPhone 6 en iPhone 6 Plus pas vanaf 26 september in Nederland beschikbaar zijn, start de verkoop in grotere landen als de VS en Duitsland volgende week vrijdag 19 september. De pre-orders openden daar vandaag via de website van Apple.

De iPhone 6 met 4,7-inch scherm is in de meeste landen nog steeds beschikbaar om vooruit te bestellen, maar de iPhone 6 Plus met 5,5-inch display is in praktisch alle landen uitverkocht in de pre-order. Er moet nu 3 tot 4 weken gewacht worden op levering van het grootste model.

Een woordvoerder van AT&T vertelt Re/code dat de vraag naar de nieuwe iPhones groter is dan de afgelopen twee jaar. Daarbij lijkt het 5,5-inch model het populairst. Hoewel er geen inzicht in de voorraad van Apple is, is het waarschijnlijk dat het bedrijf goed voorbereid was op de toestroom pre-orders.

De iPhone-lineup van dit jaar: iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s en iPhone 5c

De fysieke verkoop van de nieuwe iPhones start in de eerste landen op 19 september om 08:00 uur, deze staat los van de pre-orders. In Duitse Apple Stores die dicht bij de Nederlandse grens liggen, worden ook volgende week hordes Nederlanders die als eerste een nieuwe iPhone willen scoren verwacht.

De Nederlandse verkoop van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus start op 26 september. Providers KPN, Vodafone en T-Mobile hebben al aangekondigd vanaf 19 september 00:01 uur voorinschrijvingen te accepteren. Apple lijkt in Nederland vooralsnog niet aan pre-orders te doen.

Drie tot vier weken levertijd op de iPhone 6 Plus in Duitse Online Apple Store.
Reageer op artikel:
iPhone 6+ als eerst uitverkocht in pre-order
Sluiten