iPhone 6+ als eerst uitverkocht in pre-order

39 reacties

Hoewel de iPhone 6 en iPhone 6 Plus pas vanaf 26 september in Nederland beschikbaar zijn, start de verkoop in grotere landen als de VS en Duitsland volgende week vrijdag 19 september. De pre-orders openden daar vandaag via de website van Apple.

De iPhone 6 met 4,7-inch scherm is in de meeste landen nog steeds beschikbaar om vooruit te bestellen, maar de iPhone 6 Plus met 5,5-inch display is in praktisch alle landen uitverkocht in de pre-order. Er moet nu 3 tot 4 weken gewacht worden op levering van het grootste model.

Een woordvoerder van AT&T vertelt Re/code dat de vraag naar de nieuwe iPhones groter is dan de afgelopen twee jaar. Daarbij lijkt het 5,5-inch model het populairst. Hoewel er geen inzicht in de voorraad van Apple is, is het waarschijnlijk dat het bedrijf goed voorbereid was op de toestroom pre-orders.

iphone6-bigger-640
De iPhone-lineup van dit jaar: iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s en iPhone 5c

De fysieke verkoop van de nieuwe iPhones start in de eerste landen op 19 september om 08:00 uur, deze staat los van de pre-orders. In Duitse Apple Stores die dicht bij de Nederlandse grens liggen, worden ook volgende week hordes Nederlanders die als eerste een nieuwe iPhone willen scoren verwacht.

De Nederlandse verkoop van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus start op 26 september. Providers KPN, Vodafone en T-Mobile hebben al aangekondigd vanaf 19 september 00:01 uur voorinschrijvingen te accepteren. Apple lijkt in Nederland vooralsnog niet aan pre-orders te doen.

Schermafbeelding 2014-09-12 om 17.07.51
Drie tot vier weken levertijd op de iPhone 6 Plus in Duitse Online Apple Store.

Reacties

39 reacties
 • Profielfoto
  Sandermrt

  Bij hi beginnen ze 19 sep om 00:01 met de verkoop!

 • Profielfoto
  Jojo890

  Ze zijn niet populairder, ze zijn erg schaars, dat verklaard dat ze snel weg waren.

 • Profielfoto
  Kakoener

  Ja ik ga ook voor de plus!! Als ik toch een grotere iphone moet nemen dan doe ik het ook meteen goed.

 • Profielfoto
  sjaakiesouvlaki

  Gaan er meer mensen van OMT met mij in de rij in Oberhausen staan?:D

 • Profielfoto
  seek

  Mijn iPhone 6 Plus 128GB wordt volgende week vrijdag netjes afgeleverd op het werk:smile:

 • Profielfoto
  crazylegs

  Hoop dat apple online toch ook aan voorinschrijvingen gaat doen.. Ik wil geen ander abo dus bij een provider bestellen is voor mij geen optie.

 • Profielfoto
  Stef Oortwijn

  sjaakiesouvlaki 6 minuten geleden
  Gaan er meer mensen van OMT met mij in de rij in Oberhausen staan?:D

  Ik:) mijn keuze wordt iPhone 6 128GB & iPhone 6 Plus 128GB

 • Profielfoto
  seek

  Ja ik ga ook voor de plus!! Als ik toch een grotere iphone moet nemen dan doe ik het ook meteen goed.

  Precies “Bigger than bigger”

 • Profielfoto
  joostvg

  Bij Belcompany is de pre-order inmiddels al sinds woensdag bezig.

 • Profielfoto
  Needler

  De voorraad van de iPhone 6 Plus is ook veel kleiner als je de geruchten mag geloven.

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  @sjaakiesouvlaki: Voor het geval je het nog niet wist. Deutsche pünktlichkeit heet het niet zo hoog op iOS. 80% en steeds meer groeiende is android gebruiker in Duitsland.

 • Profielfoto
  SvS

  Hoezo slechte koopkracht;-)

 • Profielfoto
  Toppe

  Ik heb een pro-order geplaatst in Duitsland, ben benieuwd naar de levertje. Als je de bestel informatie wilt inzien dan geeft hij aan dat je het later nog een keer mort proberen.

 • Profielfoto
  Rtaal

  ik heb ook pre-order in duitsland oberhausen, iphone 6 plus 64 GB :).

 • Profielfoto
  belfortmac

  Iedereen maar zeuren, ik wil geen groter scherm, en nu rennen voor er als eerste eentje te krijgen.

  Straks Samsung weer slecht maken als die een maatje groter gaan.

 • Profielfoto
  SvS

  He, @daalhofmac Iedereen is niet iedereen he.

 • Profielfoto
  belfortmac

  Ok, de meeste dan:evil:
  Maar veel geklaagd werd er toch wel!!

 • Profielfoto
  Hydræ

  Een grotere Apple Phone, nooit gedacht dat hier zo’n run op zou ontstaan…

  Als je een iPad mini retina 16GB cellular koopt, scheelt dit €300 met de iPhone 6+, en je krijgt een 2,4 inch groter scherm. Met de wifi bellen optie lijkt me dit een betere keuze.

 • Profielfoto
  Fritzer

  Vrouwen met handtassen kunnen die 6+ nog wel kwijt. Mannen met baggy jeans misschien ook. Maar waar laat je die halve ipad mini als je ” gewoon” een spijkerbroek draagt? Mijn broeken gingen al kapot van een HTC oneX. De iphone6 is al een stukje groter. Met de 6+ kun je toch niet gaan zitten?
  Ik ben blij met mijn downsize van OneX naar 5S.

 • Profielfoto
  Noest

  Nee, Samsung gaat straks weer fijn kleinere telefoons maken. Zolang mijn 5s het blijft doen totdat Apple ook weer naar de 4″, en liever zelfs 3,5″, terug is, vind ik alles prima:)

 • Profielfoto
  ro_me

  He, @daalhofmac Iedereen is niet iedereen he.

  Maar gelijk heeft hij wel. Frappant dat juist de grootste iPhone snel uitverkocht is. Want wat hadden we een commentaar op die lelijke koelkast die Galaxy Note heette.

 • Profielfoto
  Noest

  @ro_me Er waren ook veel mensen die zeiden wel behoefte te hebben aan een grotere iPhone. Deze mensen kopen er nu 1. En de mensen die commentaar hadden blijven wellicht lekker bij de 5. En ook nu voldoende mensen die aangeven dat ze bij de 5 of 4 blijven…..

  Verder zegt dat iets uitverkocht is natuurlijk weinig, of liever, niets. Het is er in alles van afhankelijk hoeveel exemplaren er beschikbaar zijn;)

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Het verbaast mij ook. 6 plus is mij veel te groot. Ik ga dus voor de iPhone 6

 • Profielfoto
  Tykoen

  Tja… je moet haast wel voor de 6+ gaan, wil je niet net zoals nu, je iPhone5 om 16:00 op te moeten laden omdat je hem al 5 keer hebt gebruikt! daar wordt ik echt gek van!

  Veel kennisen van mij hebben de grote 6inch Nokia, ze willen nooit meer anders. Dit verwacht ik straks ook te ervaren met mijn iPhone6+.

  Ik wacht de gekte gewoon even af, en bestel ‘m online bij vodafone of kpn. Al moet ik eerlijk zeggen dat zo’n rij in NY wel een super ervaring lijkt! Ik zit nu bij T-Mobile, die al 3 jaar beweerd de dekking op pijl te hebben, zonder witte vlekken… maar ondertussen nog steeds veel “gemiste opriepen” en GPRS verbinding ipv 3G.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Na lang twijfelen ga ik tóch voor de 6+. Eigenlijk wil ik niet groter, maar ik zal ‘m ongetwijfeld meer gaan gebruiken voor multimedia/games.. hopelijk. Heb nu een Nexus, wil niet kleiner, maar eigenlijk ook niet groter.

  Nieuw probleem: Welke kleur.. silver of space gray..

  Anyway, ik ga voor het eerst meedoen met de extreme early adaptor iPhone cultuur: Wachten voor de winkel.

  Donderdag nacht rond 00:00 rijd ik richting Duitsland, vertrek vanuit omgeving Dordrecht. Naar verwachting met z’n tweeën, de achterbank is nog vrij. Als je een portie gezelligheid en wakkerblijvende energie mee kan nemen mag je van mij apart mee.:)

  Andere twijfel: Oberhausen, Dusseldorf of de Apple store in Keulen? Die maximaal half uur extra rijden maakt mij apart niet uit.

  First time: Nog advies?

 • Profielfoto
  rsjoerds

  Ik ga ook voor de 6+, maar dan wel om de slo-mo met een fps van 240.
  Als de 6 dat ook had zou ik de 6 genoeg vinden.
  Voor mij maakt het per se groter gaan niet uit. Had het op formaat van 5s gebleven was dit ook goed geweest. Daar red ik het prima mee.
  Ik heb volgende week nog vakantie, misschien een dagje Duitsland er tussen door:D

 • Profielfoto
  nj_b

  Ik ga ook voor de 6+, maar dan wel om de slo-mo met een fps van 240.
  Als de 6 dat ook had zou ik de 6 genoeg vinden.

  Zowel de 6 als de 6 Plus hebben 240fps slo-mo volgens de specs

 • Profielfoto
  KrijnB

  Gisteren een printje gemaakt om eens te zien wat het verschil in formaat is tussen de 6 en 6+ ten opzichte van mijn 4s. Mijn mond viel open door dat enorme formaat van de 6+. Dat ding kun je toch niet meer in je broekzak meenemen?! Voor mij dus de 6, omdat de 6+ veel te groot is. En qua verschillen is gewoon het scherm groter en de accu beter meer niet.

 • Profielfoto
  Aerea

  @Blackvibes: ik denk echt dat je (een stuk) eerder moet gaan. Doorgaans is rond tien uur in de rij de laatste mogelijkheid om echt keuze te hebben. Maar de 6 Plus was in de voorverkoop al zo extreem snel weg dat ik je echt aan kan raden eerder te gaan (uiterlijk 18:00u aanschuiven). Al wordt het deze keer wel heel anders doordat er voorverkoop is, dus het zou ook weer heel anders kunnen lopen.. Ik zit er ook over te denken nog in de rij te gaan, maar durf het niet aan, denk ik (om zonder iPhone 6 Plus terug te gaan).

 • Profielfoto
  sjaakiesouvlaki

  @Blackvibes
  Ik ga rond 13.00 vanaf Amsterdam weg, denk dat als je pas om 00.00 weggaat, je wel laat bent hoor! Maar ik ga denk ik naar Oberhausen, goede ervaring in de winkel daar. Iemand die er anders over denkt?

 • Profielfoto
  Geert1976

  @ Aerea

  ik sloot vorig jaar rond uurtje of 05.00u aan in Keulen en had nog genoeg keuze voor de 5S.

  Ik DENK, dat er vooral een run zal zijn op de 6 Plus en in mindere mate voor de 6. Check maar eens bijv macrumors forum, merendeel gaat voor de 6 Plus. Bleek ook uit de US pre-order

 • Profielfoto
  KR1275

  Toch is er iets raars aan de hand.
  Elk jaar kort na de introductie van een nieuwe Apple iPhone zijn de modellen in Europa en de VS vrijwel direct uitverkocht. In november ben ik altijd in Bangkok. Daar zijn ze in grote getale in elke Apple store direct verkrijgbaar. Geen probleem om in één keer 10 mee te nemen (na betaling uiteraard, maar dat scheelt ook zomaar 200€ bij de officiële stores).
  Volgens mij speelt Apple een spel rond die zogenaamd ‘uitverkocht’.

 • Profielfoto
  ipadireview

  iemand die nog een iphone 6 plus op overschot heeft en van belgië is? ben spijtig genoeg te laat om de mijne te pre-orderen…

 • Profielfoto
  Macwerk

  Wat een grote formaten.

 • Profielfoto
  polansky

  Ik heb die 6 plus in een kartonnetje uitgeknipt en dan kom je erachter dat je hem net in je broekzak krijgt, maar dat je er vervolgens niet mee kunt gaan zitten.

  Voor mij dus de gewone 6.

 • Profielfoto
  Bitt3rsun

  Wie zitten er allemaal met de gedachten om naar Duitsland te rijden voor de nieuwe iPhone. Ik twijfel namelijk. Het zou heel vervelend zijn om met “Handsfree” naar huis te rijden.

  Welke Apple Store zou ik moeten kiezen: Oberhausen, Dusseldorf of Keulen. Ik ga er van uit dat er ook Belgische iPhone liefhebbers zijn die in de rij aansluiten. Misschien is Oberhausen dan wel de beste keus. Hoel aat vetrekken jullie?

  Kunnen we misschien met meerdere personen afspreken, zodat de nacht korter is.

 • Profielfoto
  sannepanne

  Ach, als je lang moet wachten koop je toch alvast zo’n ‘modieuze’ apple-watch …

 • Profielfoto
  loetsen

  Is er niemand hier die voor honderd euro een iphone 6 64g kan meenemen naar amsterdam?

 • Profielfoto
  RedAlfa

  Ik heb gisteren een sms van Tmobile gekregen dat ik uitgekozen ben (met nog meer mensen natuurlijk) om vandaag al een preorder te doen. We zouden dan bij de eerste bulk moeten horen.

  Ik moest vandaag mijn mail in de gaten houden voor een aanbod.

  Ik ben benieuwd.