Gerucht: Drie nieuwe iPads op komst

15 reacties

Er komen geen twee, maar drie nieuwe iPads aan. Apple zal deze in oktober van dit jaar en begin volgend jaar uit te doeken doen. Het gaat om een iPad Air 2, iPad mini 3 én een iPad Plus. Dit claimt Commercial Times op basis van bronnen binnen de productieketen.

De Taiwanese site verwacht dat Apple in oktober van dit jaar wederom een event gaat houden, daar zal het draaien om een nieuwe iPad Air en de release van OS X 10.10 Yosemite. De iPad mini 3 laat volgens diezelfde bronnen op zich wachten, maar zal begin 2015 vergezeld worden door een iPad Plus met een groter scherm.

Uit eerdere gelekte informatie blijkt dat de iPad Air 2 wederom een stukje dunner en lichter zal worden, ook wordt Touch ID waarschijnlijk geïntegreerd. Om multitasking en split-screen apps te ondersteunen, krijgt de iPad Air 2 naar verluidt de beschikking over 2 GB intern geheugen. Als laatste zou Apple van plan zijn een nieuwe anti-reflectielaag op het scherm aan te brengen, zodat de tablet beter bruikbaar is in direct zonlicht.

Over een grote iPad met 12,9-inch scherm gaan ook al langer geruchten. Mogelijk gaat deze iPad Plus heten, dit is in lijn met de eerder aangekondigde grotere iPhone 6 Plus.
iPad-TouchID-640

Apple zal de Apple Watch ook begin volgend jaar op de markt brengen, mogelijk valt de introductie van de iPad mini 3 en 12,9-inch iPad Plus daarmee samen. Voorgaande jaren vonden Apple productpresentaties steeds in juni (WWDC), september en oktober plaats.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Floris

  Apple in oktober van dit jaar wederom een evenement gaat houden, daar zal het draaien om een nieuwe iPad AIr

 • Profielfoto
  SvS

  Ach wat jammer nou zeg….. hopelijk klopt t niet en kan ik de nieuwe iPad mini nog kopen voor sinterklaas.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Petje af voor OMT. Het moet ze onderhand de neus uitkomen elke keer weer hetzelfde nieuws te moeten brengen: dunner, lichter, sneller. En dat ondertussen een paar keer per jaar.

 • Profielfoto
  bummenawt

  Ik hoop echt dat ze zo’n anti-reflectielaag ook voor Macbooks gaan gebruiken. Buitenwerken is vooralsnog onbegonnen werk…

 • Profielfoto
  Rickje

  Kan Apple niet kappen met steeds meer op Samsung te gaan lijken???!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Apple lijkt niet op Samsung. Samsung reageert gewoon sneller en zet geruchten over Apple producten razendsnel om in eigen producten, voordat Apple ze zelf op de markt brengt. De geruchten en beschrijvingen van functies van de “iWatch” kwamen al naar buiten voordat er ooit een smartwatch op de markt was, bijvoorbeeld. En als je dan snel bent, profiteer je van de door Apple gecreëerde populariteit voor zo’n nieuw product. Slim hoor. En zwak van Apple dat er zoveel uitlekt én dat het op de markt brengen van nieuwe producten zo lang duurt.

  Wat de grotere iPad betreft: een plusje is niet genoeg. Wat naam betreft gok ik op iPad Pro. Klinkt ook beter, zeker omdat die vooral in het bedrijfsleven gebruikt gaat worden (denk ik) en maakt de link met de MacBooks.

 • Profielfoto
  appleflappen

  @Rickje

  Bullshit. Apple kwam eerder met een tablet dan dat zielige merkje.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Apple Newton Messagepad…..uitgebracht in 1993..!

  Wikipedia: De Newton beschikte over handschriftherkenning, een seriële poort en een infraroodpoort. Er zat een PCMCIA-uitbreidingsslot in de apparaten (in de Newton 2000 en 2100 zaten er zelfs twee), waardoor een netwerkverbinding mogelijk was. De Newton kon een telefoonnummer bellen via de luidspreker. Met externe insteekkaarten was ook een fax- en e-mailfunctie mogelijk.

  De Newton 2000 en 2100 beschikten over verbeterde handschriftherkenning, een 160 MHz ARM-processor, versie 2.1 van het Newton OS en een verbeterd scherm met achtergrondverlichting (backlit), zodat het scherm ook in het donker leesbaar was.

 • Profielfoto
  Jeroenem

  Een grotere iPad zie ik wel zitten, zeker als je fotografie of andere grafische bestanden wilt previewen

  @appleflappen & @MacAanZee vergeten jullie de GRiDPad niet?

  http://en.wikipedia.org/wiki/GRiDPad

 • Profielfoto
  steveb

  pff zo lang lullen over een extra formaatje?

  wat met de inhoud? dat is wat het verschil maakt. komt er een nfc terminal in?
  #wegmetaldielelijkeveeltegrotekassas

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik vind dat de line-up van hun producten een gigantisch rommeltje aan het worden is. Drie iPads, vier iPhones etc. En dan al die veel te lange namen…

 • Profielfoto
  Tov

  @noplasticphones: helemaal mee eens. Het lijkt er sterk op dat Apple simpelweg produceert waar vraag naar is. Erg jammer. De wijze les uit het verleden om te focussen op een beperkt aantal producten/varianten lijkt dus vergeten. En de voorheen gewaardeerde eigenwijsheid van Apple om te bepalen wat goed is voor gebruikers verdwijnt zo ook in rap tempo.
  p.s. Tim kan in een interview wel vol trots vermelden dat alle producten op de tafel van de interviewer passen, maar dat wil ik dan wel eens zien….

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Vergeleken met welke fabrikant dan ook, is het productassortiment van Apple uiterst afgewogen en beperkt.

  Heb je wel eens geteld hoeveel smartphones (let wel alleen smartphones) Samsung tegelijk op de markt heeft? Dat zijn er dus meer dan 30 (jawel: 30!). Puur aan types dan hè? Dan tellen we varianten van hetzelfde model niet mee.

  Apple heeft er vier (4!!). Wauw, wel vier.
  Dat is inderdaad niet meer te overzien. Je zou er reuze van in de war raken.

  En wel drie iPads! Sjonge, waar laten ze het allemaal!:)

 • Profielfoto
  1984

  Een grotere iPad zie ik wel zitten, zeker als je fotografie of andere grafische bestanden wilt previewen

  The Surface Pro 3 is amazing for digital photography klik

  Nu maar hopen dat Apple ook met een soortgelijk apparaat en os komt

 • Profielfoto
  knekkie

  Wat zou in jullie ogen de iPad het label “pro of plus” waardig maken?

  Komt Apple dan weg met Touch ID en een scherm formaat dat groter is dat splitscreen weergeeft in iOS8 of moet er meer gebeuren?