ING praat pers bij over toekomst mobiel betalen op ‘morning after’ iPhone-event

14 reacties

Da’s toevallig: De ING-bank heeft een select groepje technologie-media uitgenodigd voor een evenement waar ‘de volgende stap in mobiel betalen’ onthuld wordt. De bijeenkomst vindt op 10 september plaatst, de ochtend na Apple’s iPhone-event van 9 september.

Omdat de nieuwe iPhone hoogstwaarschijnlijk voorzien wordt van een NFC-chip werd door analisten al rekening gehouden met de onthulling van Apple’s langverwachte mobiele betaaldienst op 9 september. Eerder verscheen ook al het bericht dat de grote creditcardmaatschappijen aan boord zijn voor Apple’s nieuwe dienst. 

De uitnodiging van ING op de ‘morning after’ zou kunnen betekenen dat ook grote internationale banken meedoen, of zijn onze verwachtingen in aanloop naar de negende iets té hoog gespannen? We weten dinsdag meer… of woensdagochtend.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  dvischjager

  De ING heeft al pinpassen met NFC, en het aantal automaten waar dat werkt is echt heel laag. Het maakt dus voor de meeste mensen nog niet veel uit dat dit kan.

 • Profielfoto
  Tcroosen

  Lijkt me handig om te kunnen betalen met je iphone. Als ze nu ook nog ff het ov er mee doen dan ben ik blij:)

 • Profielfoto
  martijnvandijk

  heel goed!

 • Profielfoto
  Niels

  Sinds kort van de ABN ook een NFC-bankpas gehad, sindsdien moet ik iedere keer mijn OV uit mijn portemonnee halen aangezien beide elkaar nu storen:( Lang leve technologische ontwikkeling… Want eer alles via de NFC chip van de iPhone loopt, zijn we intussen bij de iPhone 12 beland en spreken we allemaal Russisch (of Chinees):p

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Als de NFC-chip nou ook slimmer gaat worden en ik dus echt al mijn pasjes kan vervangen door mijn telefoon, dan doe ik mee…
  Moet ik alleen wel mijn telefoon goed afschermen…

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Mijn android heeft al jaren NFC aan boord….

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Laten we hopen dat ze besluiten de overstap te maken van NFC naar Bluetooth

 • Profielfoto
  Imade

  NFC is juist het onveiligst IT instrument tot nu toe.
  Ik sla de iPhone6 dus over als er echt NFC in zit.
  Desnoods stap ik af van iPhones, naar een model die wel veilig is.

 • Profielfoto
  WvB22

  Wel heel toevallig inderdaad maar kan me niet voorstellen dat ING zo snel aan boord is. Banken doen lang over zo’n beetje alles dus. En NFC is niet per definitie onveilig. Dat hang helemaal van de chip af. De eerste cheapie chips die in veel passen zitten waren redelijk snel te kraken. De nieuwste chips zijn alweer veel beter beveiligd. Maar alles wat beveiligd is, is te kraken. Dus als je geen risico’s wilt kan je beter alles met een chip aan je voorbij laten gaan.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Mijn android heeft al jaren NFC aan boord….

  ” Mijn Android” als “mijn liefde” of “mijn Android” als “mijn telefoon”?
  Als het het laatste is dan is dat zeker benoemenswaardig. Een toestel met Android wat al jaren meegaat;-)

  Dat kinderachtig gezeik altijd over wie het eerder had. WTF maakt dat nu uit? Als het toegevoegde waarde heeft voor je..fijn!

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Mijn android heeft al jaren NFC aan boord….

  ” Mijn Android” als “mijn liefde” of “mijn Android” als “mijn telefoon”?
  Als het het laatste is dan is dat zeker benoemenswaardig. Een toestel met Android wat al jaren meegaat;-)

  Dat kinderachtig gezeik altijd over wie het eerder had. WTF maakt dat nu uit? Als het toegevoegde waarde heeft voor je..fijn!

  Vraag ‘m eens wat ie met die NFC tot nu toe al gedaan heeft.

 • Profielfoto
  mcyalle

  Ik heb ook al jaren NFC aan boord van mijn android telefoon en ik heb er werkelijk nog nooit wat mee gedaan. Dus misschien komt dit door Apple eindelijk van de grond door het groots uit te pakken. dan volgen al snel apps voor android die de NFC chip eindelijk usefull maken.

 • Profielfoto
  Mich

  @Nosferatu
  That’s the point.
  Andere toestellen hebben al lang NFC aan boord. Maar waar kan je die gebruiken? Juist ja…

  Niet fanboyish, maar als de iPhone 6 echt NFC heeft zal dit opnieuw bewijzen dat Apple wel degelijk verandering kan brengen.
  Het was aan de concurrentie om te bewijzen dat zij dit wel konden, they failed.

  Again, speculatie. Maar ik zie het gebeuren.

 • Profielfoto
  siegmann

  mbt ´De bijeenkomst vindt op 10 september plaatst, ´: kan iemand zeggen waar/hoe laat dit plaatvindt op 10 september? en wie er dan spreekt?