Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 september 2014
Leestijd: 1 minuut

Vroege drukte Apple Stores voor iPhone 6

Het is bijna zo ver, morgen om 09:00 uur precies begint de verkoop van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in Apple Stores in 9 geselec­teerde landen. Ook dit jaar staan er sinds donderdag­middag al honderden fans en opkopers in de rij voor Apple Stores.

Veel Nederlanders zijn afgereisd naar de Apple Store in Oberhausen. Met tentjes, klapstoeltjes en zelfs een bank wordt een nachtje doorgehaald. Apple heeft dit jaar maatregelen genomen om de verkoop eerlijk te laten verlopen. Zo wordt er voor het eerst gewerkt met een digitaal wachtsysteem.

De eerste line-sitters arriveerden woensdagavond rond 23:00 uur in Oberhausen. Ongeveer 25 mensen brachten de nacht van woensdag op donderdag al voor de Apple Store in de Duitse plaats door. Rond 17:30 uur waren er naar schatting 500 line-sitters in Oberhausen.

De lange rij in Oberhausen omstreeks 17:30 uur

Voorheen kregen wachtenden in de rij een papieren kaartje waarop de ‘bestelling’ van de line-sitters genoteerd werd. Op vertoon van het kaartje kon een iPhone gehaald worden. Dit jaar werkt Apple met een digitale ‘Reservation Pass’ die per e-mail of sms verzonden wordt. Zo kan de voorraad eenvoudiger in de bijgehouden worden en is er minder fraude.

OMT’er Stef Oortwijn staat als eerste Nederlander in de rij in Oberhausen en zal de redactie regelmatig op de hoogte houden van de lengte van de rij, incidenten en ander nieuws.

Sta je zelf niet in de rij maar wil je toch snel een iPhone 6 (Plus)? Check hier alle mogelijkheden om snel een iPhone 6 (Plus) in handen te krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Vroege drukte Apple Stores voor iPhone 6
Sluiten