Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 september 2014

Het iOS 7-tijdperk is definitief voorbij

Toen iOS 8 uitkwam, deed Apple iets opmerkelijks. Het liet de mogelijkheid om te downgraden naar iOS 7 open staan. Achteraf gezien was dat met de eerste twee buggy releases van iOS 8 geen overbodige luxe en werd er dankbaar gebruik van gemaakt.

Enkele dagen na de release van iOS 8.0.2 is Apple gestopt met het signen van de installatiebestanden voor iOS 7.1.2, daarmee is het definitief niet meer mogelijk om te downgraden. Alleen voor iOS-apparaten die geen iOS 8 ondersteunen, zoals de iPhone 4, blijft het mogelijk om iOS 7 te installeren.

Het is onduidelijk waarom Apple de mogelijkheid om te downgraden bijna twee weken open heeft laten staan. Bij eerdere iOS-releases werd de vorige versie na enkele dagen al niet meer aangeboden. Mogelijk was de fabrikant zelf ook nog niet tevreden over iOS 8.0, maar wel met OS 8.0.2.

De iPhone 4s werd oorspronkelijk met iOS 5 geleverd.

Bij grote iOS-updates nemen de prestaties van de oudste generatie iPhone waar ondersteuning voor is wat af. Vorig jaar werkte iOS 7.0 minder soepel op de iPhone 4, maar in iOS 7.1 was een grote verbetering merkbaar. Dit jaar ervaren gebruikers van de iPhone 4S dit in mindere mate met iOS 8. In onderstaande video is te zien dat het toestel iets langzamer reageert onder iOS 8, maar alles behalve onbruikbaar wordt.

Volgens Apple’s eigen cijfers draait inmiddels bijna de helft van de iOS-apparaten iOS 8.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het iOS 7-tijdperk is definitief voorbij
Sluiten