Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 september 2014

Health-app iOS 8 slechts beperkt bruikbaar

Een van de nieuwe apps in het woensdag­avond vrijgegeven iOS 8 is ‘Gezondheid’. Deze app moet de verzamel­plaats voor al je gezondheids- en fitnessgegevens worden. Momenteel is het echter niet meer dan een veredelde stappenteller.

De gegevens in de Gezondheid-app worden voor een groot deel door externe apparaten en apps aangeleverd door middel van HealthKit. Een bug zorgt ervoor dat het niet mogelijk is om gegevens aan te leveren. Apple heeft preventief health-apps uit de App Store gehaald en werkt aan een oplossing.

Aan een journalist van The Financial Times heeft Apple laten weten dat de bug bekend is en een oplossing aan het eind van deze maand beschikbaar zal zijn. Waarschijnlijk in de eerste update voor iOS 8.

Momenteel kan de Gezondheid-app alleen gebruikt worden met de data die een iPhone zelf kan aanleveren of data die je handmatig in kan voeren. Gebruiker van de iPhone 5s kunnen de stappenteller gebruiken, er kan een medische ID aangemaakt worden en slaaptijden kunnen handmatig ingevoerd worden voor een slaapanalyse. Als externe apps en sensoren later deze maand gaan werken wordt de Health-app pas écht nuttig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Health-app iOS 8 slechts beperkt bruikbaar
Sluiten