Health-app iOS 8 slechts beperkt bruikbaar

6 reacties

Een van de nieuwe apps in het woensdag­avond vrijgegeven iOS 8 is ‘Gezondheid’. Deze app moet de verzamel­plaats voor al je gezondheids- en fitnessgegevens worden. Momenteel is het echter niet meer dan een veredelde stappenteller.

De gegevens in de Gezondheid-app worden voor een groot deel door externe apparaten en apps aangeleverd door middel van HealthKit. Een bug zorgt ervoor dat het niet mogelijk is om gegevens aan te leveren. Apple heeft preventief health-apps uit de App Store gehaald en werkt aan een oplossing.

Aan een journalist van The Financial Times heeft Apple laten weten dat de bug bekend is en een oplossing aan het eind van deze maand beschikbaar zal zijn. Waarschijnlijk in de eerste update voor iOS 8.

Momenteel kan de Gezondheid-app alleen gebruikt worden met de data die een iPhone zelf kan aanleveren of data die je handmatig in kan voeren. Gebruiker van de iPhone 5s kunnen de stappenteller gebruiken, er kan een medische ID aangemaakt worden en slaaptijden kunnen handmatig ingevoerd worden voor een slaapanalyse. Als externe apps en sensoren later deze maand gaan werken wordt de Health-app pas écht nuttig.

healt-ios8-voorlopig

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Kan gebeuren….

 • Profielfoto
  Lennart Raemaekers

  Bij mij werkt het anders wel. (iPhone 5)
  Ik heb 2 Apps die de gegevens in Health gewoon kunnen bijwerken.
  – Endomondo
  – Runtastic Me

  Gegevens die worden bijgewerkt zijn;
  – Loop- en hardloopafstand
  – Actieve calorieën
  – Rust calorieën
  – Stappen
  – Hartslag

 • Profielfoto
  makasa

  Bij mij werkt Endomodo ook op een iPhone 5

 • Profielfoto
  madcat

  Standaard worden de stappen en Loop- en hardloopafstand ingevuld door de m5 co-processor in de 5s.
  Vandaag vond ik het wel grappig om te zien dat ik toch op een standaard werkdag toch nog 5000 stappen en 4 km afleg.

  De Lumo lift heb ik in januari besteld, ik hoop dat wanneer ik deze eindelijk binnen heb ook netjes gaat samenwerken met healthbook

 • Profielfoto
  Soulshaker

  En weer zo een app icoon dat je niet kan verwijderen , ik heb al een hele folder volsteken met die crap (aandelen , dictafoon , passbook , ibooks ,….etc)
  Apple , kap er is mee

  Ik hoef die health BS niet :/

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Inderdaad worden alleen de stappen van Endomondo in Health weergegeven.
  Ik heb een paar keer begin- en eindpunt van slaap ingegeven en was erg benieuwd wat er geanalyseerd zou worden. Helemaal niets dus!