Maarten
Maarten Nieuws 30 september 2014

Golden Master OS X Yosemite beschikbaar

Terwijl Microsoft uitlegt waarom de opvolger van Windows 8, de naam Windows 10 krijgt, heeft Apple de Golden Master van OS X Yosemite beschikbaar gesteld. Voor zowel testers van de developer beta, als de publieke beta staat er een nieuwe versie klaar.

Een Golden Master versie van Apple’s betasoftware is vrijwel identiek aan de uiteindelijke versie voor eindgebruikers. Het uitkomen van de Golden Master betekent dan ook dat de release niet lang meer op zich zal laten wachten. De geruchten gaan dat deze release samenvalt met het event dat Apple hoogst­waarschijnlijk in oktober zal houden.

De Golden Master van Yosemite is beschikbaar.

De nieuwe versie van Yosemite voor ontwikkelaars heeft een iets afwijkend buildnummer (14A379a) dan de beta voor de publieke testers (14A379b). Deze nieuwe versies brengen een aantal kleine wijziging in design en functionaliteit. Het is het vanaf nu bijvoorbeeld mogelijk om met de feature Handoff via OS X te bellen. Hiervoor moet je echter wel iOS 8 op je iPhone hebben staan en moet deze verbonden zijn met hetzelfde netwerk als je Mac.

Telefoontjes kunnen voortaan op je Mac aangenomen worden

Opnieuw heeft het designteam in Cupertino zitten knutselen met de iconen voor volume, schermhelderheid en toetsenbordverlichting. De meningen waren verdeeld over de nieuwe iconen in de vorige betaversie en blijkbaar heeft dit nieuws de mensen aan de tekentafel bereikt. Het icoon voor volume is iets afgerond, terwijl de andere twee iconen wat scherper en subtieler zijn geworden.

Feedback bij het aanpassen van geluid is aangepast

Met deze update is ook de beveiliging van OS X Yosemite weer in orde. Net als bij de oudere versies van OS X, was Yosemite kwetsbaar door de vorige week ontdekte Shell Shock bug. Hierdoor was het mogelijk voor kwaad­willenden om de Mac ongevraagd van afstand over te nemen. De versie van bash (het systeem achter de Terminal in OS X) in de nieuwe beta van Yosemite, komt overeen met deze van de fix die gisteravond beschikbaar kwam. Dit betekent dat ook Yosemite weer ontdaan is van de Shell Shock bug.

Heb jij nog verdere veranderingen ontdekt in deze nieuwe betaversie? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Golden Master OS X Yosemite beschikbaar
Sluiten