Maarten
Maarten Nieuws 6 september 2014
Leestijd: 2 minuten

Gameweekend: Peak – Brain Training

De zomervakantie is definitief voorbij en dat betekent dat de bovenkamer weer mag gaan kraken, op het werk of op school. Mocht de grijze massa iets teveel tot rust zijn gekomen dan biedt deze gameweekend uitkomst. Peak is je persoonlijke brain-trainer.

Het is de keuze van de redactie in de App Store en daar sluit ik mij graag bij aan. Peak – Brain Training is een zeer uitgebreide app met enorm veel spelletjes om je hersenen te trainen. Mocht je een Nintendo-fan zijn, dan zal het je direct doen denken aan: Dr. Kawashima’s Brain Training. Kies persoonlijke doelen en je trainingsprogramma wordt opgesteld.

Kies je trainingsdoelen

Om te beginnen dien je een aantal trainingsdoelen te kiezen. In de categorieën: Problem solving, Language, Memory en Mental agility zijn er een viertal doelen te selecteren. Vervolgens maak je een account aan en voer je wat informatie over jezelf in. Met deze informatie maakt de app jouw trainingsschema, opgebouwd uit verschillende minigames, passend bij jouw trainingsdoelen.

Verschillende spelletjes trainen je hersenen.

Het spelen van de spelletjes levert ‘Peak Points’ op. Je hebt dagelijks een hoeveelheid aan ‘Peak Points’ die je moet behalen. Door de games goed te spelen krijg je meer punten dan wanneer je faalt. De spelletjes lopen uiteen van rekenen, behendigheid tot taalvaardigheid. Dit laatste heeft echter een groot nadeel. Peak -Brain Training is alleen beschikbaar in het Engels, dus alle oefeningen met betrekking tot taalvaardigheid zijn ook in het Engels.

Bekijk je voortgang.

Speel je Peak – Brain Training een tijdje, dan kun je in mooie, gedetailleerde grafieken je voortgang zien. Hier komt echter ook het verdienmodel van Peak – Brain Training in beeld. Voor meer trainingsprogramma’s, betere statistieken en extra (nieuwe) games kun je een abonnement nemen op Peak Pro. De prijzen hiervoor zijn behoorlijk hoog, maar daarvoor krijg je een uitgebreide trainingapp. De oefeningen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en de app is ontwikkeld door zowel wetenschappers als game-designers.

Dat het hier om een premium app gaat is duidelijk te merken. De animaties lopen vloeiend, de look & feel is goed en de uitleg is duidelijk. Peak – Brain Training is gratis beschikbaar in de App Store om kennis te maken met de methode. De echte fanatiekeling kan Peak Pro aanschaffen voor €4,49 per maand, €21,99 per half jaar of €30,99 per jaar.

Downloaden en spelen
Peak – Brain Training is te downloaden in de App Store en geschikt voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Het spel vereist minimaal iOS 7.0.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gameweekend: Peak – Brain Training
Sluiten